? جمعیتهای خیریه به میزانی که ارتباط مستقیم بیشتری با نیازمندان برقرار میکنند، با مسائل و مصائب آنها پیوند استوارتری خورده و روابط عاطفی محکمتر و در نتیجه اعتماد عمیقتری بهوجود میآید. این، یعنی بازسازیِ سرمایهی اجتماعی در کشور.
? سرمایهی اجتماعی نیز بهنوبهی خود ظهور بیشترِ امید، صداقت، مشارکت و فداکاری را باعث میشود که مولفههای فرایند شکلگیری انسجام ملی است.
? جمعیت خیریه امامعلی بهخاطر بافت دانشجویی و جوان خود تلاش کردهاست تا صرفاً خیریهای نباشد که پس از دادن صدقهای به مستمند، او را رها کند. بلکه اعضای جوان و پرتحرک جمعیت، سعی در حفظ رابطه با مددجو داشته و بهنوعی زیست مشترک با فرودستان را رقم زدهاند. ارتباط مستمر همکاران امامعلی با محرومان گرچه با هدف کمک به همنوع صورت میپذیرد اما از آنجا که به فرایند انسجام ملی نیز یاری میرساند، موجب تشویش اذهان اقتدارگرایان شده است زیرا یکهسالاری، مردمسالاری را دشمن شماره یک خود میداند.
? حکومت مانند همهی نظامهای سیاسی بسته، دچار توّهم شده و قدرت تسلیحاتی و سرکوب را جایگزین قدرت ملی کردهاست. قدرتِ غیرپاسخگو باعث شده تا آنان تشخیص ندهند که مشمول الملک یبقی معالکفر ولایبقی معالظلم شده و روش حکومتداریشان، آنها را در سراشیبی سقوط قرار دادهاست.
? مسدودشدن تدریجیِ مجاری شناخت حکومتیان موجب شده تا درک نکنند تنها قدرتی که میتواند کشور را از نابودی نجات دهد، قدرت فراگیر مردم و انسجام ملیست.
? در شرایط حاضر، همبستگی ملی نیز تنها از طریق حمایت اقشار مختلف از یکدیگر در مطالبهی حقوق ضایع شدهشان که با روشهای مدنی و غیرخشونتآمیز توسط کارگران آغاز شدهاست، حاصل خواهد شد. جنبش مطالبهمحور اجتماعی که با پیشتازی زحمتکشان گسترش و انسجام مییابد، ضمن حفظ مناسبات و امنیت کشور باعث تجمیع فشار برای اصلاح بنیادین ساختارها خواهدشد.
? انسجامیابی جنبش اجتماعی رابطهای مستقیم با رشد سرمایه اجتماعی دارد و جمعیتهای خیریه و افراد نيكوكار در سراسر کشور صرفاً با اهداف انساندوستانه به همدردی، بخشش، جلب اعتماد و ایجاد امید در میان مستضعفین مشغولند.
? در این میان، جمعیت امامعلی بیش از بیست سال است که با همت دانشجویان آغاز به کار کرده و ادامه داده و هنوز هم ایثارگرایانه توان خود را وقف شادیآفرینی در دلهای محرومان کرده و خواهدکرد.
? بازداشتها و فشارهای چند ماه اخیر توسط تندروهای حکومت که هدفی جز متوقف کردن خدمات بسیار وسیع این جمعیت مردمی ندارد، ناشی از نگرانی اقتدارگرایان از رشد سرمایه اجتماعی و انسجام مردمی آنان است. آنان از این موضوع غافلند که داوطلبان بیشماری که وقت و توان خود را درخدمت این خیریه گذاشته و میگذارند، با قدماستواری و دلارامی مشغول ادامهی شادیآفرینی برای هموطنان رنجکشیدهی خود هستند و محبتورزی را نمیتوان ممنوع کرد.
? جمعیت امامعلی متعلق به همهی کسانیست که در اقصی نقاط ایران عزیز، خدمت بیشائبه به انسان را سرلوحهی زندگی خود قرار دادهاند و این عشقورزی تعطیلبردار نیست.
@iranfardamag