
به گزارش شرق، صبح امروز یکشنبه ۳۱ فروردین، با حضور فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، یک شرکت ریلی منتسب به بابک زنجانی که در آذر ۱۴۰۳ افتتاح شده است تفاهمنامهای ۶۱هزار میلیارد تومانی (۷۵۰ میلیون دلاری) برای سرمایهگذاری در صنعت حملونقل ریلی ایران با شرکت راهآهن ایران امضا کرد.
این خبر در حالی منتشر شد که معلوم نیست بابک زنجانی، بزرگترین قاچاقچی نفت ایران، آزاد است یا در زندان. برخی از رسانههای ایران هم نوشتهاند که بابک زنجانی فعلاً آزاد، اما تحتنظر است. در هر صورت، او این روزها همچنان به فعالیتهای «اقتصادی» گسترده مشغول است.
سرمایهگذاری جدید صدها میلیون دلاری که خبر آن امروز منتشر شد بر اساس دو تفاهمنامه است که مدیرعامل راهآهن ایران، مدیرعامل شرکت قطارهای آوان ریل، و مدیرعامل شرکت کشت و صنعت پارس افق هشتگرد امضا کردهاند.
تفاهم شرکت راهآهن با شرکت قطارهای آوان ریل با هدف سرمایهگذاری ارزی ۷۱۳ میلیون دلاری این شرکت در بخش مسافری و لکوموتیو است. طبق این تفاهمنامه، ۶۰۰ دستگاه واگن باری مخزندار، ۳۰۰ دستگاه واگن مسافری خودکشش دیزلی (DMU)، و ۵۰ دستگاه لکوموتیو از این شرکت خریداری خواهد شد.
تفاهم شرکت راهآهن با شرکت کشت و صنعت پارس افق هشتگرد نیز مربوط به سرمایهگذاری ارزی ۳۷ میلیون دلاری این شرکت برای تأمین ۶۵۰ دستگاه واگن باری فلهبر است.
شرکت قطارهای آوان ریل دومین شرکت زیرمجموعهٔ گروه بینالمللی توسعه مالی و اقتصادی «داتوان» به شمارهٔ ثبت ۶۴۳۲۵۲ است که منتسب به بابک زنجانی، بازرگان و میلیاردر ایرانی است. چندی پیش در حساب ایکس منتسب به بابک زنجانی نیز خبر از بزرگترین سرمایهگذاری بخش خصوصی در تاریخ راهآهن ایران داده شده بود که از آن به نقطهای طلایی در تقویم گروه داتوان نام برده شده بود.
رسانههای ایران نوشتهاند که ارتباط میان شرکت آوان ریل و گروه داتوان در وبسایت رسمی این شرکت مشهود است و در سربرگ آن نام تجاری «وان» بهکار رفته است.
بابک زنجانی در ماههای اخیر از بانک و شرکت هوایی و شرکت حملونقل زمینیاش نیز رونمایی کرده است که از جملهٔ آنها میتوان به تأسیس «بیتبانک» و «هواپیمایی داتوان» اشاره کرد.
پروندهٔ قضایی بابک زنجانی یکی از بزرگترین موارد فساد نفتی در ایران از جمله در ارتباط با دور زدن تحریمها در یک دههٔ اخیر بوده است. زنجانی به اتهام بازپرداخت نکردن بیش از دو میلیارد دلار پول فروش قاچاق نفت و همچنین فساد مالی و رانتخواری در دی ۱۳۹۲ بازداشت شد. او که در سال ۱۳۹۵ به اعدام محکوم شده بود، پس از بازگرداندن اموال و تسویه بدهیهایش به مبلغ حدود ۱.۹۶۷ میلیارد یورو، با موافقت خامنهای و تأیید قوهٔ قضائیه، حکم اعدامش به ۲۰ سال حبس کاهش یافت.
یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