Skip to content
آوریل 18, 2026
   ارتباط با ما       در باره ما       فیسبوک       تلگرام   

احترام به تفاوت اندیشه، همیاری و تلاش مشترک در راه تحقق آزادی

  • خانه
  • ایران
  • جهان
  • ویژه اندیشهٔ نو
  • اجتماعی
    • زحمتکشان
    • جوانان و دانشجویان
    • زنان
  • اقتصادی
  • فرهنگی – ادبی
  • محیط زیست
  • تاریخی
  • علوم اجتماعی
  • دیدگاه‌ها
  • Home
  • طرح اسرائیل برای انتقال اجباری ساکنان غزه «طرحی برای جنایت علیه بشر»
  • جهان
  • نوار متحرک

طرح اسرائیل برای انتقال اجباری ساکنان غزه «طرحی برای جنایت علیه بشر»

فلسطینی‌ها در اردوگاه‌ها. غزه. عکس از رویترز

نوشتهٔ اِما گراهام هریسون، خبرنگار ارشد گاردین در اورشلیم
ترجمه و خلاصه‌سازی از امید مجد – برای اندیشهٔ نو

شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴

کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، گفت که فلسطینی‌ها قبل از ورود به این اردوگاه در رفح باید «غربالگری امنیتی» شوند و پس از ورود به اردوگاه، دیگر اجازهٔ خروج نخواهند داشت.

اسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، برای کوچاندن اجباری همهٔ فلسطینی‌های غزه به اردوگاهی در ویرانه‌های رفح برنامه‌هایی ریخته است که کارشناسان حقوقی و پژوهشگران آن را طرحی برای جنایت علیه بشر توصیف کرده‌اند. [تأکیدها همه‌جا از مترجم است.]

به گزارش روزنامهٔ هاآرتص، کاتز گفت که به ارتش اسرائیل دستور داده است که برای ایجاد اردوگاهی در ویرانه‌های شهر رفح آماده شود که او آن را «شهر انسان‌دوستانه» نامید.

کاتز در جلسهٔ توجیهی برای روزنامه‌نگاران اسرائیلی گفت که فلسطینی‌ها قبل از ورود به این اردوگاه باید «غربالگری امنیتی» شوند و پس از ورود به اردوگاه، دیگر اجازهٔ خروج نخواهند داشت.

نیروهای اسرائیلی محیط اطراف را کنترل خواهند کرد و در ابتدا ۶۰۰,۰۰۰ فلسطینی به این منطقه در رفح «برده می‌شوند» که بیشتر آنها آوارگانی‌اند که اکنون در منطقهٔ المَواسی هستند.

هاآرتص به‌نقل از کاتز نوشت که در نهایت کل جمعیت غزه در آنجا اسکان داده خواهند شد و اسرائیل قصد دارد «طرح مهاجرت را اجرا کند، که اجرا خواهد شد.»

از ابتدای امسال، زمانی که دونالد ترامپ پیشنهاد کرد که شمار زیادی از فلسطینی‌ها باید نوار غزه را ترک کنند تا این نوار «پاک‌سازی» شود، سیاستمداران اسرائیلی، از جمله نخست‌وزیر بنیامین نتانیاهو، با اشتیاق فراوان اخراج اجباری فلسطینی‌ها از غزه را تبلیغ و ترویج کرده‌اند و اغلب آن را پروژه‌ای آمریکایی معرفی می‌کنند.

مایکل سفارد، یکی از وکلای برجستهٔ حقوق بشر در اسرائیل، گفت که طرح کاتز قوانین بین‌المللی را نقض می‌کند. همچنین، این طرح در تضاد مستقیم با گفتهٔ دفتر فرمانده ارتش اسرائیل است که در نامه‌ای گفته بود فلسطینی‌ها فقط برای حافظت از جانشان در داخل نوار غزه جابه‌جا می‌شوند.

به گفتهٔ سفارد، کاتز «برنامه‌ای عملیاتی برای جنایت علیه بشر ارائه کرده است. غیر از این چیزی نیست. هدف از این طرح انتقال جمعیت به منتهی‌الیه جنوبی نوار غزه و تدارک برای اخراج همهٔ آنها به خارج از این نوار است.»

