یانیه موسوی تنها یک اعلام نظر انتخاباتی نیست، درخواست غیرعلنی از همه شهروندان برای تقویت شبکه های اجتماعی غیررسمی ، ارتقای بحثهای عمومی ، حضور فعال در اجتماع، نقد مستمر فساد و بازتولید ارزشهای اصیل در زندگی فردی اجتماعی و سیاسی است. اینکه باید در برابر کودتای حاکمیت در همه ابعاد و شوون زندگی و حیات ایرانی بایستیم.
میرحسین موسوی از زندان اختر در پیامی به جمع همه تحقیر شدگان از انتخاباتهای مهندسی شده پیوست. در بیانیه کوتاه میرحسین موسوی به آیه صدوسیزده سوره هود اشاره شده که تاکید شده نباید با ظالمان همدست شوید تا آتش کیفر آنها دامان شما را نگیرد.
موسوی نظارت استصوابی را بدعت دانسته و هشدار داده در صورت تداوم این روند به سوی حکومت اسلامی پیش خواهیم رفت:” عنوان جمهوری اسلامی ایران در زمانی نه چندان دور بیمعنا خواهد شد.”
موسوی توصیه مستقیم نکرده ، به همه هموطنان ابراز احترام کرده اما صف خود را مشخص کرده:” در شرایط چنین ناپایدار و پرابهام بنده به عنوان یک همراه کوچک، در کنار کسانی خواهم ایستاد که از انتخاباتهای تحقیرآمیز و مهندسیشده به جان آمدهاند. کسانی که حاضر نیستند تسلیم تصمیمات پشتپردهای برای آینده کشور بشوند.”
تاکید موسوی بر شرایط پرابهام و ناپایدار از آنجا مهم است که بسیاری انتخابات اخیر را نشانه ای از آغاز دوره ای جدید از تحولات در ایران می دانند. تحولاتی که چندان با نیت حاکمیت برای کنترل کامل اوضاع همخوان نخواهد بود. به نظر میرسد در نگاه موسوی مساله تلاطم ایران در دوره جانشینی رهبری در سالهای آینده پررنگ است.
مهمترین فراز از این بیانیه اشاره موسوی در سالگرد کودتای انتخاباتی هشتاد و هشت به همان شعار راهبردی” دروغ ممنوع ” جنبش سبز است. موسوی گفته :” دور نیست که در آینده نزدیک محکومیت تصمیمات دزدکی و پنهانی موضوع بحثهای خانه و بازار و فضای مجازی در سراسر کشور شود.”
اینجا به نظر میرسد در ننوشته موسوی تاکید بر شبکه های غیررسمی جامعه مدنی است برای مقابله با روند فسادی است که سرتاسر حاکمیت را گرفته و از سویی تبعات آن در جامعه جاری و ساری است.
” دروغ ممنوع” راهبردی ترین شعار جنبش سبز بود که بر نفی نظام روابطی تاکید دارد که تمام ارکان حکومت را فراگرفته و از کنشگران می خواهد از بازتولید ضدارزشهای حاکمیت در زندگی فردی اجتماعی خود اجتناب کنند. تنها مخاطب ” دروغ ممنوع” حاکمان نبودند همه گروهها و احزاب و جریانهایی هستند که بحران مَنِش دارند. یعنی به نوعی در قالب های متفاوت ارزشهای حاکمیت را بازتولید و در فرآیند فساد و حیات رانتی یا مشارکت می کنند یا توجیه.
بیانیه موسوی تنها یک اعلام نظر انتخاباتی نیست، درخواست غیرعلنی از همه شهروندان برای تقویت شبکه های اجتماعی غیررسمی ، ارتقای بحثهای عمومی ، حضور فعال در اجتماع، نقد مستمر فساد و بازتولید ارزشهای اصیل در زندگی فردی اجتماعی و سیاسی است. اینکه باید در برابر کودتای حاکمیت در همه ابعاد و شوون زندگی و حیات ایرانی بایستیم.