واقعیت این است که خوف، هراس و گریز شهرداری تهران از نظارت خیلی عجیب است و این درحالی است که در ساز و کارهای داخلی خود از جمله شورای شهر که نقش نظارتی دارد، از این نظارت بازمانده و به نظر میرسد تلاش فراوانی برای اثرگذاری بر رای نمایندگان صورت گرفته و این مسئله زیبنده شهردار تهران نیست که از قضا خود را برای ریاستجمهوری هم آماده میکند.
محمود صادقی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به اشتباه هیات رییسه مجلس درباره بررسی دلایل رد تفحص از شهرداری تهران در نشست علنی روز یکشنبه مجلس گفت:
?بنابر ماده ۱۰۴ آییننامه داخلی مجلس، امکان قرائت گزارشهای مختلف در صحن علنی صرفاً ۴۸ ساعت پس از چاپ این گزارشها و توزیع آن میان نمایندگان میسر خواهد بود و باتوجه به اینکه گزارش بعدازظهر روز شنبه چاپ و توزیع شده بود، امکان قرائت آن در جلسه روز یکشنبه وجود نداشت و هیات رییسه نباید این موضوع را در دستور کار جلسه قرار میداد.
?برای بنده بسیار عجیب است و سوال اینجاست که چه خوف و هراسی از کلید خوردن این تحقیق و تفحص وجود دارد؟ اگر سازمانی به خود اطمینان دارد، باید از این تفحصها استقبال کند تا چنانچه شبههای وجود دارد، برطرف شود.
?کمیسیون عمران تلاش دارد که به این طرح تفحص، جنبه جناحی بدهد و این درحالی است که سوالاتی که در این طرح عنوان شده، کاملاً فنی و تخصصی است.
?تعجب میکنم کمیسیون عمران در گزارشی که بهعنوان یک کمیسیون تخصصی ارائه کرده، چشمش را بر واقعیتها بسته درحالی که بهعنوان مثال قوه قضاییه هم بر تخلفات صورت گرفته در بحث واگذاری املاک صحه گذاشته است. چگونه این کمیسیون به این شکل عمل میکند؟ به هر حال روز سهشنبه این طرح در صحن مطرح میشود و ما صحبتهای خود را عنوان میکنیم.
?مساله این است که تمامی طرحهای تحقیق و تفحصی که اخیراً در صحن مطرح شده، همگی رای آوردهاند و بهعنوان نمونه تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان که تاحدودی بار جناحی برای تخریب دولت همراه داشت، رای آورد که البته علت مهم این رایآوردن همراهی فراکسیون امید برای تصویب این تفحص بود.
همچنین تحقیق و تفحص از شرکت نیشکر کارون و مس سرچشمه نیز رای آورد و پیشبینی ما این است که اگر فضا را از حالت عادی خارج نکنند، تفحص شهرداری هم رای میآورد.
?واقعیت این است که خوف، هراس و گریز شهرداری تهران از نظارت خیلی عجیب است و این درحالی است که در ساز و کارهای داخلی خود از جمله شورای شهر که نقش نظارتی دارد، از این نظارت بازمانده و به نظر میرسد تلاش فراوانی برای اثرگذاری بر رای نمایندگان صورت گرفته و این مسئله زیبنده شهردار تهران نیست که از قضا خود را برای ریاستجمهوری هم آماده میکند.
?شهردار تهران باید از این تحقیق و تفحص استقبال میکرد و به آن به چشم یک نوع تعامل نگاه میکرد؛ چرا که تحقیق و تفحص نوعی تعامل با دستگاه است. ما که شهردار را استیضاح نکردیم و برای ما بحث شخص مطرح نیست بلکه در راستای سالمسازی سیستم است. این رویکرد شهرداری تهران، ظن ما را قویتر کرده که خوف و هراس دارند که احیاناً تخلفات گستردهای که در این سازمان وجود دارد، برملا شود.