Skip to content
می 9, 2025
   ارتباط با ما       در باره ما       فیسبوک       تلگرام   

احترام به تفاوت اندیشه، همیاری و تلاش مشترک در راه تحقق آزادی

  • خانه
  • ایران
  • جهان
  • اوکرایین
  • ویژه اندیشهٔ نو
  • اجتماعی
    • زحمتکشان
    • جوانان و دانشجویان
    • زنان
  • اقتصادی
  • فرهنگی – ادبی
  • محیط زیست
  • تاریخی
  • فلسفی
  • Home
  • سناریوهای مختلف برای آینده اقتصاد جهانی
  • اقتصادی
  • جهان
  • نوار متحرک

سناریوهای مختلف برای آینده اقتصاد جهانی

جیمی دیمون، مدیر عامل جی پی مورگان چیس، که صبح چهارشنبه در مصاحبه با فاکس نیوز بیزینس اظهار داشت که به نظر می رسد که رکود اقتصادی در ایالات متحده نتیجه جنگ تجاری و اعمال تعرفه های تجاری ترامپ باشد، با توجه به نوسانات شدید در بازارهای سهام و فروش شدید در بازار اوراق قرضه خزانه داری ایالات متحده، محتمل ترین است.

به دنبال تعرفه‌های 104 درصدی جدید ترامپ بر چین که از نیمه شب سه‌شنبه تا چهارشنبه اجرایی شد و واکنش تلافی‌جویانه چین با اعمال تعرفه‌های 84 درصدی بر کالاهای وارداتی از ایالات متحده به جای 34 درصد، که منجر به نوسانات قابل‌توجه بازار و ترس از افزایش شدید تجارت جهانی بین دو کشور شد، بازارهای ایالات متحده و جهانی در هرج و مرج گذفتار کرده است.
بازارهای خزانه داری ایالات متحده شاهد رکودی بوده اند که بر ترس از دست دادن وضعیت امن سنتی خود در صورت بی ثباتی بازارها افزوده است و دلار آمریکا در برابر سبدی از ارزهای اصلی از جمله ین ژاپن کاهش یافت.


آیا به بحران مالی نزدیک می شویم؟
تحلیلگران گفتند که فروش در بازارها یادآور بحران های مالی قبلی مانند سقوط مالی در سال 2008 و همه گیری کووید-19 در سال 2020، با توجه به شکنندگی فعلی اقتصاد جهانی و بخش خصوصی ایالات متحده است. برخی از تحلیلگران گفتند ادامه فروش غیرقانونی احتمال مداخله اضطراری توسط فدرال رزرو را افزایش می دهد.

جورج ساراولوس، رئیس استراتژی جهانی ارز خارجی در دویچه بانک یادداشتی منتشر کرد که در آن گفت: اگر آشفتگی های اخیر در بازار خزانه داری آمریکا ادامه یابد، ما هیچ گزینه دیگری برای فدرال رزرو نمی بینیم جز اینکه با خرید اضطراری خزانه داری آمریکا برای تثبیت بازار اوراق قرضه مداخله کند.
به گفته تحلیلگران، جنگ تعرفه بین ایالات متحده و چین می تواند به افزایش قابل توجه قیمت ها در سراسر زنجیره های تامین مرتبط با چین در بسیاری از صنایع منجر شود و شرکت های آمریکایی را که با افزایش هزینه های زنجیره تامین ایالات متحده به محصولات “ساخت آمریکا” می بالند، فلج کند.
نگرانی سرمایه گذاران در مورد تعرفه ها، شاخص ترس وال استریت را به سطوح بالایی، ترس از رکود اقتصادی و سوالاتی در مورد وضعیت دلار تحت رژیم جدید تعرفه های اعمال شده توسط ایالات متحده سوق داده است.

سناریوهای مورد انتظار
به گفته جیمی دیمون، مدیر عامل جی‌پی مورگان چیس، که در مصاحبه با فاکس نیوز بیزینس گفت:” فروش در بازار بیشتر به اعتماد مصرف کننده آسیب می رساند و منجر به کاهش هزینه ها و سرمایه گذاری می شود. وی با تشدید جنگ تجاری آمریکا و چین به بی ثباتی اشاره کرد که باعث وحشت گسترده در بازارها شده است.
همین چشم انداز بدبینانه را لارنس سامرز، وزیر خزانه داری سابق ایالات متحده در پستی در وب سایت X در صبح چهارشنبه بیان کرد و در آن گفت که ترکیب سقوط سهام و فروش اوراق قرضه دولتی احتمال یک بحران مالی تمام عیار را افزایش می دهد. او نوشت: «نرخ‌های بهره بلندمدت به‌طور چشمگیری در حال افزایش است، حتی با وجود اینکه بازار سهام به شدت پایین می‌رود. این الگوی غیرعادی نشان دهنده بیزاری عمومی از دارایی های ایالات متحده در بازارهای مالی جهانی است. ما با بازارهای مالی جهانی به عنوان یک مشکل بازار نوظهور برخورد کرده ایم.


