بر اساس آخرین گزارش ایسنا، علی نبیان، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران در جلسه ستاد بحران مازندران که در تنکابن برگزار شد، با بی سابقه دانستن سیل اخیر در 25 سال گذشته و میزان چشمگیر بارندگی به ویژه در غرب استان تصریح کرده، تمامی 22 شهرستان استان درگیر بارش بودند و همچنین در ساعات اولیه وجود صاعقه و باد شدید که در برخی مناطق سرعت آن بالای 100 کیلومتر گزارش شده بود باعث تشدید بحران شد.محمد آزاد، فرماندار رامسر نیز در این جلسه گفته درست است که شهرستان رامسر با اینگونه بارشها بیگانه نبوده اما 294 میلیمتر بارندگی در مدت تقریبی 20 ساعت و سرعت باد بیش از 50 کیلومتر دشواری هایی را برای ساکنین به وجود آورده است. او، قطعی شبکه تلفن همراه در ساعات ابتدایی بارندگی را مهمترین مسئله ابتدای بحران دانست و اظهار کرده آبگرفتگی معابر و منازل شهرهای رامسر، کتالم و ساداتشهر، تخریب دو پل ارتباطی این شهرستان در خیابان سخت سر منتهی به هتل بزرگ و پل ارتباطی روستای نیاسته در محور ارتباطی کتالم به روستای چهل شهیدان از جمله خسارات رامسر بوده است.
فرماندار رامسر، رانش زمین در بسیاری از محورهای روستایی، آسیب به مزارع، باغات و واحدهای تولیدی گل و گیاه، تخریب گوشواره پل صفارود و طغیان فراتر از تصور رودخانه های چالکرود و نسارود را از دیگر آسیب های شهرستان دانست و تاکید کرده رودخانه چالکرود بیش از 150 متر به علت سیل تعریض شده که در 70 سال اخیر بیسابقه بود.
سیدامیر حسینیجو ، معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان تنکابن با اشاره به اینکه 20 پل تنکابن از 30 تا 100 درصد تخریب شدهاند، اضافه کرده، شرایط تنکابن به نسبت حجم مشکلات کاملا متفاوت بوده و تنکابن در شرایط بحرانی قرار دارد. وی، قطع ارتباطی 70 درصد از روستاهای دهستان سلیمان آباد با تخریب دو پل ارتباطی «غریب» و «توکَله» در این محور را بزرگترین خسارت شهرستان برشمرد و اظهار کرد: بیش از 14 روستا در این منطقه با مشکل مواجه هستند که ترمیم راه ارتباطی سلیمانآباد محوریترین مشکل و اولویت اصلی تنکابن است و درحال حاضر این روستاها هیچگونه دسترسی به حوزه شهری ندارند.
جواد اصلانی فرماندار شهرستان عباس آباد در ادامه با عمومی دانستن صدمات وارده به شهرستان تاکید کرد: قطعی خطوط انتقال برق و آب شرب و نیز آب بردگی برخی محورها و آبگرفتگی معابر روستایی و شهری خسارات کلی شهرستان عباس آباد بوده و خوشبختانه حادثه حادی نداشتیم.
سید محمدرضا رضوی دلیل این اختلاف و تفاوت پیش بینی را مربوط به نقص تجهیزات هواشناسی اعلام و تصریح کرد: دو عدد «بویه» موجود برای ثبت تغییرات دمایی و رطوبتی حاکم در دریا فاقد باتری بوده و عدم داشتن داده های کامل، پیش بینی را دچار اختلال می کند و نیازمند خرید این باتری ها که باید لزوما از خارج از کشور تامین شود هستیم و اداره کل هواشناسی از این لحاظ با مشکل بودجه مواجه است.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان مازندران از آماده باش 39 بیمارستان، 3 هزار مرکز بهداشت و 90 پایگاه اورژانس استان در هنگام سیل خبر داد و تاکید کرد: در این مدت 5460 تلفن به مرکز 115 داشتیم که نسبت به جمعه گذشته 44 درصد افزایش به ثبت رسید.
محمد ابراهیم یخکشی مدیر عامل آب منطقه ای مازندران ،خسارت به رودخانه ها و تعریض آنها را سبب بروز سیل مخرب دانست و خاطرنشان کرد: بسیاری از سردهنه های سنتی استان تخریب شده و مسیرهای دسترسی دو سردهنه که باعث آبیاری 10 و 5 هزار هکتار از اراضی غرب استان بودند به طور کامل از بین رفته است.وی با درخواست و تاکید بر رعایت حریم رودخانهها گفت: بازسازی رودها و بازگشت آنها به شرایط عادی جزء برنامه های ما است و پیشنهاد داریم مصالح مازاد رودها که توسط سیل منتقل شده برای کارهای عمرانی استفاده شود.
ذبیح اله ذاکری مدیرعامل آبفای استان نیز با اعلام اینکه در رامسر 26 هزار مترمکعب مخزن وجود دارد اظهار کرد: در حال حاضر به دلیل خارج شدن تقریبی سد میجران از مدار آبرسانی به دلیل کدورت آب، آبرسانی به 2500 مشترک رامسری در بالادست و 1000 مشترک شهر کتالم و ساداتشهر از طریق تانکر صورت می گیرد.
محمد اسلامی،استاندار مازندران، گفت”این سیل در 150 سال گذشته سابقه نداشته و از این حیث می توان بر روی آن برنامه ریزی مدونی انجام داد.”
استاندار مازندران تصرف به حریم رودها و ساخت و ساز در آنها را تخلف دستگاههای شهرستانی دانست و تاکید کرد: اگر در هر دستگاهی یک نفر انسان متعهد وجود داشته باشد کافی است که چنین تخلفاتی صورت نگیرد.