کریستالینا جورجیوا، رئیس صندوق بینالمللی پول اعلام کرد که دولتهای جهان برای پاسخ به بحران کرونا و مقابله با پیامدهای مخرب اقتصادی آن تا کنون بیش از ۱۰هزار میلیارد دلارهزینه کردهاند؛ اما هنوز به تلاشهای بیشتری نیاز است.
رئیس صندوق بینالمللی پول گفت که «بیماری کووید-۱۹ بیشترین ضربه را به کسانی وارد میآورد که در حال حاضر آسیبپذیرتر هستند». او تأکید کرد که «این بحران میتواند منجر به افزایش چشمگیر نابرابری درآمدها شود».
خانم جورجیوا همچنین گفت: «براساس برآوردهای جدید، تا ۱۰۰ میلیون نفر دیگر ممکن است در پی این بحران دچار فقر شدید شوند. این امر باعث ازبین رفتن دستاوردهای کاهش فقر در طول ۳ سال گذشته میشود». او برای تحقق بهبود فراگیرتر گفت «محرکهای اقتصادی باید بر روی به حداقل رساندن ضرر شغلی و جلوگیری از افزایش نابرابری متمرکز شوند. در همین حال سرمایهگذاریها باید روی بهبود وضعیت دسترسی به مراقبتهای بهداشتی و آموزش، تقویت حمایت از آب و هوا و افزایش دسترسی خانوادههای کمدرآمد و مشاغل کوچک به محصولات و فناوریهای مالی متمرکز شوند».
بانک جهانی این هفته پیشبینی کرد که «بحران ویروس کرونا در سال ۲۰۲۰، تولید جهانی را در حدود ۵,۲ درصد کاهش خواهد داد و این عمیقترین رکود اقتصادی پس از جنگ جهانی دوم محسوب میشود».
صندوق بینالمللی پول نیز که قرار است پیشبینی خود از چشم انداز افتصاد جهان را در تاریخ ۲۴ ژوئن بروز کند، در اینباره خانم جورجیوا تأکید کرد که “بسیار محتمل” است که رقم پیشبینی شده قبلی برای رکود اقتصادی سال جاری افزایش یابد».