Skip to content
آوریل 28, 2026
   ارتباط با ما       در باره ما       فیسبوک       تلگرام   

احترام به تفاوت اندیشه، همیاری و تلاش مشترک در راه تحقق آزادی

  • خانه
  • ایران
  • جهان
  • ویژه اندیشهٔ نو
  • اجتماعی
    • زحمتکشان
    • جوانان و دانشجویان
    • زنان
  • اقتصادی
  • فرهنگی – ادبی
  • محیط زیست
  • تاریخی
  • علوم اجتماعی
  • دیدگاه‌ها
  • Home
  • هشدار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: ایران ذخایر اورانیوم ۶۰درصدی‌اش را افزایش داده است
  • ایران
  • خبرها

هشدار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: ایران ذخایر اورانیوم ۶۰درصدی‌اش را افزایش داده است

شنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۴

این گزارش به درخواست شورای حکام این آژانس در حالی منتشر می‌شود که با مذاکرات آمریکا و جمهوری اسلامی بر سر برنامهٔ هسته‌یی ایران و تحریم‌های آمریکا در جریان است. در نتیجه، یافته‌های این گزارش می‌تواند راه را برای اعمال فشار آمریکا، بریتانیا، فرانسه، و آلمان به جمهوری اسلامی هموار کند.

اندیشهٔ نو: به گزارش خبرگزاری‌ رویترز، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارشی «جامع» و محرمانه به کشورهای عضو، با اشاره به انباشت بیش از حد ذخایر اورانیوم غنی‌شده در ایران در «سطح تسلیحاتی»، خواستار همکاری کامل و مؤثر جمهوری اسلامی با آژانس شد.

این گزارش به درخواست شورای حکام این آژانس در حالی منتشر می‌شود که با مذاکرات آمریکا و جمهوری اسلامی بر سر برنامهٔ هسته‌یی ایران و تحریم‌های آمریکا در جریان است. در نتیجه، یافته‌های این گزارش می‌تواند راه را برای اعمال فشار آمریکا، بریتانیا، فرانسه، و آلمان به جمهوری اسلامی هموار کند.

در این گزارش گفته شده است که جمهوری اسلامی ایران تا ۱۷ ماه مه (۲۷ اردیبهشت)، ۴۰۸٫۶ کیلوگرم اورانیوم با خلوص ۶۰درصد غنی‌سازی کرده است که در مقایسه با گزارش قبلی آژانس در ماه فوریه ۱۳۳٫۸ کیلوگرم افزایش یافته است.

در بخش دیگری از این گزارش گفته شده است که این میزان اورانیوم «یک قدم کوتاه فنی» با اورانیوم غنی‌شده تا ۹۰درصد برای ساختن سلاح فاصله دارد.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرده است که ایران «تنها کشور غیرهسته‌یی است که در این سطح غنی‌سازی می‌کند.»

در گزارش سه‌ماههٔ آژانس همچنین تخمین زده شده است که تا ۱۷ مه (۲۷ اردیبهشت) کل ذخایر اورانیوم غنی‌شدهٔ ایران، شامل اورانیوم با غنای کمتر، به بیش از ۹هزار و ۲۴۷ کیلوگرم رسیده است. این رقم نسبت به گزارش ماه فوریه حدود ۹۵۰ کیلوگرم افزایش داشته است.

مقامات جمهوری اسلامی ایران همیشه گفته‌اند که غنی‌سازی اورانیوم در چارچوب حقوق صلح‌آمیز هسته‌یی تهران و با اهداف غیرنظامی و مطابق با نیازهای صنعتی و پزشکی صورت می‌گیرد، گرچه چند بار نیز برخی از کارگزاران و نظریه‌پردازان جمهوری اسلامی از امکان تغییر تصمیم جمهوری اسلامی برای ساختن سلاح هسته‌یی در صورت ضرورت صحبت کرده‌اند.

گزارش اخیر آژانس در حالی منتشر شده است که طبق برنامه، نشست آتی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دوشنبهٔ هفته‌ٔ آینده، ۱۹ خرداد، در وین، پایتخت اتریش، برگزار خواهد شد و موضوع هسته‌یی ایران نیز در دستور کارش قرار دارد. گفته می‌شود که چهار قدرت غربی تصمیم دارند قطعنامه‌ای را در این نشست علیه ایران ارائه دهند.

به گزارش یورونیوز، گروسی امروز بار دیگر خواستار آن شد که ایران «فوری و به‌طور کامل و مؤثر» با بازرسی‌های چندسالهٔ آژانس در موضوع آثار اورانیوم کشف‌شده در چند سایت همکاری کند. آژانس هنوز منتظر توضیح جمهوری اسلامی برای آثار اورانیوم در دو سایت از چهار سایتی است که بازرسی کرده بود.

در «گزارش جامع» آژانس آمده است که همکاری ایران با آژانس در مورد آثار اورانیوم کشف‌شده در چند محل که ایران آن‌ها را جزو سایت‌های هسته‌یی اعلام نکرده است «از جنبه‌هایی کمتر از حد رضایت‌بخش» بوده است.

به‌ نوشتهٔ رویترز که متن گزارش «جامعه» را دیده است، در این گزارش آمده است: «آژانس به این نتیجه می‌رسد که ایران مواد هسته‌یی و فعالیت‌های مرتبط با هسته‌یی را در سه مکان اعلام‌نشده در ایران، به ویژه لویزان/شیان، ورامین، و تورقوزآباد اعلام نکرده است.»

گفته می‌شود که این گزارش احتمالاً منجر به ارجاع ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد خواهد شد، اگرچه این موضوع احتمالاً در نشست بعدی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روشن خواهد شد.

چاپ 🖨

Continue Reading

Previous: بیانیه‌ی سندیکای کارگران شرکت واحد در حمایت از اعتصاب رانندگان کامیون و محکومیت بازداشت‌ها، تهدیدها و فشارهای امنیتی
Next: ۵ نفر در جریان اعتصاب کامیونداران در خوزستان و همدان بازداشت شدند/گسترش برخوردهای امنیتی و سرکوبگرانه با رانندگان اعتصابی
  • تلگرام
  • فیسبوک
  • ارتباط با ما
  • در باره ما
  • فیسبوک
  • تلگرام
Copyright © All rights reserved