خبرگزاری هرانا – اعتصاب رانندگان کامیون ایران که در دور جدید خود به دنبال فراخوانی از روز شنبه ۳۱ شهریورماه در اعتراض به برآورده نشدن مطالبات صنفیشان آغاز شده است، روز یکشنبه ۱۵ مهرماه برای شانزدهمین روز در بسیاری از شهرهای ایران از جمله “دزفول، ساوه، بندر امامخمینی، بندر ماهشهر، زاهدان، تهران، اصفهان، بندرعباس، بوشهر، کرمانشاه، هرسین، دالاهو و الیگودرز” ادامه یافت. گزارشات حاکی از بازداشت ۱۰ تن دیگر در این خصوص است و با احتساب آمار بازداشت قبلی شمار بازداشتشدگان در این رابطه به دستکم ۲۵۴ تن رسیده است. فرماندار الیگودرز نیز گفت “اعتصاب کامیون داران باعث شده تا کوچ عشایر غرب کشور به تأخیر بیافتد و این مسئله با توجه به شرایط آب و هوایی یک زنگ خطر است”.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، از روز شنبه ۳۱ شهریورماه ۱۳۹۷ رانندگان کامیون در بسیاری از شهرهای ایران در اعتراض به برآورده نشدن مطالبات صنفی خود دست از کار کشیده و اعتصاب کردند.
این اعتصاب در روز یکشنبه در بسیاری از شهرهای ایران از جمله “دزفول، ساوه، بندر امامخمینی، بندر ماهشهر، زاهدان، تهران، اصفهان، بندرعباس، بوشهر، کرمانشاه، هرسین، دالاهو و الیگودرز” شکل گرفت.
روز یکشنبه محمدرضا عدالتخواه، رییس کل دادگستری استان کرمانشاه از بازداشت چند تن از معترضان در این رابطه خبر داد و گفت: “چهار نفر در هرسین، دو نفر در دالاهو و چهار نفر در کرمانشاه دستگیر شدند”.
با احتساب بازداشت این افراد، شمار بازداشتشدگان در این خصوص تا زمان تنظیم این گزارش به دستکم ۲۵۴ تن رسیده است.
لازم به ذکر است که طی روزهای گذشته نیز دستکم ۲۴۴ نفر در استانهای قزوین، البرز، اردبیل، اصفهان، فارس، سمنان، کرمانشاه، زنجان، همدان، خراسان شمالی، خراسان رضوی و شهرستانهای نهاوند، بجنورد، کنگان، پاکدشت، نیشابور، شیروان، سنندج، آذرشهر، گرگان، بندرگز، ایذه، رزن، زرند و شهرکرد بازداشت شده بودند، اتهام این افراد “افساد فیالارض”، “اخلال در نظم و امنیت” و “قطاعالطریق” عنوان شده بود.
پیش از این محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور بازداشتشدگان را تهدید به صدور احکام سنگین کرد و گفت که “مجازات این حکم میتواند اعدام باشد”.
عبدالهاشم حسننیا، معاون وزیر راه و شهرسازی در این رابطه مدعی شد: “با مذاکراتی که با گمرک و وزارت صنعت انجام داده ایم در روزهای آتی حدود ۹۰ هزار حلقه تایر از گمرکات ترخیص خواهد شد که امیداواریم این موضوع طی یک تا دو هفته آینده مشکلات رانندگان کامیون در زمینه تامین لاستیک را حل کند”.
مهدی خضری، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان اصفهان نیز با ادعای اینکه “حمل بار در اصفهان به روند عادی بازگشته” گفت: “روند توزیع لاستیک در میان رانندگان با نهایت دقت و با بررسی تمام جوانب انجام می شود با بهبود وضعیت توزیع لاستیک وضعیت حمل بار نیز بهبود یافته است”.
همچنین مجید زرین دلاور، معاون امور بازرگانی صنعت، معدن و تجارت همدان در گفتگو با خبرگزاری ایرنا گفت: “لاستیک مورد نیاز کامیون داران در حال تامین و توزیع است”.
محمد مبین، سرپرست فرمانداری تاکستان در خصوص رسیدگی به مطالبات کامیونداران گفت: “به علت اینکه بخش عمده مشکلات کامیونداران به کمبود و افزایش قیمت لاستیک برمیگردد، مقرر شده تا توزیع لاستیک براساس کارگروه استانی توسط کمیته ای تحت عنوان “توزیع لاستیک” انجام بگیرد. این کارگروه با عضویت نمایندگان اداره کل راهداری، صنعت و معدن، استانداری، کانون انجمن صنفی رانندگان استان، انجمن صنفی رانندگان حمل و نقل کالای شهرستان قزوین راهاندازی شده است”.
حمید کشکولی، فرماندار الیگودرز در گفتگو با خبرگزاری مهر گفت: “اعتصاب کامیون داران باعث شده تا کوچ عشایر غرب کشور به تأخیر بیافتد و این مسئله با توجه به شرایط آب و هوایی یک زنگ خطر است”.
در فراخوانی که از سوی اتحادیه هماهنگکنندگان رانندگان سراسر ایران منتشر شد و از رانندگان کامیون خواست تا از اول مهر در اعتصاب سراسری شرکت کنند، ۱۵ خواسته رانندگان کامیون و ترانزیت بیان شد. از جمله این خواستهها به «افزایش حقوق بازنشستگی و سختی کار»، «کاهش قیمت لاستیک و لوازم یدکی»، «افزایش ۷۰ درصدی نرخ کرایه»، «کسر حق پرداختی بیمه رانندگان»، «حذف دلالان و واسطهها از پایانهها و باربریها»، و «نظارت بر برخوردهای غلط و سلیقهای مأموران راهنمایی و رانندگی و مجازات ماموران و افسران رشوهگیر» میتوان اشاره کرد.