اعتصاب و اعتراض کسبه در تهران برای روز دوم ادامه یافته و در بعضی شهرستانهای دیگر نظیر اصفهان، اراک و کرمانشاه آغاز شده است.
بر اساس اخبار منتشر شده، اکثر مغازههای خیابان لالهزار امروز بسته بوده است. بر همین اساس، بازار عباس آباد -بازاری در بازار بزرگ- هم امروز تعطیل بوده است.
در تهران درگیریهایی بین پلیس با معترضان گزارش شده است و تصاویری از اعتراضات در محدوده خیابان ملت و اکباتان منتشر شده است.
خبرگزاری ایرنانیز از تعطیلی ایستگاه متروی ملت خبر داده است. این ایستگاه بین خیابانهای “امام خمینی” و بهارستان قرار دارد. گفته شده ایستگاه مترو ملت در خط ۲ “به دنبال تجمعهای اخیر در محدوده بازار تا اطلاع ثانوی خدمات رسانی نمی کند.
خبرگزاری فارس در گزارشی میدانی از تجمع در خیابان پانزده خرداد تهران و سر دادن شعار خبر داده است. بر اساس این گزارش، اکثریت مغازههای بازار بسته است و برخی از راههای ورودی هم در حال بسته شدن است.
خبرگزاری تسنیم هم در گزارشی از تعطیلی راسته طلافروشان خبر داده و خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه هم بسته بودن راسته پارچه فروشان را تائید کرده است.
این کسبه بالا رفتن اخیر نرخ ارز در بازار غیررسمی و رکود بازار اعتراض داشتهاند. گروهی از بازاریان معترض به افزایش بهای ارزهای خارجی، دیروز (دوشنبه ۴ تیر) مغازههای خود را تعطیل کردند و تجمع اعتراضی آنها به درگیریهای با پلیس منجر شد.
به غیر از تهران در شهریار، کرج، قشم، بندرعباس و مشهد نیز معترضان به گرانی به خیابان آمده و کسبه مغازههای خود را تعطیل کردند. همچنین گزارش شده در کرمانشاه، اصفهان و اراک هم بازار تعطیل بوده است.
دو روز پیش هم (یکشنبه ۳ تیر) تعدادی از مغازهداران بازار موبایل چارسو و پاساژ علاءالدین در تهران در اعتراض به افزایش نرخ دلار مغازههای خود را تعطیل کرده بودند.
همزمان دادستان تهران از دستگیری “مسببان اصلی” حادثه روز گذشته بازار تهران خبر داده است.
عباس جعفری دولت آبادی گفته است: ” محرکین اصلی حادثه که با برنامه ریزی در نقاط مختلف تهران به تهدید بازاری ها اقدام کردند که اگر بازار را نبندید فلان کار را انجام می دهیم، توسط پلیس و دستگاه امنیتی شناسایی شدند و امروز تحویل دادستانی می شوند.”
آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه نیز در همایش این قوه از برخورد با اخلال گران بازار اقتصادی خبر داد و مدعی شد: این کارها به عنوان اخلال در نظام اقتصادی تحت عنوان قانون مبارزه با اخلال گران مجازات جدی از اعدام تا بیست سال حبس دارد.
آملی لاریجانی از مراجع مربوطه خواست تا این اخلال گران را شناسایی و به قوه قضاییه معرفی کنند. با تمام تفاسیر در قانون آمده است که کسانی معاون مباشر هستند و دولتی ها و غیر دولتی ها که سکوت کردند همه باید حواسشان باشد و نگویند ما از مجازات خبری نداشتیم.
وی ادامه داد: امروز کسی نیست که نداند اگر در بازار ارز نوسان زیادی وارد کند، این اختلاس از جیب مردم است. افساد فی الارض در قانون هم مشخص است. فردا روزی اگر عده ای تحت تعقیب قرار گرفتند نگویند اخلال در نظام اقتصادی است، آنهایی که فکر می کنند خیلی سرمایه دار هستند و می توانند از ایجاد نوسانات در بازار ارز و سکه سود ببرند، تصور نکنند نادیده گرفته می شوند.
آذری جهرمی وزیر ارتباطات نیز امروز در بین معترضان در بازار موبایل علاالدین حضور یافت.