مسئولان محیط زیست میگویند طرحی برای احیای زایندهرود در دست تهیه است تا گاوخونی نجات یابد. علیرغم بارشهای سیلآسای سال گذشته، آب زایندهرود صرف کشاورزی شد و به گاوخونی نرسید. دیگر تالابهای ایران هم روز خوشی ندارند.
نیم قرن پس از آنکه با تلاشهای اسکندر فیروز، رئیس وقت سازمان محیط زیست ایران، کنوانسیون رامسر درباره تالابهای جهان به امضا رسید، تالابهای ایران در وضعیت بدی قرار دارند. گاوخونی، تالابی ثبتشده در کنوانسیون رامسر، یکی از تالابهای در آستانه نابودی ایران است.
احمدرضا لاهیجانزاده، معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست سهشنبه ۱۴ بهمن در مراسم پنجاه سالگی کنوانسیون رامسر در این سازمان از تهیه طرحی برای احیای زایندهرود خبر داد تا از نابودی تالاب گاوخونی جلوگیری شود.
لاهیجانزاده گفت که این «طرح جامع برای احیای زایندهرود در حال تهیه است»، هرچند به گفته او، جلسه شورای عالی آب برای تصویب آن به تعویق افتاده است.
زایندهرود مهمترین منبع رسیدن آب به گاوخونی است. این تالاب پرآوازه منطقهای به وسعت ۴۷۶ کیلومتر مربع را پوشانده و در ۱۶۷ کیلومتری جنوب شرق اصفهان در کنار شهر ورزنه و در مجاورت تپههای شنی واقع شده است.