صدها نفر از زنان در فرانسه با برگزاری تظاهراتی به مناسبت ۸ مارس روز جهانی زن، در شهرهای مختلفی چون پاریس، لیون، لیل و مونپلیه، به خیابان ها آمدند و با سر دادن شعارهایی در دفاع از حقوق زنان، خواستار پایان دادن به تبعیض های جنسیتی و خشونت علیه زنان شدند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، صدها نفر از زنان در روزهای شنبه و یکشنبه، به مناسبت ۸ مارس روز جهانی زن، در شهرهای مختلف فرانسه از جمله پاریس، نیس، مونپلیه، لیون، لیل، مارسی و تولوز، به خیابان ها آمده و دست به تظاهرات زدند.
در پاریس پایتخت فرانسه، بیش از ۳٠٠ نفر در پی فراخوان چندین انجمن فمینیستی، برای دفاع از حقوق زنان جهان، در اطراف میدان رپوبلیک، تجمع کردند و با شعارِ «هنگامی که زنان متوقف می شوند، همه چیز متوقف می شود»، آنها را به برگزاری اعتصاب در روز دوشنبه فراخواندند.
خبرگزاری فرانسه به نقل از این انجمن فمینیستی نوشته است که «امسال روز جهانی حقوق زنان، مصادف شده است با بحران همه گیری کرونا که تا کنون بسیار ضعیف مدیریت شده و پیامدهای جدی اجتماعی و اقتصادی آن، بیش از همه به زنان آسیب رسانده است».
سوزی روژتمن از انجمن ملی حقوق زنان، تأکید کرد: «پس از زنان لهستانی که شهامت خود را برای دفاع از حق سقط جنین، نشان دادند و زنان آرژانتینی، اسپانیایی و سوییسی، همۀ ما در روز دوشنبه برای دفاع از حقوق زنان بسیج می شویم؛ ما از همیشه قوی تر هستیم».
به گزارش خبرگزاری فرانسه، تظاهر کنندگان با در دست داشتن پرچم های بنفش و پلاکاردهایی حاوی شعارهایی برای پایان دادن به خشونت علیه زنان، عزم خود را برای ادامۀ مبارزه برای دفاع از حقوق زنان، ابراز داشتند.
در لیون، بیش از ٣۰۰۰ نفر، به مناسبت روز جهانی زن، دست به تظاهرت زدند و با سر دادن شعارهایی، تبعیض جنسیتی و مردسالاری را محکوم کردند. انجمن حقوق زنان در این منطقه، طی بیانیه ای اعلام کرد: «روز ۸ مارس، با دادن گل وهدیه جشن گرفته نمی شود بلکه با مبارزه برای حقوق زنان، گرامی داشته می شود».
در شهر مونپلیه نیز بیش از ١۲٠٠ نفر به دعوت شمار زیادی از انجمن های فمینیستی، به مناسبت روز جهانی زن، دست به تظاهرات زدند و حملات اخیر بر علیه حق سقط جنین در اروپا و کشورهای مختلف را محکوم کردند.
خبرگزاری فرانسه به نقل از یکی از اعضای گروهی فمینیستی نوشته است: « خشونت و ظلم علیه زنان، شامل حال تمامی اقلیت ها از جمله زنان رنگین پوست، زنان بدسرپرست، زنان معلول، زنان مهاجر و غیره می شود. اما ما با همراهی انجمن های حامی حقوق زنان، برای مبارزه بر علیه ظلم و خشونت علیه زنان، روز به روز قوی تر می شویم».
در مارسی نیز نمایندگان انجمن های فمینیستی به مناسبت روز جهانی زن، سخنرانی کردند؛ همچنین شماری از زنان کُرد با در دست داشتن بنری که روی آن نوشته شده بود «زنان جهان را تغییر می دهند»، به آنها پیوستند.
خبرگزاری فرانسه به نقل از یکی از تظاهرکنندگان نوشته است: «به رغم آنکه امروز تبعیض جنسیتی کمتر دیده می شود اما حقوق زنان با ریاکاری بیشتری زیر پا گذاشته می شود».
در شهر تولوز نیز صدها نفر به مناسبت روز جهانی زن، دست به تظاهرت زدند و از تبلیغاتی که در آنها تبعیض جنسیتی دیده می شود، انتقاد کردند.
همچنین در شهر لیل، بین ۸۰۰ تا ۹٠٠ نفر به خیابان ها آمدند و در دفاع از حقوق زنان، شعار سر دادند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، نابرابری ها به ویژه در زمینۀ حقوق و دستمزد بین زنان و مردان شاغل، که حتی تحت تاثیر همه گیری کرونا بیش از پیش شدت یافته است، از مطالبات محوری زنان در این تظاهرات بوده است. چنانکه طبق گزارش سازمان اروپایی آمار موسوم به «یوروستات»، دستمزد زنان شاغل در سال ٢۰۱۸، به طور متوسط ١۴٫۱ درصد کمتر از مردان شاغل بوده است.
تظاهرکنندگان همچنین خواستار مبارزه با هرگونه خشونت خانگی علیه زنان و کشته شدن زنان توسط همسر یا شریک زندگی خود شدند. این در حالیست که در سال ۲٠٢۰، بیش از ۹٠ زن در فرانسه توسط همسر و یا شریک زندگی سابق خود کشته شدند.
سازمان ملل متحد، امسال برای روز جهانی زن، تِمی را تحت عنوان «رهبری زنان برای دستیابی به آینده ای برابر در جهان کرونایی»، مشخص کرده است تا از تلاش های چشمگیر زنان و دختران در سراسر جهان برای شکل گیری آینده ای برابر و بهبودیافته از همه گیری تقدیر کند.