هر جنبش باید بتواند حرکتها و برنامههای خود را مستندسازی کند تا در آینده به عنوان تجربه از آن استفاده نماید. بعد از هر تجمع صدها ویدئو از اعتراضات معلمان منتشر میگردد اما اغلب دارای کیفیت نیستند. از سویی ما اتکایمان به خودمان است پس بهتر این است با همان گوشی معمولی با رعایت نکات زیر تصویر مطالبهگری خود را درست ثبت نماییم لطفا در ضبط ویدئو به نکات زیر دقت نمایید :
۱. تصویر سینمایی تصویری افقی است پس همیشه موبایل یا دوربین را به صورت افقی بگیرید و افقی تصویربرداری کنید.
۲. برای کاستن از لرزش تصویر دوربین یا موبایل را با دو دست گرفته و با تکیه دادن آرنجها به سینه از لرزش آن بکاهید.
۳. نورپردازی همیشه یکی از مشخصههای تصویر خوب است. همیشه به موقعیت نور نسبت به سوژه حساس باشید اگرچه امکان نورپردازی نباشد. منبع نور نباید پشت سر سوژه قرار بگیرد یا بالا یا پایین چشمان او باشد تا سایههای عجیب در صورت ایجاد نشوند.
۴. بهترین نور برای مصاحبهی معمولی نور از جلوست. اگر امکان هدایت سوژه به جلوی نور وجود دارد او را کمی به سمت مطلوب بکشانید و اگر ممکن نیست مطمئنا میتوانید با کمی چرخیدن حول سوژه نور بهتری برای تصویربرداری انتخاب کنید. در همهحال از قرار نگرفتن منبع نور(لامپ، خورشید،.. در پشت سر سوژه اطمینان حاصل کنید.
۵. حواشی ماجرا به اندازهی ماجرا اهمیت دارد. پس در گوشه و کنار به دنبال ژستها، نگاهها و حوادث جزئی باشید. واکنشهای آدمهایی فرعی گاه بیانگرتر از هزاران سخنرانی آدمهای اصلیست.
۶. همیشه به دنبال آدمهای اصلی و معروف نباشید. سخنان آدمهای معروف را احتمالن میتوان خواند یا در جای دیگری دست پیدا کرد. رسوخ و نفوذ یک ایده در میان جمع را تنها میتوان در صدای بیصدایان یافت پس به دنبال آدمهای حاشیه باشید.
۷. گفتگوها و بحثهای در حاشیه روشنگرتر از آنچیزیست که پیشروان جمع مطرح میکنند زیرا افقهای جدیدی را میگشایند. به دنبال گفتگوهای دو یا چند نفره، و حتی مخالفتها با جریان اصلی باشید.
۸. نظرات مخالفان هر تجمعی هم باید ثبت شوند تا از خشونت برخورد بکاهند. هر تجمعی مخالفینی دارد از کسبه، عابران، کلبی مسلکها تا صاحبان آرا به آنها هم بپردازید.
۹. اگر نظرات شرکتکنندگان را ثبت میکنید سعی کنید بحث را هدایت کنید نه به این معنا که بگویید چه بگویند بلکه بدین معنا که او را به چالش بکشید تا صریحتر بگوید یا مثال بزند و بحث را با زندگی خود پیوند دهد. گاه حرفهای تمرین نشده و اندیشیده نشده معجزاتی را رقم می زنند که تاثیرشان قابل مقایسه با حرفهای بیان شده در بار اول نیست.
۱۰. مستند کردن رویداد تنها پرداختن به یک جزء ( به عنوان مثال یک سخنرانی) یا کل (تعداد و عظمت جمعیت) نیست بلکه یافتن پیوندها میان اجزا و تشخص آن جنبش است پس در کنار ثبت روایی رویداد (آنچه اتفاق افتاد) به فکر ثبت تماتیک رویداد ( شور همبستگی، لبخندها و فریادها،…)
باشید.
لطفا ویدئوهای خود را برای ادمینها در تلگرام به صورت فایل ارسال نمایید تا کیفیت آن پایین نیاید.
کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران