Skip to content
می 12, 2025
   ارتباط با ما       در باره ما       فیسبوک       تلگرام   

احترام به تفاوت اندیشه، همیاری و تلاش مشترک در راه تحقق آزادی

  • خانه
  • ایران
  • جهان
  • اوکرایین
  • ویژه اندیشهٔ نو
  • اجتماعی
    • زحمتکشان
    • جوانان و دانشجویان
    • زنان
  • اقتصادی
  • فرهنگی – ادبی
  • محیط زیست
  • تاریخی
  • فلسفی
  • Home
  • دادگاه «نمایشی» رسیدگی به پرونده هواپیمای اوکراینی در تهران برگزار شد
  • اجتماعی
  • خبرها

دادگاه «نمایشی» رسیدگی به پرونده هواپیمای اوکراینی در تهران برگزار شد

دادگاه رسیدگی به پرونده انهدام هواپیمای اوکراینی روز یکشنبه با حضور برخی از خانواده‌های جانباختگان و وکلای آن‌ها به ریاست ابراهیم مهرانفر در دادگاه نظامی استان تهران به صورت غیرعلنی برگزار شد. این در حالی است که انجمن خانواده‌های جانباختگان این پرواز اعلام کرد این دادگاه «نمایشی» است.

همزمان با برگزاری این دادگاه خانواده‌ها عکس‌هایی از قربانیان این پرواز و پلاکاردهایی در اعتراض به نحوه برگزاری این دادگاه به‌همراه داشتند.

فیلم دیگری از تجمع خانواده قربانیان هواپیمای اوکراینی در اعتراض به «دادگاه نمایشی» که بدون حضور متهمان اصلی در حال برگزاری است.

صدای مرگ بر خامنه‌ای و مرگ بر سپاه پاسداران شنیده می‌شود#ps752justice pic.twitter.com/RRySOnPHsC— Behrang Rahbari (@BehrangRahbari) November 21, 2021

انجمن خانواده‌های جانباختگان این پرواز نوشت: «مادران و پدران دادخواه پرواز در مقابل دادگاه نمایشی، در محاصره مامورین امنیتی و لباس شخصی، عکسهای عزیزانشان را در دست دارند. این دادگاه بدون حضور متهمان اصلی رسمیت ندارد. ما تا آخر ایستاده ایم تا عاملان و آمران اصلی جنایت را در دادگاه واقعی ببینیم.»

دادگاه نظامی پرواز #PS752 تا ساعاتی دیگر در تهران آغاز می‌شود. نمایشی شرم‌آور با ده افسر رده پایین به عنوان متهم.

نیمکت متهمین منتظر عوامل اصلی خواهد ماند. علی خامنه‌ای، فرماندهان سپاه و اعضای شورای عالی امنیت ملی. دور نخواهد بود.#دادخواهی#ps752justice— Hamed Esmaeilion (@esmaeilion) November 21, 2021

همچنین بر اساس گزارش این انجمن، «داخل دادگاه دوربین‌های تلویزیونی را ردیف کرده بودند که از رسوایی خودشان رپورتاژ تهیه کنند. مادربزرگ یکی از کودکان پرواز خطاب به «اوپراتور» گفت چطور دلت اومد بچه‌های من رو بکشی؟ مادران و پدران دادخواه نمایش‌شان را بر هم زدند و گفتند این دادگاه اعتبار ندارد.»

مادران و پدران دادخواه پرواز در مقابل دادگاه نمایشی، در محاصره مامورین امنیتی و لباس شخصی، عکسهای عزیزانشان را در دست دارند.

این دادگاه بدون حضور متهمان اصلی رسمیت ندارد. ما تا آخر ایستاده ایم تا عاملان و آمران اصلی جنایت را در دادگاه واقعی ببینیم.#دادخواهی #ps752justice #PS752 pic.twitter.com/VZvxLsz50f— PS752justice (@ps752justice) November 21, 2021

به گزارش خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران، در اولین جلسه این دادگاه، با دستور قاضی فصل اول کیفرخواست قرائت شد و در این دادگاه ده متهم از رده‌های نظامی مختلف حضور داشتند.

امروز مثلا برای #هواپیمای_اوکراینی دادگاه علنی برگزار شده اما نه خبرنگاری را راه دادند و نه حتی از خانواده قربانیان کسی را! حکم این مضحکه‌ی‌ قضائی هم حتما همان اباطیلی‌ست که حاجی‌زاده بافته بود؛ مقصر هواپیماست که پس از اصابت موشک به فرودگاه برنگشت!— حسین رزاق (@hoseinrazzagh) November 21, 2021

این گزارش می‌افزاد: «در اثنای قرائت کیفرخواست برخی از اولیای‌دم جانباختگان سانحه هواپیمای اوکراینی و تعدادی از وکلای آن‌ها به بیان نقطه نظرات خود در باب فرآیند دادرسی پرداختند و اظهار داشتند که پرونده به سبب اینکه پس از اعلام نظر کارشناسی به شکات و وکلای آن‌ها ابلاغ نشده است واجد نقص است.»

عنوان دادگاه #هواپیمای_اوکراینی دادگاه علنیه اما هیچ خبرنگاری دعوت نشده و متن خبر رو هم از قوه قضاییه ارسال کردن به رسانه‌ها که این متن رو کار کنید!— Maryam Shokrani (@shokrani_maryam) November 21, 2021

بر اساس این گزارش، قاضی در این بخش خطاب به شکات و وکلای آن‌ها گفت: این ایراد شما وارد است و دادگاه به همین دلیل بخشی از پرونده را برای رفع نقص به دادسرا ارجاع داده است.

مادرم ایستاده و عکس چهار جگرگوشه‌اش را بالای سر نگه داشته.

دادگاه نمایشی برگزار کردن! نه اجازه پرونده خوانی داده‌اند، نه هویت کارشناسان معلوم است، نه متهمین در جایگاه متهم، نه …#دادگاه_نمایشی pic.twitter.com/aojiK155bh— Alborz (@Halb0rz) November 21, 2021

در پایان این جلسه، قاضی اعلام کرد زمان جلسه بعدی دادگاه متعاقباً اعلام خواهد شد.

حدود یک ماه پیش، حامد اسماعیلیون، رئیس و سخنگوی انجمن خانواده های جانباختگان پرواز PS752 با دادستان کل اوکراین، ایرینا وندیکتوا، دیدار کرد.

جان خواهر، میبینی چگونه مادرمان

در این سوز سرما

با این رخت سیاه

به این نگاه مشوش

۲۲ ماه است فریاد #دادخواهی جگرگوشه اش را سر میدهد؟

به دستهای برافراشته مادران #ps752 سوگند که تا زنده ایم برای محاکمه عاملین این جنایت علیه بشریت خواهیم جنگید. #ایمان_آقابالی #ps752justice pic.twitter.com/goiV1Sh3Wn— Ami Aghabali PhD (@__ami__ag) November 21, 2021

در این دیدار وندیکتوا گفت: “ما یک درد مشترک و یک خواست مشترک برای تحقق عدالت داریم. اوکراین در حال انجام تحقیقات پیش از محاکمه در شرایط فراسرزمینی – بدون دسترسی به لاشه هواپیما، شاهدان کلیدی و مظنونان است.”

وی همچنین اظهار داشت که اوکراین از سایر کشورهای آسیب دیده برای ایجاد یک تیم تحقیقات مشترک، که تحقیقات پیش از محاکمه را بسیار تسهیل و تسریع می کند، همکاری لازم را دریافت نکرده است.

۲/۲

ماده 714: هر گاه بی‌احتیاطی یا عدم رعایت نظامات دولتی یا عدم مهارت راننده (‌اعم از وسائط نقلیه زمینی یا هوایی) یا‌ متصدی وسیله موتوری منتهی به قتل غیر عمدی شود مرتکب به شش ماه تا سه سال حبس و نیز به پرداخت دیه در صورت مطالبه از ناحیه اولیای دم‌محکوم می‌شود!!!!#ps752justice pic.twitter.com/FjIHt6jacW— Mi Hermano (@1LaHermana) November 21, 2021

بر اساس بیانیه مطبوعاتی دادستانی اوکراین، دادستان های اوکراینی تمام تلاش خود را برای اثبات حقیقت در این پرونده انجام می دهند و به طور فعال از ابزار ارسال درخواست کمک های حقوقی بین المللی استفاده می کنند. تا کنون ، در مجموع 24 درخواست ارسال شده است، اما زمان اجرای آنها در دوران شیوع کرونا بسیار طولانی است.

Continue Reading

Previous: در نفی تفرقه، در ستایش ایران مطالبه محور – مجتبی نجفی
Next: پیگیری کمپین ٢٠/١٠ ادامه دارد!
  • تلگرام
  • فیسبوک
  • ارتباط با ما
  • در باره ما
  • فیسبوک
  • تلگرام
Copyright © All rights reserved

آگاه‌سازی‌ها