
گروهی از کارگران پیمانی فضای سبز ناحیه دو منطقه دو شهرداری اهواز، حدود ۳۰۰ تن از کارگران پیمانکاری عسلویه و جمعی از مردم جیرفت در اعتراض به آلودگی کارخانه آسفالت این شهرستان در تجمعاتی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، گروهی از کارگران پیمانی فضای سبز ناحیه دو منطقه دو شهرداری اهواز که دست کم سه ماه مزد معوقه از کارفرمای خود طلبکارند؛ صبح امروزشنبه (۱۴ اسفند ماه) مقابل ساختمان مرکزی شهرداری اهواز تجمع کردند.
این کارگران در این تماس گفتند: “حدود ۱۲۴ کارگر فضای سبزهستیم که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «سپهر قلعه گلی» در ناحیه دو منطقه دو شهر اهواز مشغولیم اما در نتیجه بیتوجهای مدیران این شرکت بابت دست کم سه ماه مزد معوقه از کارفرما طلبکاریم”.
به گفته کارگران معترض،شرکت پیمانکاری سپهر قلعه گلی دستمزد ماههای آذر،دی وبهمن آنان را به تاخیر انداخته وتا این لحظه از سال که چند روزی بیشتر به پایان سال ۹۵باقی نمانده هنوز خبری از پرداخت عیدی وپاداش پایان آنها نشده است.
به ادعای آنان، یکی دیگر از موارد مورد اعتراض کارگران فضای سبز شهرداری منطقه دو اهواز محدودیت حق اولاد وبیمه خانوادههای آنان است.
به گفته آنان از قرار معلوم تا پیش از تصویب و ابلاغ قانون جدید اصلاح جمعیت و تنظیم خانواده، حق اولاد تنها به دو فرزند از مجموع فرزندان خانوداههای کارگری پرداخت میشد اما با تصویب و ابلاغ قانون جدید اصلاح جمعیت و تنظیم خانواده محدودیتهای مربوط به پرداخت حق اولاد و بیمه اجباری فرزندان کارگران برطرف شده است و بنابراین دیگر نباید هیچ محدودیتی در پرداخت این مزایای وجود داشته باشد.
در ادامه کارگران معترض تصریح کردند: علاوه بر موارد فوق کارفرما شرکت پیمانکاری بابت چندین سال سنوات از به کارگران بدهکار است.
براساس اظهارتی که به نقل از این کارگران در اختیار ایلنا قرار گرفته است حدود چهار روز قبل برخی از مدیران شهرداری منطقه در راستای آنچه که مبارزه با مفاسد اقتصادی و تحکیم سلامت اداری نامیده می شود توسط عوامل انتظامی فراخوانده شدهاند و همین مسئله سرگردانی این کارگران را دوچندان کرده است.
امروز رخ داد؛ تجمع اعتراضی گروهی از کارگران پیمانکاری عسلویه
به گزارش ایلنا، بامداد امروز (شنبه چهار دهم اسفند ماه) حدود ۳۰۰ تن از کارگران پیمانکاری دست چندم فاز ۲۲-۲۴ در اعتراض به پرداخت نشدن معوقات مزدی خود دست به تجمع اعتراضی زدند.
به گفته این کارگران، آنان از آذرماه سال جاری تاکنون هیچگونه مزدی دریافت نکرده اند، جزو شرکت های پیمانکاری دست سوم زیرمجموعه شرکت تسکو هستند.
کارگران علاوه بر معوقات مزدی خود نسبت به شرایط استراحتگاه ها و خوراک خود نیز معترضند. در این باره برخی از معترضان میگویند: “بی کیفیتی و اندک بودن وعده های خوراک آنها هیچگونه تناسبی با میزان کار سخت آنان ندارد و از سوی دیگر در استراحتگاههای این افراد که تنها گنجایش ۵ نفر دارد هم اکنون تا بیش از ۱۰ نفر اقامت دارند”.
یکی دیگر از این کارگان اظهار داشت: “تا به این لحظه نه تنها قرارداد شماری از همکاران ما به خاطر آنچه که اعتراض به این شرایط نامیده نامیده میشود خاتمه یافته است بلکه سایر کارفرمایان نیز از استخدام و جذب آنها خودداری کردهاند”.
لازم به یادآوری است، شرکت پتروسینا کارفرمای اصلی این شرکت های پیمانکاری است.
تجمع مردم جیرفت در اعتراض به آلودگی کارخانه آسفالت
به گزارش ایسنا، دادستان دادگاه انقلاب و عمومی شهرستان جیرفت از تجمع اعتراض آمیز مردم جیرفت به آلودگی کارخانه آسفالت جیرفت خبر داد و اظهار کرد: “به مدیریت کارخانه آسفالت جیرفت ابلاغ کرده ایم تا در اسرع وقت کارخانه را جابجا کند”.
مجید رستمی در خصوص تجمع جمعی از مردم جیرفت در اعتراض به آلودگی کارخانه آسفالت این شهرستان، گفت: “جمعی اندکی از مردم جیرفت امروز(۱۴ اسفندماه) در اعتراض به آلودگی کارخانه آسفالت تجمع کردهاند و تنشی در این خصوص صورت نگرفته است”.
وی از ابلاغ دستور مبنی بر جابجایی کارخانه آسفالت جیرفت به مدیریت این کارخانه خبر داد و اظهار کرد: “محل احداث کارخانه جدید مشخص شده و مطالعات اولیه آن نیز صورت گرفته است تا در آینده نزدیک این جابجایی صورت گیرد”.
دادستان دادگاه انقلاب و عمومی شهرستان جیرفت با تاکید بر اینکه این کارخانه باید در اسرع وقت جابجا شود، ادامه داد: “تا زمانی که این کارخانه جابجا می شود، مقرر شده که مسایل زیست محیطی را رعایت نمایند”.
وی افزود: “سازمان محیط زیست و مرکز بهداشت بررسی های صورت داده اند و در نتیجه این بررسی ها تذکراتی به کارخانه آسفالت دادند و این کارخانه پس از دریافت تذکرات مقداری از مسایل زیست محیطی و بهداشتی را رعایت کرده به گونه ای که هم اکنون مقداری از آلودگی آن کاسته شده است”.
رستمی یادآوری کرد: “در سال های قبل این منطقه مسکونی نبوده و کارخانه های شن و ماسه در کنار کارخانه آسفالت بوده اند و اگر سازمان محیط زیست مجوزی در گذشته برای احداث این کارخانه صادر کرده است، احتمالا براساس اینکه منطقه مسکونی نمی باشد، مجوز لازم را صادر کرده است”.