غلامرضا آقا میرزایی،مدیرکل مدیریت بحران استان و نماینده ویژه استاندار در شهرستان دورود در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در خرمآباد، با اشاره به خطر سرریز سد مروک اظهار داشت: سد مروک 105 میلیون مترمکعب ظرفیت دارد که تاکنون بیش از 90 میلیون مترمکعب آب پشت این سد ذخیرهشده است و با توجه به بارشهای استان احتمال سرریز این سد وجود دارد.وی افزود: مشکلی که وجود دارد این است که سد کمال صالح استان مرکزی نیز در بالادست این سد قرار دارد که سرریز سد کمال صالح وارد سد مروک دورود میشود و پیشبینیشده اگر سد سرریز کند مشکل ایجاد میشود. مدیرکل مدیریت بحران استان لرستان عنوان کرد: استاندار و معاون عمرانی استاندار لرستان در منطقه حضور یافتند و برنامهریزیشده که اگر بارشها شدید باشد یک سری از مناطق پاییندست سد منازل خود را تخلیه کنند.
به گزارش تسنیم از گمیشان، سردار سرلشکر پاسدار عزیز جعفری در بازدید از مناطق سیلزده این شهرستان درباره انفجاری که در ریل راهآهن در حومه آققلا انجام شد، اظهار داشت: منطقه کلآباد در شهرستان آققلا دچار آبگرفتگی بود و این کار برای سرعت بخشیدن به تخلیه آب از این منطقه انجام شد که در این امر موثر بود. این منطقه جایی بود که بیشترین فشار به مردم وارد میشد و تلاش ما نیز این بود که آب زودتر از این منطقه فروکش کند.
برخی روستاهای پلدختر بر اثر سیلاب اخیر دیگر قابل سکونت نیست و امکان زندگی کردن مردم در این روستاها وجود ندارد.بارشهای رگباری در پنجمین روز بهار 98 در پلدختر سبب شد که سیل بیسابقهای در این شهرستان به راه بیفتد بهطوریکه سیلاب مردم روستاهای حاشیه کشکان را خانهبهدوش کرد، زیرساختهای ارتباطی، آب شرب، برق و آنتن دهی تلفن همراه را قطع کرد. با کمکرسانی مسئولان بخشی از مشکلات مرتفع شده بهطوریکه بعد از گذشت پنج روز از سیلاب همچنان راه ارتباطی برخی روستاهای پلدختر، آب شرب و آنتن دهی تلفن همراه قطع است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد گفت: با توجه به احتمال وقوع سیلاب در روزهای آینده دبی خروجی سدهای کوثر و شاهقاسم افزایش مییابد بنابراین از مردم درخواست میشود از تردد در نزدیکی این رودخانهها خودداری کنند.علی داوودیمهر ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به هشدارهای سازمان هواشناسی در رابطه با نفوذ سامانه بارشی جدید و فعال به استان کهگیلویه و بویراحمد، انتظار میرود از روزهای یکشنبه تا سهشنبه این هفته میزان جریان آب رودخانههای استان افزایش یابد.
بارش بارانهای سیل آسا در استان ایلام موجب نمایان شدن « مین» و « خمپاره»های زمان جنگ شد، ادواتی که سیل موجب نمایان کردن آنان شده است، شامل «مین» ضد تانک، «خمپاره»های انواع «مهمات m9 » و«آرپی جی 7 »باقیمانده از میادین مین و تلههای انفجاری است که بارندگی و سیل موجب عیان شدن آنان شده است.این اداوات که در مسیر رودخانه کنجانچم مهران و رودخانه چوار روئیت شدهاند توسط واحدهای چک و خنثی در حال بررسی بوده و شهروندان عزیز استان ایلام که در حال در صورت مشاهده ضمن پرهیز از دستکاری و نزدیک شدن مراتب را به واحدهای انتظامی و نظامی منعکس نمایند و از هرگونه اقدام خودسرانه پرهیزکنند.
بارشهای رگباری که از روز پنجم فروردین لرستان را در برگرفت نخستین سیلاب سال 98 را در استان ثبت کرد تا باز هم خساراتی به تأسیسات زیربنایی، منازل، جادهها، کشاورزی، منابعطبیعی و آثار تاریخی وارد کند و لرستان بلاخیز همچنان گرفتار بحرانها باشد. پلدختر که در جنوبیترین منطقه لرستان واقعشده و معبر روانآبهای و رودخانههای استان است، بهواسطهی طغیان رودخانه کشکان در وضعیت قرمز بحران قرار گرفت و تداوم سیلابها مردم روستاهای این شهرستان را آواره کرد.
رئیس پزشکی قانونی کشور گفت: 42 نفر به دلیل حوادث جوی در کشور طی چند روز اخیر جان خود را از دست داده که همه این افراد تشخیص هویت شدند. وی افزود: در استان گلستان نیز 7 نفر جان خود را از دست دادهاند که 5 مورد از آنها مربوط به واژگونی قایق بود، همچنین در کهگیلویه و بویراحمد 2 نفر، لرستان 2 نفر، شیراز 19 نفر، خوزستان یک نفر و سمنان نیز یک نفر جان خود را از دست دادهاند. احمد شجاعی رئیس پزشکی قانونی کشور در گفتگو با فارس، در ارتباط با آمار کشته شدههای حوادث جوی در کشور طی روزهای اخیر اعلام کرد: در مازندران 5 نفر، خراسان شمالی 2 نفر، مشهد یک نفر، ملایر همدان یک نفر و سرپل ذهاب نیز یک نفر به دلیل سیل جان خود را از دست داده اند.