Skip to content
ژوئن 2, 2026
   ارتباط با ما       در باره ما       فیسبوک       تلگرام   

احترام به تفاوت اندیشه، همیاری و تلاش مشترک در راه تحقق آزادی

  • خانه
  • ایران
  • جهان
  • ویژه اندیشهٔ نو
  • اجتماعی
    • زحمتکشان
    • جوانان و دانشجویان
    • زنان
  • اقتصادی
  • فرهنگی – ادبی
  • محیط زیست
  • تاریخی
  • علوم اجتماعی
  • دیدگاه‌ها
  • Home
  • محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، برای نخستین بار تهاجم ۷ اکتبر حماس را محکوم کرد
  • جهان
  • خبرها

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، برای نخستین بار تهاجم ۷ اکتبر حماس را محکوم کرد

محمود عباس در بیروت، لبنان، پنجشنبه ۲۲ مه ۲۰۲۵. (AP Photo/Hassan Ammar)

پنجشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۴

محمود عباس روز سه‌شنبه ۲۰ خرداد برای نخستین بار تهاجم ۷ اکتبر حماس را محکوم و درخواست برای آزادی بقیهٔ گروگان‌ها در غزه را تکرار کرد.

اندیشهٔ نو: محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، در نامه‌ای به رهبران عربستان سعودی و فرانسه پیش از برگزاری همایش سازمان ملل متحد که قرار است در روزهای ۱۷ تا ۲۰ ژوئن (۲۷ تا ۳۰ خرداد) در نیویورک برگزار شود، انتقادهایی را دربارهٔ مسئلهٔ فلسطین مطرح کرد. این همایش به ریاست مشترک فرانسه و عربستان سعودی برگزار خواهد شد.

به گزارش تایمز آو اسرائیل، محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینیان روز سه‌شنبه ۲۰ خرداد برای نخستین بار تهاجم ۷ اکتبر حماس را محکوم و درخواست برای برای آزادی بقیهٔ گروگان‌های غزه را تکرار کرد.

عباس در نامه به امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، و شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، که دو هفتهٔ دیگر ریاست مشترک همایش سازمان ملل متحد برای پیشبرد راه‌حل دو کشور برای دو ملت را به عهده خواهند داشت، نوشت: «کاری که حماس با کشتار و گروگان‌گیری غیرنظامیان در اکتبر ۲۰۲۳ کرد پذیرفتنی نیست و شایستهٔ محکومیت است. حماس باید همهٔ گروگان‌ها را فوری آزاد کند.»

گرچه عباس مدت‌هاست خشونت را به‌عنوان وسیله‌ای برای پیشبرد آرمان فلسطین و کسب استقلال فلسطین رد کرده است، اما از محکوم کردن علنی و مشخص اقدامات حماس در ۷ اکتبر پرهیز می‌کرد. یکی از دستیاران او نیز گفته بود که تا زمانی که تهاجم گستردهٔ اسرائيل در غزه در جریان است، محمود چنین نخواهد کرد.

اما عباس سعی دارد حمایت جامعهٔ بین‌المللی را نیز به دست آرد تا تشکیلات خودگردان بتواند در جایگاه حاکمیت بر غزه، به‌جای حماس بنشیند.

عباس در ماه‌های اخیر بارها حماس را محکوم کرده است، ضمن آنکه دست به اصلاحاتی نیز زده است، از جمله یکی اینکه به سیاست پرداخت جبرانی و تشویقی به خانواده‌های زندانیان فلسطینی در اسرائیل و فلسطینی‌هایی که در حمله به نیروهای اسرائیلی کشته شده‌اند پایان داده است.

شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، در «نشست آب واحد» در ریاض همراه با امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه. عربستان سعودی، سه‌شنبه ۳ دسامبر ۲۰۲۴. (Bandar Aljaloud/Saudi Royal Palace via AP)

نامهٔ عباس یک هفته پیش از برگزاری کنفرانس سازمان ملل متحد با موضوع راه‌حل دو کشور برای دو ملت نگاشته شده است. تشکیلات خودگران در رام‌الله در کرانهٔ باختری امیدوار است این همایش سکوی پرشی برای فرانسه و کشورهای دیگر برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین باشد.

شاید سخنان عباس کار کشورهای غربی برای تقویت بیشتر تشکیلات خودگردان را آسان کند. دولت اسرائیل راجع به نامهٔ سه‌شنبهٔ عباس نظری نداده است، اما در مخالفت با کنفرانس هفتهٔ آیندهٔ سازمان ملل متحد قاطعانه سخن گفته و حتی اخیراً مانع ورود هیئت وزیران امور خارجی عرب به ریاست عربستان سعودی به رام‌الله شده است. دولت اسرائیل علت این اقدامش را قصد وزیران کشورهای عرب برای پیشبرد راه‌حل دو کشور برای دو ملت ذکر کرده است، چارچوبی که اسرائيل مدعی است خطری امنیتی برای آن کشور خواهد بود.

چاپ 🖨

Continue Reading

Previous: گزارش سازمان ملل متحد: ۱۲۲ میلیون آوارهٔ جنگ و درگیری در جهان
Next: چرا فساد در کانون های بازنشستگی شکل می گیرد؟؟
  • تلگرام
  • فیسبوک
  • ارتباط با ما
  • در باره ما
  • فیسبوک
  • تلگرام
Copyright © All rights reserved