ناتو برای استقرار “گروه های جنگی” جدید “از دریای بالتیک تا دریای سیاه” برنامه ریزی می کند. اتحادیه اروپا در صدد جلوگیری از صدور گاز طبیعی روسیه است.
نوشته یورگ کرونائر
نشریه «دنیای جوان»آلمان
برگردان توسط بهمن فلاح – اختصاصی اندیشۀ نو
ناتو، حمایت خود از اوکراین را با استقرار نیروهای اضافی بیشتری در شرق و جنوب شرق اروپا را افزایش می دهد. این تصمیم توسط سران کشورها و دولت های عضو ناتو، در نشست روز پنجشنبه آنها در بروکسل، گرفته شد. بر اساس این تصمیم، ناتو به دولت اوکراین در مقابله با حملات سایبری کمک خواهد کرد و تجهیزاتی را برای دفاع در برابر سلاح های هسته ای، بیولوژیکی و شیمیایی فراهم خواهد نمود. در واشنگتن، سخنگوی پنتاگون گفت که پس از تحویل موشک های “استینگر”، اکنون تلاش هایی برای تامین سامانه های دفاع هوایی در مقابله با موشک های دوربرد، در حال انجام است. رئیس جمهور اوکراین، ولادیمیر سلنسکی، طی یک سخنرانی ویدئویی در این اجلاس، درخواست خود را تکرار نمود که ناتو باید هواپیماهای جنگنده را نیز در اختیار دولت اوکراین قرار دهد. او همچنین گفت که کشورش تعداد حداقل ۲۰۰ تانک می خواهد. به گفته منابع روسی، موجودی تانک های اوکراین، مدت هاست که به طور چشمگیری کاهش یافته است.
در حالی که ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، بار دیگر تاکید کرد که اگرچه این سازمان با ایجاد منطقه پرواز ممنوع و یا اعزام نیروهای زمینی، وارد یک جنگ رسمی با روسیه نخواهد شد، این پیمان نظامی تصمیم گرفته است که حضور نیروهای خود در شرق و جنوب شرق اروپا را به میزان قابل توجهی گسترش دهد. تصمیم گرفته شده است که تعداد “گروه های جنگی” ناتو مستقر در این مناطق، دو برابر شوند و تعدادشان از چهار به هشت افزایش یابد. استولتنبرگ توضیح داد که با استقرار گروه های جنگی جدید در اسلواکی، مجارستان، رومانی و بلغارستان، زنجیره ای از پایگاه های ناتو “از دریای بالتیک تا دریای سیاه” ایجاد خواهد شد. علاوه بر این، قرار است تعداد بیشتری هواپیماهای جنگنده و تجهیزات پدافند هوایی “پاتریوت” در منطقه مستقر شوند. ناتو همچنین میخواهد که حضور مجموعه ناوهای جنگی هواپیمابر، زیردریاییها و دیگر کشتیهای جنگی “از شمالی ترین مناطق تا دریای مدیترانه” را تقویت کند. برنامه ریزی میان مدت شامل افزایش بیشتر نیروهای زمینی می شود. در نشست بروکسل، هشت تیپ جدید ناتو در شرق و جنوب شرق اروپا نیز در نظر گرفته شد.
دوران ریاست استولتنبرگ که در ۳۰ سپتامبر به پایان خواهد رسید، به دلیل جنگ اوکراین، در روز پنجشنبه گذشته، تمدید شد. وی اعلام کرد که کشورهای ناتو بودجه نظامی خود را بیشتر خواهند کرد. رئیس جمهور لیتوانی، گیتاناس ناوسدا، پیشاپیش اعلام کرد که کشورش قصد دارد که در اوایل سال ۲۰۲۲، بودجه نظامی خود را به مقدار ۵/۲ درصد تولید ناخالص ملی لیتوانی افزایش دهد و سپس، تا چند سال آینده، تا سه درصد افزایش دهد.
اجلاس سران گروه هفت و اتحادیه اروپا که جوزف بایدن، رئیس جمهور آمریکا به عنوان مهمان در آن شرکت می کرد، افزایش بیشتر تحریم ها علیه روسیه را در روز پنجشنبه مورد بحث قرار داد. ایالات متحده و بریتانیا، هر یک، اقدامات تنبیهی جدیدی را علیه سیاستمداران، مقامات تجاری و شرکت های روسی اعلام کردند. فشار بر روی اتحادیه اروپا برای پیوستن به تحریم نفتی آمریکا علیه روسیه و احتمال قطع کامل واردات گاز طبیعی، روز پنجشنبه، پس از اعلام مسکو که در مقابل صادراتش تنها روبل را می پذیرد، افزایش یافت.
کمیسیون اتحادیه اروپا، به طور جداگانه، در حال آماده شدن برای توقف احتمالی عرضه گاز روسیه در زمستان آینده است. نایب رئیس کمیسیون، والدیس دامبروسکیس، اعلام کرد که “سناریوهایی برای قطع ناقص و کامل جریان گاز از روسیه” از پایان سال ۲۰۲۲ در حال بررسی است. نخستین پیش نیاز برای گذراندن زمستان در چنین شرایط، پر کردن سریع ذخایر گاز اتحادیه اروپا است که در حال حاضر به شدت اندک می باشند. کارشناسان معتقد هستند که چنین امری، بدون توسل به گاز طبیعی روسیه، به سختی امکان پذیر است.
.اندیشه نو: استفاده از تمام یا بخشهایی از این مطلب با ذکر منبع بدون مانع است.