در آستانه برگزاری جلسات تعیین مزد سال 96 شوری عالی کار، گروهی از فعالان صنفی فلز کار ومکانیک از موضع اخیر سخنگوی دولت در خصوص احتمال افزایش دستمزد سال آینده کارگران براساس تورم تک رقمی انتقاد کردند.
به گزارش ایلنا، گروهی از فعالان صنفی کارگری فلزکار و مکانیک یادآور شدهاند: این روزها که شورای عالی کار براساس تکلیف قانونی که عهدهدار است به دنبال تصویب حداقل دستمزد سال 96 کارگران است، سخنگوی دولت بر تک رقمی شدن نرخ تورم اصرار کرده و منکر ادامه روند رو به افزایش بهای اقلام مصرفی خانوادههای کارگری میشود.
این گروه از فعالان سندیکایی کارگران فلزکار ومکانیک در ادامه با انتقاد از وضعیت بد اقتصادی و افزایش روز افزون قیمت کالاهای مصرفی اظهار کردند: مردم تنها نگران این نیستند که در برابر افزایش روز افزون بهای کالاهای مورد نیازشان هر روز از قدرت خریدشان کاسته میشود، بلکه آنها عمیقاً نگران این هستند که اگر وضع به همین روال پیش برود، بزودی باید به اتفاق خانوادههای نشستن طولانی مدت بر سر سفرههای خالی را تجربه کنند.
به ادعای این تشکل صنفی اصرار دولت بر تکرقمی شدن تورم و در نتیجه احتمال افزایش محدود دستمزدها درحالی است که مجلس شورای اسلامی همین امروز در مصوبهای حداقل حقوق مدیران دولتی را 15 برابر یک کارگر تعیین کرده است.
کارگران فلز کار ومکانیک در ادامه با طرح این سوال که چرا دولت بر تک نرخ بودن تورم اصرار دارد اما نمایندگان مجلس برای مدیران دولتی حقوقی تا 30 برابر دستمزد یک کارگر تعیین میکنند، گفتند: مگر خانوادههای مدیران مجبورند که گوشت و برنج و سایر اقلام مصرفی گرانتر بخرند که حالا حقوقشان اینقدر با مزد کارگران توفیر دارد؟
این کارگران یادآوری اینکه به دلیل روند روه به رشد گرانی تهیه اقلام ضروری زندگی روزانه خانوادههای کارگران روز به روز دشوارتر میشود، یادآور شدند: تنها در 15 روز گذشته فقط بهای تخم مرغ با 75 درصد رشد از 350 تومان به نزدیکی 600 تومان، بهای گوشت قرمز در یک ماهه گذشته با 15 درصد افزایش از 36 هزار تومان به 41 هزار تومان و در نهایت برنج در طول یکسال گذشته با 9 درصد افزایش از 9 هزار تومان به 13 هزار تومان افزایش یافته است.
آنها در ادامه با یادآوری اینکه خانوادههای آنه در مورد دیگر اقلام مصرفی نظیر پوردهای شویند و قرص های نان شاهد کاهش کمی و کیفی اقلام ارائه شده در بازار مصرف بودهاند؛ ادامه دادند: به غیر از این در هفتهای گذشت شورای شهر پایتخت با افزایش نرخ 15 درصدی بهای وسائط حمل و نقل عمومی موافقت کرد و تازه این در حالی است که در همین سال مزدبگیران فقط 3 بار گران شدن بهای آب، برق مصرفی خانوداههای خود را تجربه کردهاند.
به گفته این کارگران در حالی که سفره اقشار کم در آمد روزبه روز خالی ترمی شود، مسئولان دولتی بدون توجه به وضعیت نارضایتی پیش آمده در هر فرصتی از کاهش دستمزدها به عنوان راهکار موثری برای بهبود وضع اقتصادی ورضایت مردم سخن میگوید.