این وکیل اسرائیلی می‌افزاید: «دولت اسرائیل هنوز این اخراج را ‘داوطلبانه’»’ می‌خواند، ولی باید گفت که مردم غزه چنان زیر فشار اقدامات قهرآمیز زیادی قرار دارند که هیچ خروجی از نوار غزه را نمی‌توان از نظر قانونی توافقی تلقی کرد. در زمان جنگ، وقتی کسی را از وطنش بیرون می‌کنید، جنایت جنگی محسوب می‌شود. اگر این کار در مقیاس گسترده صورت گیرد، همان‌طور که کاتز برنامه ریخته است، به جنایت علیه بشر تبدیل می‌شود.»

کاتز برنامه‌هایش برای غزه را اندکی پیش از ورود نتانیاهو به واشنگتن دی‌سی [روز دوشنبه ۱۶ تیر] برای دیدار با دونالد ترامپ مطرح کرد، جایی که او زیر فشار برای توافق بر سر توافق آتش‌بس برای پایان دادن به جنگ یا حداقل متوقف کردن این جنگ ۲۱ماهه خواهد بود.

وزیر دفاع گفت که کار بر روی «شهر انسان‌دوستانه» در قلب برنامه‌های کاتز است و تلاش برای یافتن کشورهایی که مایل به «پذیرش» فلسطینی‌ها باشند را نتانیاهو رهبری می‌کند.

سیاستمداران اسرائیلی از جمله بتسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی، نیز از طرفداران مشتاق شهرک‌سازی‌های جدید اسرائیل در غزه بوده‌اند.

رویترز روز دوشنبه [۱۶ تیر] گزارش داد که طرح‌هایی برای ساختن اردوگاه‌هایی به‌نام «مناطق موقت انسان‌دوستانه» برای اسکان فلسطینی‌ها در داخل و احتمالاً خارج از غزه پیش از این به دولت ترامپ ارائه شده بود و در کاخ سفید مورد بحث قرار گرفته بود.

رویترز گفت که در این طرح دو میلیارد دلاری «صندوق انسان‌دوستانهٔ غزه» (جی‌اچ‌اف) مورد حمایت آمریکا نیز مشارکت دارد. [این همان شرکت خصوصی‌ای است که در حال حاضر توزیع غذا و دارو در غزه را به عهده دارد و تا کنون ده‌ها فلسطینی را که برای دریافت غذا آمده بودند کشته است.]

پروفسور آموس گلدبرگ، مورخ هولوکاست در دانشگاه عبری اورشلیم، گفت که وزیر دفاع اسرائیل برنامه‌های روشنی برای نابودسازی قومی غزه و ایجاد «اردوگاه کار اجباری یا اردوگاه موقت برای فلسطینی‌ها قبل از اخراج آنها» دارد.

او در مورد منطقهٔ نگهداری فلسطینی که در برنامه‌ریزی کاتز منظور شده است گفت: «این [اردوگاه] نه انسان‌دوستانه است و نه شهر. شهر مکانی است که در آن شما امکان کار، کسب درآمد، برقراری ارتباط، و آزادی حرکت دارید. شهر جایی است که بیمارستان، مدرسه، دانشگاه و دفترهای کاری دارد. این چیزی نیست که آنها در ذهن دارند. این مکان جای سکونت نخواهد بود، همان‌طور که ‘مناطق امن’ اکنون جای زندگی نیستند.»

گلدبرگ گفت که طرح کاتز این سؤال را نیز پیش می‌آورد که چه بر سر فلسطینی‌هایی خواهد آمد که از دستورهای اسرائیل برای نقل‌مکان به مجتمع جدید خودداری کنند.

او افزود: «اگر فلسطینی‌ها این راه‌حل را نپذیرند و شورش کنند، چه خواهد شد؟»

چاپ 🖨

Continue Reading

Previous: همایش گفت‌وگوی تمدن‌ها؛ پل تبادل ایده‌ها و کلید حل مسالمت‌آمیز تنش‌ها
Next: تهدید به مرگ و حذف فیزیکی نرگس محمدی توسط ماموران امنیتی
  • تلگرام
  • فیسبوک
  • ارتباط با ما
  • در باره ما
  • فیسبوک
  • تلگرام
Copyright © All rights reserved