روز شنبه و دو روز پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، برنامه دیدار با رهبر کرهشمالی را لغو کرد، رهبران دو کره در منطقه مرزی با یکدیگر دیدار کردند؛ دیداری که نتیجه آن در کنار اظهارات جدید رئیسجمهوری آمریکا امیدها برای حلوفصل دیپلماتیک بحران را دوباره احیا کرده است. آنطور که دفتر رئیسجمهوری کرهجنوبی گزارش داده، مون جائه این، رئیسجمهوری این کشور روز شنبه از روستای مرزی پانمونجوم که در نقطه صفر مرزی دو کشور قرار دارد، وارد کرهشمالی شد تا با کیم جونگ اون، رهبر کرهشمالی دیدار کند. دو طرف کمتر از یک ماه پیش در همین نقطه اما این سوی مرز در کرهجنوبی دیداری تاریخی را رقم زدند و برای اولینبار در طول دههها رهبر کرهشمالی پا را این سوی مرز گذاشت و وارد خاک کرهجنوبی شد. دیدار غیرمنتظره مون جائه این و کیم جونگ اون که دو ساعت هم طول کشیده، تلاشهای رئیسجمهوری کرهجنوبی برای بازگشت مذاکرات تاریخی آمریکا- کره شمالی را برجسته کرد و حاکی از آن است که رابطه دو کره بسیار بهتر از رابطه پیونگ یانگ و واشنگتن پیش میرود. به گفته رئیسجمهوری کرهجنوبی، این دیدار پس از درخواست کیم جونگ اون برای دیداری بدون تشریفات صورت گرفت. آنطور که مون گفته دو طرف فکر میکردهاند که دیداری رو در رو بهتر از گفتوگویی تلفنی خواهد بود.
یک روز بعد از این دیدار، دفتر مون جائه این در بیانیهای اعلام کرد که رهبر کرهشمالی بار دیگر بر تعهدش به خلع «کامل» سلاح هستهای شبهجزیره کره و دیدار با دونالد ترامپ تأکید کرده است. خبرگزاری رسمی کرهشمالی هم در پی این دیدار ضمن تأیید تلاشهای مشترک دو طرف برای خلع سلاح هستهای در شبهجزیره کره، اعلام کرد که مون و کیم روز جمعه مذاکرات سطح بالایی را برگزار میکنند. براساس بیانیه این خبرگزاری، کیم جونگ اون از اراده راسخ خود برای برگزاری دیدار با ترامپ بر اساس برنامهریزی پیشین خبر داده است. در همین راستا ترامپ نیز به نوبه خود از امکان برگزاری دیداری گفته که خود پیش از این لغو کرده بود. مون که روز پنجشنبه و پس از دیدار با رئیسجمهوری آمریکا در واشنگتن به سئول بازگشته بود، از «عزم جزم» ترامپ برای پایان رابطه خصومتآمیز با کرهشمالی و پیشبردن همکاریهای اقتصادی دوجانبه خبر داد. این در حالی است که ترامپ روز جمعه اعلام کرد که به دلیل اظهارات خصمانه کرهشمالی این دیدار لغو شده است. هرچند رئیسجمهوری آمریکا یک روز بعد از این دیدار از احتمال برگزاری دیدار خود با کیمجونگ اون طبق برنامهریزی پیشین خبر داد. کمی پیش از لغو دیدار ترامپ و اون، کرهشمالی بهطور کامل سایت آزمایش هستهای خود، «پونگگیهری» را تخریب و از آن بهعنوان اقدامی برای نشاندادن حسننیت خود یاد کرد.
دیدار ناگهانی رهبران دو کره پس از آن رخ داد که سرنوشت دیدار ترامپ و کیم هفته گذشته در پرده ابهام قرار گرفت. کرهشمالی یک مانور نظامی مشترک بین ایالاتمتحده و کرهجنوبی را «تمرین اشغال» خواند و در واکنش به آن دیداری از پیش تعیینشده بین مقامهای ارشد خود و همسایه جنوبیاش را لغو و تهدید کرد که دیدار با ترامپ در ۱۲ ژوئن را نیز لغو میکند. سخنان جان بولتون، مشاور ارشد امنیت ملی کاخ سفید و مایک پنس، معاون اول رئیسجمهوری ایالاتمتحده که از اعمال «مدل لیبی» در مذاکرات با کرهشمالی سخن گفته بودند، بر نارضایتی کرهشمالی افزود.
رئیسجمهوری کرهجنوبی یکشنبه تصدیق کرد که پیونگیانگ و واشنگتن برداشتهای متفاوتی از «خلعسلاح هستهای» دارند و این ترکیب برای هر یک از آنها معنای متفاوتی دارد. هرچند مون جائه این بر تعهد کیم به خلع سلاح هستهای تأکید کرد و گفت دو طرف در اجلاس آینده قرار است این تفاوتها را برطرف کنند. او بدون آنکه خود تعریفی از خلع سلاح هستهای «کامل» ارائه دهد، چنین گفت: «هرچند دو طرف درباره خلع سلاح هستهای کامل عزم جزم یکسانی دارند اما باید برای ترسیم نقشه راه چگونگی انجام آن به بحث بنشینند و این فرایند میتواند دشوار باشد». او از دو طرف خواست تا بهطور مستقیم در ارتباط باشند و مشکلاتشان را با یکدیگر در میان بگذارند. به گفته مون، کرهشمالی هنوز نتوانسته به تضمینهای امنیتی واشنگتن اعتماد کند. در ایالات متحده نیز مقامهای دولتی نسبت به اینکه کیم تسلیحات هستهای را بهطورکامل واگذار کند، تردید دارند.
روز یکشنبه وزارت خارجه چین هم در بیانیهای که برای رویترز فرستاده بود، ابراز امیدواری کرده که نشست دو طرف طبق برنامه در سنگاپور برگزار شود. طبق این بیانیه چین از دو طرف خواسته که صبور باشند و حسن نیت نشان دهند. در این بیانیه آمده است: «ما همیشه بر این باور بودهایم که ارتباط و گفتوگوهای مستقیم میان رهبران کرهشمالی و ایالاتمتحده برای حل بحران هستهای شبهجزیره حیاتی است».