دونالد ترامپ در روز جمعه، طی اظهاراتی ونزوئلا را تهدید به حمله نظامی کرد. دونالد ترامپ گفت که، مردم ونزوئلا در شرایط دشواری به سر می برند و ما گزینه های مختلفی را مد نظر داریم که حمله نظامی یکی از آنها می باشد. اظهارات دونالد ترامپ واکنش مقامات ونزوئلا در پی داشت و وزیر دفاع این کشور،اظهارات ترامپ را دیوانگی ارزیابی کرد. کاخ سفید در رابطه با درخواست نیکلاس مادوروکه خواستار گفت و گوی تلفنی با ترامپ شده بود اعلام کرد که ترامپ در صورتی که دمکراسی در و نزوئلا دوباره برقرار شود خوشحال خواهد بود که با مادورو گفت و گو کند.
به گزارش رویترز، دولت ونزوئلا در گذشته و به کرات از نقشه اشغال نظامی ونزوئلا توسط آمریکا، خبر داده بود. بنا بر همین گزارش و به نقل از یک ژنرال بازنشسته، به منظور مقابله با این تهدیدات، موشک های ضد هوایی در سواحل ونزوئلا، مسقر شده بودند. پنتاگون ضمن رد این ادعا اعلام کرد که ارتش آمریکا در همه حال آماده دفاع از شهروندان آمریکایی و منافع این کشور می باشد و انتشار خبر حمله به ونزوئلا را بی اساس دانست.
اظهارات تهدید آمیز دونالد ترامپ مبنی بر مداخله نظامی در ونزوئلا در زمانی بیان می شود که ما در هفته گذشته شاهد تنش های فزاینده بین آمریکا و کره شمالی بوده ایم. ترامپ در هفته گذشته نیز کره شمالی را برای چندین بار تهدید به حمله اتمی کرد.
بن ساسی، نماینده سنا از نبراسکا، اظهارات دونالد ترامپ را مورد انتقاد قرارداد و اعلام کرد که کنگره اجازه حمله نظامی به ونزوئلا را صادر نخواهد کرد.
دولت آمریکا چندی پیش مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا و تعدادی دیگر از مقامات این کشور را وارد لیست تحریم ها کرد.
مادورو می گوید تنها ادامه برنامه های سوسیالیستی هوگو چاوز، تضمین کننده صلح و پیشرفت در ونزوئلا خواهد بود.
به گزارش رویترز،ونزوئلا، حدود 5000 هزار موشک زمین به هوای روسی در اختیار دارد.
از هنگام روی کارآمدن دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا، مواضع وی در رابطه با مسایل جهانی، نگرانی های فزاینده ای را باعث شده است. از یک طرف قرارداد برجام مورد انتقاد جدی قرار گرفته است و دونالد ترامپ، آشکار و نهان آن را رد کرده است. بر اساس قرارداد برجام، ایران از ادامه برنامه اتمی اش دست کشید. در رابطه با کره شمالی خواستار خلع سلاح اتمی کره شمالی می باشد. کره شمالی علیرغم تمامی فشارها به برنامه اتمی اش ادامه داد. در رابطه با ونزوئلا به بهانه دمکراسی این کشور را تهدید به حمله نظامی کرده است. نتیجه این که،ایران از ادامه برنامه اتمی اش دست کشیده اما باز مورد تهدید نظامی و تحریم قرار دارد. کره شمالی بر عکس به برنامه اتمی اش ادامه داده است و به همین دلیل با تحریم و حمله نظامی مواجه است. در مورد ونزوئلا، این کشور نه بمب اتمی دارد و نه برنامه اتمی را مد نظر قرار داده است. این کشور هم به بهانه سرکوب آزادی و دمکراسی، با تهدید نظامی مواجه شده است این بدان معناست که، هر سه کشور فارغ از هر رویکردی،تهدید به حمله نظامی می شوند. به نظر می رسد سیاست نهادینه شده در کاخ سفید این است که دخالت در امور دیگر کشورها به هر بهانه ای، باید ادامه یابد. از اوایل دهه نود، تمامی رئیس جمهور های آمریکا، فارغ از تعلق حزبی، دخالت نظامی در دیگر کشورها را در کارنامه خود دارند.