شرکت داروسازی «سینوفارم» در چین اعلام کرد دو واکسن آزمایشی خود برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید۱۹ را تاکنون به طور «اضطراری» به نزدیک به یک میلیون نفر تزریق کرده است.
با این حال این شرکت دولتی تاکنون دادههای آزمایش بالینی از میزان کارایی این دو واکسن را منتشر نکرده است. چین در تابستان امسال مجوز استفاده از واکسنهای تائید نشده را در مواردی که «اضطراری» ارزیابی شود صادر کرد. به این ترتیب دانشجویان یا کارکنانی که به خارج سفر میکنند همچنین افرادی که مانند کارکنان بخش بهداشت و درمان به طور خاص در معرض ابتلا به ویروس کرونا هستند، واکسینه شدهاند.
لیو جینگ ژن، مدیرعامل شرکت «سینوفارم» گفت: «واکسنهای ما به نزدیک به یک میلیون نفر تزریق شده است و گزارشی مبنی بر اثرات جانبی شدید دریافت نکردهایم.»
شرکت «سینوفارم» همچنین تاکید کرد که تاکنون هیچکدام از افرادی که واکسن به آنها تزریق شده، به ویروس کرونا مبتلا نشدهاند. این در حالی است که طبق اعلام «سینوفارم» این افراد «به بیش از ۱۵۰ کشور» سفر کردهاند.
هم اکنون چهار واکسن چینی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید۱۹ به مرحله سوم آزمایش بالینی روی انسان رسیده است. مرحله سوم آخرین مرحله پیش از صدور مجوز برای استفاده از واکسنها محسوب میشود.
شمار مبتلایان به بیماری کووید۱۹ در چین که محل اولیه ظهور ویروس کرونا در میان انسانها بود اکنون بسیار کم است. به همین دلیل آزمایش بالینی مرحله سوم واکسنهای ساخت چین در خارج از این کشور انجام میشود. در همین راستا آزمایش مرحله سوم دو واکسن ساخت شرکت «سینوفارم» هم اکنون در امارات عربی متحده، آرژانتین، پرو، مصر و اردن در جریان است.
شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین وعده داده است که هر کدام از واکسنهای تولیدشده در این کشور «دارایی عمومی جهان» خواهد بود. به گفته رئیس جمهوری چین واکسنهای ساخت این کشور در اختیار کشورهای در حال توسعه قرار خواهد گرفت.