
دو دولت آفریقایی کزارش ها که ایالات متحده و اسرائیل با آنها تماس گرفته اند تا فلسطینی هایی را که قصد دارند به زور از غزه بیرون کنند، بپذیرند، رد کردند.
طرح پاکسازی قومی خواستار انتقال فلسطینیان به سودان، سومالی و منطقه جداشده سومالی به نام سومالی لند است.
مقامات سودان گفتند که آنها این طرح را رد کرده اند، در حالی که مقامات سومالی و سومالی لند به خبرنگاران گفتند که از هیچ تماسی مطلع نیستند.
بر اساس طرح ترامپ، بیش از دو میلیون نفر ساکنان غزه برای همیشه تبعید خواهند شد. او پیشنهاد کرده است که ایالات متحده مالکیت قلمرو را در دست بگیرد، بر روند طولانی پاکسازی نظارت کند و آن را به یک پروژه توسعه املاک تبدیل کند.
ایده انتقال دسته جمعی فلسطینی ها زمانی به عنوان یک فانتزی از سوی افراطی های ناسیونالیست اسرائیل تلقی می شد، اما بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، از زمانی که ترامپ این طرح را در نشستی در کاخ سفید در ماه گذشته ارائه کرد، از آن به عنوان یک “دیدگاه جسورانه” استقبال کرد.
فلسطینیان در غزه این پیشنهاد را رد کرده و ادعاهای اسرائیل مبنی بر داوطلبانه بودن خروج از این کشور را رد کرده اند.
کشورهای عرب مخالفت شدید خود را ابراز کرده و طرح بازسازی جایگزینی را ارائه کرده اند که فلسطینی ها را سر جای خود می گذارد.
گروه های حقوق بشر هشدار داده اند که اجبار یا فشار بر فلسطینی ها برای خروج می تواند به منزله پاکسازی قومی و در نتیجه جنایت جنگی بالقوه باشد.
مقامات آمریکایی و اسرائیلی که خواستند نامشان فاش نشود، تماس با سومالی و سومالی لند را تأیید کردند، در حالی که مقامات آمریکایی، سودان را نیز تأیید کردند.
آنها گفتند که مشخص نیست این تلاش ها چقدر پیشرفت داشته یا در چه سطحی بحث ها انجام شده است.
کاخ سفید و دفتر نتانیاهو هر دو از اظهار نظر رسمی خودداری کردند.
در همین حال، حماس اعلام کرد که پیشنهاد میانجیها را برای آزاد کردن یک گروگان زنده اسرائیلی-آمریکایی و اجساد چهار شهروند دوتابعیتی که در اسارت جان باختهاند، پذیرفته است.
این اعلام در حالی اعلام شد که مذاکرات در قطر درباره مرحله بعدی آتش بس اسرائیل و حماس ادامه دارد.
گروه فلسطینی در غزه فوراً مشخص نکرد که آزادی سرباز ادان الکساندر و چهار جسد چه زمانی رخ خواهد داد و سایر کشورهای طرف توافق بلافاصله بیانیه حماس را تأیید نکردند.