سناریوی خوش بینانه
با این نگرانی‌های فزاینده، برخی از کارشناسان و سرمایه‌گذاران امیدوارند که ترامپ مذاکرات تجاری انجام دهد که می‌تواند منجر به کاهش تعرفه‌ها شود.
کاخ سفید همچنان بر موضع خود ایستاده است و اصرار دارد که درها برای مذاکرات تجاری جدید باز است. کارولین لویت، سخنگوی کاخ سفید روز سه شنبه به خبرنگاران گفت که بیش از 70 کشور خواهان مذاکره با دولت رئیس جمهور ترامپ برای کاهش این تعرفه ها هستند.
او به هیئت های ژاپنی و کره جنوبی در راه رفتن به کاخ سفید و همچنین دیدار هفته آینده نخست وزیر ایتالیا از واشنگتن اشاره کرد. منابع کاخ سفید گفتند که تماس‌های مستمری با دیپلمات‌های آمریکایی در خارج از کشور برای بحث در مورد ایده‌هایی از جمله اقداماتی برای تضمین آزادی آمریکایی‌هایی که به ناحق در کشورهای خارجی بازداشت شده‌اند، و ایده‌هایی برای سرمایه‌گذاری در شرکت‌های هوش مصنوعی آمریکا یا خرید انرژی بیشتر از آمریکا وجود دارد.
ترامپ عصر سه‌شنبه، ساعاتی قبل از اعمال تعرفه‌ها علیه چین، به گروهی از جمهوری‌خواهان گفت: «کشورها به من زنگ می‌زنند که مشتاق توافق هستند و برای فرار از تعرفه‌های جدید به اینجا خزیده‌اند و می‌گویند: «خواهش می‌کنم، آقای رئیس‌جمهور، با ما توافق کنید، ما هر کاری بخواهید انجام می‌دهیم.» او افزود: «من دقیقاً می‌دانم که دارم چه می‌کنم.»
ترامپ در پستی در صبح چهارشنبه Truth Social از شرکت‌ها خواست تا فعالیت‌های خود را به ایالات متحده منتقل کنند و گفت: “این بهترین زمان برای انتقال شرکت شما به ایالات متحده است، همانطور که اپل و بسیاری دیگر با تعداد بی‌سابقه انجام می‌دهند. بدون تعرفه، اتصالات برق/تقباض برق فوری و تاییدیه. بدون تاخیر. منتظر نباشید، همین حالا این کار را انجام دهید!”

اسکات پیسنت، وزیر خزانه داری ایالات متحده، روز چهارشنبه ارزیابی خوبی از سلامت اقتصاد ایالات متحده ارائه کرد، در حالی که “کمی عدم اطمینان” را تأیید کرد. او در صحبت با انجمن بانکداران آمریکا در واشنگتن گفت: “به طور کلی، شرکت هایی که با آنها صحبت کردم… او به من گفت که اقتصاد بسیار قوی است.” Biscent چین را “بزرگترین جنایتکار” در سیستم تجارت جهانی خواند و گفت که دولت ممکن است بتواند با متحدان ایالات متحده به توافقات تعرفه ای دست یابد و سپس “با چین به عنوان یک گروه رفتار کند.”

کارول اسلو، استراتژیست شرکت خصوصی ثروت BMO، در ایمیلی به خاورمیانه گفت: «بازارها نشان می‌دهند که خریدارانی در حالت آماده‌باش منتظر هرگونه سیگنال سازنده ساده هستند مبنی بر اینکه مدیریت ترامپ برای کاهش این تعرفه‌ها و مذاکره با کشورها حرکت می‌کند».

سناریوی نوسانات
CNBC News اثرات منفی را پیش بینی کرد که از بد به بدتر ادامه خواهد داشت. جان فورته، مجری برنامه «زنگ بسته شدن» گفت: «بسیاری امیدوارند که بلاتکلیفی از بین برود، اما آنچه در حال رخ دادن است منجر به عدم اطمینان بیشتر در بازارها می‌شود.»

اولو سونولا، رئیس تحقیقات اقتصادی Fitch Ratings، گفت: «وضعیت جنگ تجاری کنونی بین ایالات متحده و چین نشان می‌دهد که رکود اقتصادی سناریوی محتمل است، اما بهبود بازارها در روز سه‌شنبه پس از اظهارات مقامات دولت آمریکا برای انجام معاملات تجاری با کشورها منجر به این بهبود شد و سپس سهام دوباره سقوط کرد. از آنجایی که اکنون هر دقیقه اخبار فوری را به همراه می آورد که بازارها به آن واکنش نشان می دهند، نتیجه نهایی کاهش تعرفه ها خواهد بود، اما سوال اینجاست که آیا ما در مورد روزها یا هفته ها صحبت می کنیم؟

سونولا خاطرنشان کرد که بخش عمده ای از ورودی در صنایع ایالات متحده از چین می آید و این می تواند تولید را در ایالات متحده کند کند و تردیدهایی وجود دارد که این امر منجر به از دست دادن مشاغل در دراز مدت شود، بنابراین عدم اطمینان همچنان وجود دارد، زیرا شرط بر روی محاسبات کوتاه مدت در مقابل محاسبات بلند مدت است. “فرض کنید دیگر شرکای تجاری بزرگ ما معاملات مطلوب تری انجام دهند، یا ایالات متحده تعرفه ها را بر آنها کاهش دهد، اما ما هنوز در یک جنگ تجاری جدی با چین هستیم و این سوالات دیگری را ایجاد می کند. بدون شک منفی است.”

چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴

Continue Reading

Previous: بررسی تبعات حمله احتمالی آمریکا به ایران
Next: با سقوط بازارهای مالی، ترامپ عقب نشینی کرد
  • تلگرام
  • فیسبوک
  • ارتباط با ما
  • در باره ما
  • فیسبوک
  • تلگرام
Copyright © All rights reserved