رئیسجمهور طبق اصل ۱۱۳ قانون اساسی مسئول اجرای قانون اساسی است و وقتی اقدامی مانند حصر خانگی برخلاف اصول ۳۲ تا ۳۷۷ قانون اساسی است، وظیفه دارد که در دفاع از حقوق شهروندی ملت اقدام کند، خصوصاً که شعارهای مردم در انتخابات اخیر نشان داد که این موضوع خواست اکثریت ملت ایران است. این، ادبیات مناسبی نیست که به رئیسجمهوری که مسئول اجرای قانون اساسی است و بگویید شما چهکارهاید که بخواهید حصر را بشکنید؟
علی مطهری در نامهای خطاب به آملی لاریجانی، به سخنان وی خطاب به حسن روحانی که گفته بود «تو چه کاره ای که بخواهی حصر را بشکنی؟» پرسیده است: شما که کارهای هستید، برای حل این موضوع چه اقدامی کردهاید؟
بیشترین شعارهای مردم در ایام انتخابات در حضور روحانی درخواست رفع حصر بوده است، شعارهای مداوم و مکرری که بعضا با تایید حسن روحانی همراه بوده و در برخی از سخنرانیها قول پیگیری این مطالبه ملی را داده است.
دو روز پیش آملی لاریجانی در واکنش به سخنان روحانی معترض شد که چرا رییس جمهور این سخنان را گفته است. آملی فراتر از قانون رفته و به جای انکه در موضع بی طرف بنشیند با اهانتهایی خطاب به مردم و رییس جمهور حرف هایی زده است.
مطهری در نامه خود با تاکید بر اینکه حصر معضلی برای جمهوری اسلامی است و باید رفع شود، تصریح کرده که انتخابات اخیر نشان داد که رفع حصر خواسته اکثریت ملت ایران است.
او همچنین یادآور شده که انتظار رسیدگی به اتهامات طرفهای مقابل نیز به جای خود باقی است.
قسمتهایئ از این نامه:
جناب آقای صادق لاریجانی دامت برکاته
رئیس محترم قوه قضائیه
با اهداء سلام، اخیراً در جمع مسئولان عالی قضائی فرمودهاید: «نقل کردهاند که کاندیدایی در جمع هواداران خود خطاب به آنان گفته است که ما آمدهایم حصر را بشکنیم. شما چه کارهاید که بخواهید حصر را بشکنید؟»
به عرض میرساند رئیسجمهور طبق اصل ۱۱۳ قانون اساسی مسئول اجرای قانون اساسی است و وقتی اقدامی مانند حصر خانگی برخلاف اصول ۳۲ تا ۳۷ قانون اساسی است، وظیفه دارد که در دفاع از حقوق شهروندی ملت اقدام کند، خصوصاً که شعارهای مردم در انتخابات اخیر نشان داد که این موضوع خواست اکثریت ملت ایران است. این، ادبیات مناسبی نیست که به رئیسجمهوری که مسئول اجرای قانون اساسی است بگویید شما چهکارهاید که بخواهید حصر را بشکنید؟
از شما سؤال میکنم شما که کارهای هستید، برای حل این موضوع چه اقدامی کردهاید؟ آیا مجازات ادامه حصر خانگی تا زمانی که آنها از دنیا بروند، بدون حکم دادگاه علنی صالح، کار درستی بوده است؟
فرمودهاید: «عالیترین نهاد امنیتی کشور در این زمینه تصمیمی را اتخاذ کرده است.» من عرض میکنم اولاً رئیس این عالیترین نهاد امنیتی کشور رئیسجمهور است و میتواند برای تغییر این تصمیم اقدام کند. آیا شورای عالی امنیت ملی پس از آرامش جامعه و رفع خطر میتوانسته است حکم به مجازات ادامه حصر بدهد، یعنی کار قوه قضائیه را انجام بدهد؟ آنهم بدون هرگونه محاکمهای و شنیدن دفاعیات آنها و پرداختن به پرونده سایر طرفهای فتنه سال ۸۸؟
همچنین فرمودهاید: «به فرض که شورای عالی امنیت ملی مصوبه خود را ملغی کند و رفع حصر اتفاق بیفتد، در این صورت تازه کار قوه قضائیه برای رسیدگی قضایی به این موضوع آغاز میشود و تصمیم در مورد این اتهامات و نحوه رفتار با متهمان با قاضی رسیدگیکننده به پرونده و در چارچوب مقررات قانونی خواهد بود.»
جالب است، در واقع میفرمایید قوه قضائیه پس از مجازات ۷ سال حصر خانگیِ بدتر از حبس، تازه آن متهم را محاکمه میکند تا ببیند مجازات او چیست.
از جنابعالی میخواهم برای رفع ادامه حصر خانگی که میرود تبدیل به معضلی برای جمهوری اسلامی شود اقدام عاجل مبذول فرمایید. بجاست که این هفت سال حصر خانگی به عنوان مجازات طولانی کردن اعتراضات آنها که موجب سوءاستفاده دشمن شد منظور شود و به آن خاتمه داده شود. البته انتظار رسیدگی به اتهامات طرفهای مقابل نیز به جای خود باقی است.
علی مطهری