
2204816621
به گزارش روز یکشنبه الجزیره، پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به گروه حوثی هشدار داد که به کشتی هایی که از دریای سرخ می گذرند، حمله نکنند، جنگنده های آمریکایی روز شنبه مجموعه ای از حملات هوایی را در سراسر یمن انجام دادند که در آن دست کم 31 نفر کشته شدند.
به گفته الجزیره، این حملات «مهمترین اقدام نظامی» از زمان بازگشت ترامپ به قدرت است.
به گفته کارشناسان، این حملات نشانه تغییر استراتژی خاورمیانه ای آمریکا به سمت حمایت قاطع تر و مستمر از اسرائیل است. کارشناسان خاطرنشان کردند که این تغییر می تواند توازن قدرت منطقه ای را بیشتر متمایل کند و به طور بالقوه باعث تشدید غیرمنتظره تنش ها شود.
به گزارش رویترز، انیس الاسباحی، سخنگوی وزارت بهداشت حوثی ها در آمار به روز شده روز یکشنبه اعلام کرد، در حملات آمریکا دست کم 31 کشته و 101 نفر دیگر زخمی شدند که بیشتر آنها زن و کودک بودند.
عملیات نظامی گسترده ایالات متحده پس از آن صورت گرفت که حوثی ها تهدید کردند که حملات خود را به کشتی های مرتبط با اسرائیل در دریای سرخ به دلیل محاصره غزه توسط اسرائیل از سر خواهند گرفت. نیویورک تایمز گزارش داد، حملات آمریکا روز شنبه از هوا و دریا با تمرکز بر رادار، دفاع هوایی، سامانه های موشکی و پهپادی نیروهای حوثی با هدف بازگشایی مسیر کشتیرانی دریای سرخ انجام شد.
در این گزارش آمده است که ترامپ روز شنبه در شبکه های اجتماعی پست کرد که به ارتش آمریکا دستور داد تا «اقدام نظامی قاطع و قدرتمند» را علیه گروه حوثی در یمن آغاز کند.
هدف این حملات ایالات متحده در درجه اول همسویی با سیاست خاورمیانه ای اسرائیل، به ویژه در مورد فلسطین و ایران، تضعیف توانایی گروه های مورد حمایت ایران است که امنیت اسرائیل را تهدید می کنند. ژو یونگبیائو، مدیر مرکز مطالعات افغانستان در دانشگاه لانژو، روز یکشنبه به گلوبال تایمز گفت، علاوه بر این، این اقدام ممکن است به عنوان یک تاکتیک ارعاب علیه ایران در تلاش برای به دست آوردن اهرم فشار در مذاکرات احتمالی عمل کند.
ژو با اشاره به اینکه ایالات متحده ممکن است برای حمله به نیروها از جمله حوثی ها، حزب الله و حماس، حمایت نظامی مستقیم تری ارائه دهد، گفت: «این نشان دهنده تغییر استراتژی آمریکا در خاورمیانه است. در مقایسه با دولت بایدن، دولت کنونی ایالات متحده در حمایت از اسرائیل مصمم تر و ثابت قدم تر به نظر می رسد که می تواند توازن قوا را در منطقه بیشتر متمایل کند».
لو شیانگ، کارشناس مطالعات ایالات متحده و محقق در آکادمی علوم اجتماعی چین، خاطرنشان کرد که واشنگتن از مناقشه فعلی اسرائیل و فلسطین که به نفع اسرائیل است، برای تقویت تصویر خود از هژمونی جهانی استفاده می کند.
به گزارش شینهوا، دفتر سیاسی حوثی ها در بیانیه ای که از شبکه تلویزیونی المسیره پخش شد، در بیانیه ای اعلام کرد که در پی حملات هوایی آمریکا، حوثی ها متعهد شدند که حملات تلافی جویانه ای انجام دهند و گفتند “این تجاوز بدون پاسخ نمی گذرد” و این گروه “کاملاً برای مقابله با تشدید تنش آماده است”.
فرمانده ارشد سپاه پاسداران ایران روز یکشنبه واکنش نشان داد و گفت حوثی ها مستقل هستند و تصمیمات راهبردی و عملیاتی خود را می گیرند.
به گزارش رویترز، حسین سلامی به رسانه های دولتی گفت: ما به دشمنان خود هشدار می دهیم که اگر ایران تهدیدات خود را عملی کند، قاطعانه و مخرب پاسخ خواهد داد.
ژو معتقد است که ایران احتمالاً خویشتن داری می کند، در حالی که حوثی ها ممکن است ضد حملات محدودی با سطوح تهدید نسبتاً پایین انجام دهند. با این حال، سناریوهای افراطی را نمی توان رد کرد. چنین پاسخ هایی می تواند عواقب گسترده تری را ایجاد کند، خطرات را افزایش دهد یا حتی منجر به پیامدهای غیرمنتظره شود.
به گزارش رویترز، از زمانی که مرحله اول آتش بس غزه در 2 مارس به پایان رسید، اسرائیل از آغاز مرحله دوم مذاکرات خودداری کرده است، زیرا این امر مستلزم مذاکره بر سر پایان دائمی جنگ، خواسته اصلی حماس است.
وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که مارکو روبیو، وزیر امور خارجه تاکید کرد که ادامه حملات حوثی ها به کشتی های تجاری و نظامی آمریکا در دریای سرخ قابل تحمل نخواهد بود.
از سوی دیگر لو معتقد است که ایران به راحتی تسلیم نخواهد شد. اگرچه کشورهای منطقه قدرت محدودی دارند، اما دیدگاه های آنها در مورد ایالات متحده به طور فزاینده ای همسو می شود. این کارشناس به گلوبال تایمز گفت: اگر حملات آمریکا مستقیماً ایران را درگیر کند، درگیری های منطقه ای ممکن است تشدید شود.
یکشنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۳