به گزارش ایسنا، اخیرا جنجالهایی درباره انتقال سرورهای تلگرام ایجاد شده بود. در مقطعی از طرف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اینطور مطرح شد که تلگرام انتقال سرورهایش به ایران را پذیرفته است، از طرف مقابل پاول دورف، مدیرعامل تلگرام در صفحه توییتر خود نوشت: هیچ یک از سرورهای تلگرام (و یا هر سروری با اطلاعات شخصی کاربران ما) به ایران منتقل نشده و آنجا مستقر نخواهد شد.
البته چند روز بعد، در سایت تلگرام مطالبی درباره روشهایی برای افزایش سرعت انتقال داده تلگرام نوشته شد: «ما از سرورهای توزیعشده خود برای افزایش سرعت دانلود در مناطق بدون سانسور که در آنها آزادی بیان تضمین شدهاست استفاده میکنیم و حتی در آن مناطق نیز به آنها اعتماد نمیکنیم. اما وقتی تلگرام در مناطق دیگر به شدت محبوب میشود، فقط میتوانیم روی CDN ها تکیه کنیم که با آنها از نقطهنظر فنی مانند سرویسدهندههای اینترنت (ISP) رفتار میکنیم که فقط دادههای رمزنگاری شدهای را که قادر به کشف رمز آن نیستند، دریافت میکنند. به لطف این فناوری، سرعت دانلود عکسها و فیلمهایی که به صورت عمومی منتشر میشوند، در مناطقی مانند ترکیه، اندونزی، عربستان سعودی، هند، ایران و عراق به مراتب افزایش مییابد، بدون اینکه کمترین خدشهای به امنیت وارد شود.
در نهایت نیز محمود واعظی اظهار کرد: هر کسی از سرور برداشتی دارد؛ این موضوع که گفتند تلگرام سرورهای خود را به ایران منتقل کرده که ایران بتواند آن را فیلتر کند و به اطلاعات آن دسترسی داشته باشد و دخالت کند، به درستی توسط مدیرعامل تلگرام تکذیب شده است، اما آن چیزی که ما به آن اشاره کردیم و بر اساس توافق انجام میشود، این است که سرورها به ایران منتقل شده برای این که سیدیان در آن قرار بگیرد تا کانالهای پرظرفیت و پرمصرف بهجای این که به خارج بروند و برگردند، اطلاعات در همین داخل با سرعت و کیفیت بالا منتقل شود و هیچکس این موضوع را تکذیب نکرده است.