سازمان آزادیبخش فلسطین و فلسطین، از امروز به بعد خود را از تمامی توافقنامهها و تفاهمنامههایی که با دولتهای آمریکا و اسرائیل امضاء کرده بود و تمامی تعهدات برآمده از آنها را، از جمله در امور امنیتی، بری میداند.
محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، در پاسخ به برنامه دولت اسرائیل برای الحاق بخشهایی از کرانه باختری، گفت این تشکیلات دیگر تعهدی به اجرای توافقات پیشین با اسرائیل و ایالات متحده، از جمله توافقات در امور امنیتی، ندارد.
عباس این تصمیم را روز ۳۰ اردیبهشت ماه در جریان نشستی در رامالله اعلام کرد.
او در جریان سخنرانی خود گفت «سازمان آزادیبخش فلسطین و فلسطین، از امروز به بعد خود را از تمامی توافقنامهها و تفاهمنامههایی که با دولتهای آمریکا و اسرائیل امضاء کرده بود و تمامی تعهدات برآمده از آنها را، از جمله در امور امنیتی، بری میداند».
سازمان آزادیبخش فلسطین دو سال پیش رای به پایان همکاریها با اسرائیل و ایالات متحده داده و تصمیمگیری در مورد زمان اجرای نهایی آن را بر عهده محمود عباس گذاشته بود.
بنیامین نتانیاهو، رهبر حزب لیکود، پس از ۱۸ ماه بنبست سیاسی در اسرائیل، ۲۸ اردیبهشت ماه، همچنان در مقام نخستوزیر کابینه خود را به مجلس معرفی کرد.
الحاق ۳۰ درصد از کرانه باختری به خاک اسرائیل، «مبارزه با دیوان بینالمللی لاهه برای تحقیق از اسرائیل در زمینه جنایت جنگی» علیه فلسطینیان، و همچنین ادامه رویارویی با ایران و رسیدگی به بحران اقتصادی ناشی از کووید-۱۹، سرفصلهای اصلی اقدامات دولت جدید اسرائیل عنوان شدهاند.
محمود عباس گفته اسرائیل اکنون بهعنوان یک «قدرت اشغالگر» باید مسئولیت آنچه در کرانه باختری رخ خواهد داد را بپذیرد.
او همچنین دولت فعلی آمریکا را نیز در بحران پیشآمده «مسئول» دانسته و از همه کشورهای مخالف الحاق و مخالف طرح صلح دولت ترامپ خواسته که فلسطین را بهعنوان کشور بهرسمیت بشناسند.