خبرگزاری هرانا – شهروندان خرمشهری برای سومین روز متوالی در اعتراض به بحران آب در این منطقه به خیابانها آمدند. در ادامه این تجمعات، مردم چند شهر دیگر استان خوزستان از جمله بندرامام خمینی، آبادان، کوت عبدالله و اهواز نیز دست به اعتراض زدند و گزارش شده تعدادی از معترضان در تجمعات امروز در شهرهای اهواز و خرمشهر بازداشت شدهاند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، خرمشهر در روزهای اخیر شاهد برگزاری تجمعات اعتراضی بوده است. تجمعکنندگان، به کمبود آب و کیفیت بد آب لولهکشی در این شهر اعتراض دارند. شهروندان خرمشهر و چند شهر دیگر استان خوزستان شب گذشته مورخ ۱۰ تیرماه برای سومین روز متوالی در اعتراض به وضعیت آب به خیابانها آمدند.
گزارش شده که اعتراضات مردم خرمشهر نسبت به کمبود آب و کیفیت بد آب لولهکشی در این شهر در سومین روز به شهرهای دیگر استان خوزستان ازجمله “اهواز، کوتعبدالله، بندر امام خمینی و آبادان” نیز گسترش پیدا کرده است.
در برخی مناطق آبادان نیز گزارشاتی مبنی بر پرتاب گاز اشکآور توسط نیروهای امنیتی مخابره شده است.
نیروهای انتظامی و امنیتی در خرمشهر برای متفرق کردن معترضان که به روشهای مسالمتآمیز اعتراض میکردند برخی خیابانها را بستهاند و اقدام به ایجاد ایستهای بازرسی در خیابانهای اصلی خرمشهر کرده و تمامی مبادی ورودی به خرمشهر تحت کنترل شدید قرار دارند.
این در حالی است که به ادعای ولیالله حیاتی، فرماندار ویژه خرمشهر، شب گذشته کسی کشته نشده است. وی در گفتگو با خبرگزاری فارس مدعی شد که در تجمع شب گذشته پنج نفر به صورت سطحی آسیب دیدند.
فرماندار خرمشهر معترضان را “عوامل خرابکار و اغتشاشگر” خوانده که به گفته او ساکن خرمشهر نیستند و از شهرهای دیگر وارد منطقه شدهاند.
حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور نیز در خصوص حوادث و تجمعات دیشب خرمشهر به تکذیب خبر کشته شدن معترضان در حوادث شب گذشته پرداخت و گفت: “بر اثر تیراندازی یک فرد عادی مجروح شد که به بیمارستان منتقل شد همچنین ۱۰ نفر از ماموران نیروی انتظامی نیز مجروح شدهاند “.
عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، با اعلام اینکه در خرمشهر یک مورد تیراندازی بوده و یک نفر زخمی شده اما کسی کشته نشده است، مدعی شد: “ما با اعتراض کنترلشده که بتوان امنیت آن را کنترل کرد مشکلی نداریم، اما بعضی مواقع این اعتراضات به کف خیابان میرسد و از دست همه افراد و معترضین نیز خارج میشود”.
عبدالنبی موسوی، امام جمعه خرمشهر نیز درباره وعده مقامهای این استان برای رفع مشکل شوری از معترضان تا ۱۵ تیرماه مهلت خواست.
لازم به یادآوری است که روزهای روز جمعه و شنبه مورخ ۸ و ۹ تیرماه نیز جمعی از شهروندان خرمشهری در اعتراض به قحطی و شوری آب مقابل مسجد جامع این شهر حاضر شده و خواستار شیرین شدن و بهبود کیفیت آب آشامیدنی این شهر شدند.
آنان اظهار داشتند: “کیفیت آب شرب شهرستان بسیار شورتر شده و در بسیاری از مناطق بوی بسیار بدی میدهد”. علاوه بر اینکه معترضان از کمبود آب نیز شکایت داشتند.
معترضان تاکید کردند : “افزایش شوری و افت کیفی شاخصهای آب آشامیدنی مردم را به شدت دچار مشکل کرده و مسولان امر باید به دور از شعار و وعده برای رفع این معضل اقدامی عاجل انجام دهند”.
میزان ec (سختی آب) شبکه خرمشهر و آبادان طی روزهای گذشته به ۱۲ هزار میکروموس بر متر مکعب یعنی ۶ برابر حد مجاز رسیده که عملا آب شرب در این شهرستانها غیر قابل استفاده بوده است.
گزارش شده تعدادی از معترضان در تجمعات امروز در شهرهای اهواز و خرمشهر بازداشت شدهاند. اسامی تعدادی از بازداشت شدگان که تا لحظه تنظیم این گزارش احراز شده است در ادامه میآید:
۱. هادى فیلى (منابى)، ۲۵ ساله، متاهل، محل بازداشت: شهر اهواز
۲. ماهر دسومى، ۲۸ ساله، متاهل، معلم، محل بازداشت: شهر اهواز
۳. حمید خلیلاوی، ۲۷ ساله، محل بازداشت: بازار مرکزی شهر اهواز
۴. حسین ماجدپور مطورى، ۲۸ ساله، متاهل و دارى دو فرزند، محل بازداشت: شهر خرمشهر
خرمشهر یکی از شهرهای جنوبی استان خوزستان و مرکز شهرستان خرمشهر است. این شهر در محل تلاقی رودخانههای اروندرود و کارون و در ناحیهای باتلاقی و پست در دلتای رودخانهٔ اروندرود قرار گرفته و ۲۳ کیلومتر مربع مساحت دارد. این شهر در زمان جنگ تحمیلی ایران و عراق در طول ۸ سال آسیبهای بسیار جدی دید.
لازم به یادآوری است مناطق جنوبی استان خوزستان در ماههای اخیر شرایط پرتنشی را تجربه کرده است از جمله در فروردین ماه امسال شهرها یا محله های عمدتا عرب نشین جنوب خوزستان شاهد اعتراض گسترده شهروندان عرب بود که نسبت به آنچه رفتارهای نژادپرستانه صدا و سیمای جمهوری اسلامی در انکار هویت خود میخوانند به خیابانها آمدند. این اعتراضات با دستگیری دست کم ۴۰۰ تن از معترضات پایان یافت.