Skip to content
ژوئن 2, 2026
   ارتباط با ما       در باره ما       فیسبوک       تلگرام   

احترام به تفاوت اندیشه، همیاری و تلاش مشترک در راه تحقق آزادی

  • خانه
  • ایران
  • جهان
  • ویژه اندیشهٔ نو
  • اجتماعی
    • زحمتکشان
    • جوانان و دانشجویان
    • زنان
  • اقتصادی
  • فرهنگی – ادبی
  • محیط زیست
  • تاریخی
  • علوم اجتماعی
  • دیدگاه‌ها
  • Home
  • چه کسی موافق ازدواج کودکان است؟
  • اجتماعی
  • نوار متحرک

چه کسی موافق ازدواج کودکان است؟

سلحشوری که عضو فراکسیون امید مجلس است، توضیح داده که فراکسیون مربوطه، یک سال است که به دنبال افزایش دوساله سن ازدواج است، اما متاسفانه سنگ‌اندازی‌هایی صورت گرفته؛ البته نگفته چه کسانی سنگ اندازی کرده اند تنها توضیح داده که اتفاقا این سنگ انداختن ها از سوی علما نبوده و نمونه هایی از همکاری علما را هم ذکر بوده.

 

همدلی : دختربچه در گوشه ای از حیاط خانه با دختران دیگر مشغول عروسک بازی است،؛ او هیچ تفاوتی به لحاظ قد و قواره با دختران دیگر ندارد؛ تنها صورتش را کرم مالیده اند؛ چشم هایش را سیاه کرده و برایش ماتیک زده اند. در محوطه بیرونی وسیع و درون خانه، بزمی به پاست، عروسی دارند؛ این جا می تواند هر استان مرزی در ایران باشد که به اعتقاد اساتید صاحب نظر (در حوزه ازدواج کودکان)،‌سطح توسعه پایین‌تری نسبت به نقاط دیگر کشور دارند؛ شاید دختری که با همسن و سال های خودش بازی می کند، درک درستی از عروس شدنش نداشته باشد و فکر کند ادامه بازی شبانه اش، رفتن زیر سقف با یک پسربچه یا مردی هم سن پدر یا پدربزرگش است.
بله این جا می تواند روستایی در استان های مرزی ایران باشد و عادات و رسومی برای ازدواج پیش از موعد کودکان به هر دلیلی هنوز حکمفرما؛ هرچند که کارشناسان و اهالی این مناطق هم اذعان می کنند که این شکل ازدواج ها واقعا کم شده اند اما هنوز وجود دارند اما می شود هیچ آدابی هم نباشد و کودکان برای تامین مخارج خانواده خود وادار به ازدواج شده و در واقع فروخته شوند؛ در همین پایتخت ایران،‌ دختربچه هایی هستند که ممکن است به عقد پسربچه ای درآیند و هر کدام این کودکان، کودکانی بزایند همه بی شناسنامه.
این جا می تواند یک نقطه مرزی باشد و پسربچه ای که فکر
می‌کرد داماد شده، معتاد شود و پس از دانستن مفهوم طلاق، برای رسیدن به آن مصر شود.
این جا پایتخت ایران است و کودکانی پس از این که در قالب ازدواج به مردان مسن فروخته می شوند،‌ از خانه فرار می کنند و به آمار زنان کارتن خواب و معتاد و اچ آی وی مثبت و هپاتیت و درنهایت «مرگ» اضافه می کنند.
این جا تهران است و برای نمایندگان مجلس اش مهم نیست که بر اساس قانون، دختربچه های 13 سال و پسربچه های 15 سال
می‌توانند عروس و داماد شوند؛ آن ها تغییر (تنها 2 ساله) سن ازدواج را ماه‌هاست که در حالت تعلیق نگه داشته‌اند؛ منتخبان مردم از پایتخت تا همه نقاط مرزی، به هیچ وجه تمایلی ندارند در مورد لایحه قوه قضائیه –درباره ازدواج کودکان- که حدود 10 سال است در مجلس معطل مانده و به حاشیه رانده شده، صحبتی کنند.
نمایندگان، مدام «سنگ اندازی» می کنند؛ این را پروانه سلحشوری می گوید؛ یکی از زنانی که در همین مجلس، مدت زمانی است که حقوق زنان و دختران را داد می زند؛ آخرین بار(همین‌دیروز) به ایلنا گفته «عده‌ای که ازدواج دختران نوجوان را یک امر واجب، تلقی می‌کنند با افزایش سن ازدواج مخالفت‌اند»؛ در حالی که «ازدواج دختران خردسال بعضا پیامدهای ناگوار جسمی و روحی دارد.» او گفته «برخی معتقد به ازدواج شرعی هستند و بچه را در سن ۹ سالگی به عقد یک مرد درمی‌آورند.»
سلحشوری که عضو فراکسیون امید مجلس است، توضیح داده که فراکسیون مربوطه، یک سال است که به دنبال افزایش دوساله سن ازدواج است، اما متاسفانه سنگ‌اندازی‌هایی صورت گرفته؛ البته نگفته چه کسانی سنگ اندازی کرده اند تنها توضیح داده که اتفاقا این سنگ انداختن ها از سوی علما نبوده و نمونه هایی از همکاری علما را هم ذکر بوده.
در این میان و هرگاه سخنان خانم های معدود مجلس نظیر سلحشوری درباره استفسای علما و رد ازدواج کودکان سخنی به میان می آورند با صحبت های موافقان این ازدواج و کارشناسان مطبوعشان مواجه می شوند که هیچ کاری با زنان پر از آسیبی جسمی و روانی ندارند که قرار است به جامعه تحویل داده شوند؛ ملاکشان(و تنها دلیل و البته راه فرارشان) ازدواج بانوی بزرگ اسلام حضرت فاطمه(س) است.کودکانی که قرار است عروس شوند در حیاط خانه شان عروسک بازی می کنند و موافقان ازدواجشان خود و فرندانشان را با بزرگان دین شان مقایسه می کنند در حالی که هزاران بار (حداقل لسانی) به الوهیت و تفاوت از زمین تا آسمان خود با آن ها اذعان کرده اند.

چاپ 🖨
Tags: چه-کسی-موافق-ازدواج-کودکان-است

Continue Reading

Previous: محمود صادقی در گفت‌وگو با «شرق» از اعتراضات کارگران هپکو و آذرآب می‌گوید
Next: به نام اصلاح‌طلبان، به کام دیگران
  • تلگرام
  • فیسبوک
  • ارتباط با ما
  • در باره ما
  • فیسبوک
  • تلگرام
Copyright © All rights reserved