جوان آنلاین،در رابطه با خبرهای انتشار یافته در رابطه با سند 2030، نوشت:”پس از چند ماه كش و قوس، ظاهراً سند 2030 با تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي از دستور كار دولت خارج شده است. بنا بر اخبار منتشر شده در جلسه روز گذشته شوراي عالي انقلاب فرهنگي، همه اعضا به اتفاق سند تحول بنيادين آموزش و پرورش و ديگر اسناد بالادستي را محور اصلي برنامهريزيهاي آموزشي اعلام و سند 2030 را «از دستور خارج» كردند. مقاومت و توجيهات اعضاي دولت در چند ماه گذشته راجع به 2030 حواشي زيادي به همراه داشت؛ از علماي حوزههاي علميه گرفته تا مسئولان ردههاي مختلف و صفحات فضاي مجازي، همه به انتقاد از اين سند پرداختند، اما دولت زير بار كنار زدن 2030 نميرفت و حتي در اوج انتقادها سخنگوي دولت از اجراي اين سند حمايت كرد، اما در نهايت استدلالهاي رهبر انقلاب و روشنگريهاي صورت گرفته دولت را وادار به عقبنشيني كرد.”
جوان آنلاین در ادامه در اشاره به اهداف این سند، می نویسد:”اين اسناد با اهدافي خاص به تصويب رسيده و سازمان يونسكو مسئول اجرا و پيگيري اجراي آن در كشورهاي عضو شده است. اگرچه اين سند داراي بخشهايي از جمله برخورداري همگان از سيستم نظام آموزشي است اما در بخشهايي داراي برنامههايي است كه با فرهنگ و رفتار ايرانيان داراي مغايرت بسياري است.”
جوان آنلاین در ادامه با اشاره به مخالفت علی خامنه ای با این سند، آورده است:”رهبر انقلاب اسلامي با انتقاد شديد از اين موضوع گفتند: اين سند و امثال آن، مواردي نيستند كه جمهوري اسلامي ايران تسليم آنها شود، و امضاي اين سند و اجراي بي سر و صداي آن قطعاً مجاز نيست و به دستگاههاي مسئول نيز اعلام شده است.” جوان آنلاین در اشاره به،” اقدام ديرهنگام شوراي عالي انقلاب فرهنگي مصوبه اخیر شورای انقلاب”، ادامه می دهد:”رهبر انقلاب بارها بر عملكرد منفعلانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي خرده گرفتهاند. راجع به سند 2030 هم ايشان از شوراي عالي انقلاب فرهنگي انتقاد جدي كردند. اگرچه دير ولي اين شورا بالاخره ديروز اقدام به حذف سند 2030 از نظام آموزشي كشور كرد.”
جوان آنلاین به نقل ازعزتالله ضرغامي از اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي در اين رابطه می نویسد:” همه اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي به اتفاق به از دستور خارج شدن 2030 رأي مثبت دادهاند. سند تحول بنيادين آموزش و پرورش و ديگر اسناد بالادستي محور اصلي برنامهريزيهاي ملي خواهد بود. قوت استدلال رهبري در اين موضوع فوق العاده بود.”
اختلاف بر سر سند 2030 سازمان ملل که مربوط به امور آموزشی کشورها و نحوه تعهد دولت در ارتباط با آن می باشد، در جریان مبارزات انتخاباتی برجسته شد. مخالفان دولت روحانی ادعا می کردند که این سند امضاء و در حال اجرا می باشد اما کارگزاران دولت روحانی بارها این مطالب را منکر شدند و هدف از آن را تضعیف دولت قلمداد کردند. روزنامه شرق، 23 خرداد، نوشت:” حسن روحانی در روزهای انتخابات و پس از آن درباره سند 2030 و دروغهایی که درباره آن گفته شده بهشدت گلایه کرد و گفت از توطئه سند 2030 نمیگذرم. روحانی در آخرین جلسه شورایعالی انقلاب فرهنگی هم با اشاره به اینکه در مورد سند 2030 هم صراحتا اعلام شده که صرفا در حدود ضوابط دینی، قانونی و فرهنگی خود عمل خواهیم کرد، تأکید کرده بود که رفع دغدغهها و رعایت دقیق منویات رهبر معظم انقلاب در این زمینه در دستور کار شورایعالی انقلاب فرهنگی خواهد بود.”
هم اکنون کمتر از یک ماه از انتخابات ریاست جمهوری می گذرد و به ادعای مقامات رسمی حسن روحانی با بیش از 23 میلیون رای برای بار دوم به ریاست جمهوری انتخاب شد. فعالان سیاسی آشنا با ساختارهای حکومتی مکرر بر این امر پافشاری می کنند که در چارچوب های موجود، نهادهای غیر انتخابی دست بالا را در تعیین سیاست های کلیدی ایفا می کنند. خبر الغای سند 2030 سازمان ملل بار دیگر نشان داد خواسته های قشرهای میلیونی که خواهان تغییرات اساسی در سطوح مختلف هستند در بده و بستان های جناح حکومتی مورد توجه قرار نمی گیرد. انتظار افکار عمومی این بود که با توجه به رای بالای روحانی برای انتخابات اخیر ریاست جمهوری، وظیفه وی، تمکین به خواسته های مردم باشد. مصوبه اخیر شورای انقلاب فرهنگی که ریاست آن به عهده حسن روحانی می باشد، نشان داد که تفکر حاکم بر همان سیاق سابق که تمکین به نظرات ارتجاعی ولی فقیه می باشد، تغییری نکرده است.