
بنگلادش دارای بالاترین نرخ ازدواج کودکان در آسیا است، به طوری که 51 درصد از زنان که اکنون 20 تا 24 ساله هستند، قبل از 18 سالگی ازدواج کردهاند.
گزارشی با عنوان “اهداف دختران: چه چیزی برای دختران تغییر کرده است؟ حقوق دختران نوجوان بیش از 30 سال” که توسط یونیسف انجام شده است، این اطلاعات را فاش کرده است.
بر اساس این گزارش، دختران نوجوان بنگلادش همچنان با چالش هایی به ویژه در ازدواج کودکان و نابرابری های جنسیتی روبرو هستند.
بنگلادش با وجود پیشرفت جهانی در سرمایهگذاری بر روی دختران، همچنان به مبارزه با نابرابریهای جنسیتی ریشهدار ادامه میدهد و فرصتهای دختران نوجوان را در زمینه آموزش، اشتغال و ایمنی محدود میکند.
در حالی که امید به زندگی، مراقبت های بهداشتی و آموزش در برخی مناطق بهبود یافته است، دختران نوجوان در بنگلادش به طور قابل توجهی در محرومیت باقی می مانند.
دختران و زنان جوان 15 تا 24 ساله دو برابر پسران از تحصیل، کار یا آموزش محروم می شوند. به طور نگران کننده ای، 28 درصد از دختران نوجوان 15 تا 19 ساله در سال گذشته خشونت فیزیکی یا جنسی از طرف شریک زندگی خود را تجربه کرده اند.
رانا فلاورز، نماینده یونیسف در بنگلادش، گفت: «موانعی که دختران نوجوان در بنگلادش با آن روبرو هستند، همچنان آنها را از تحقق پتانسیل خود باز می دارد.
او افزود: «ما باید این موانع را بشکنیم و فرصتهای برابر برای همه دختران ایجاد کنیم و آنها را توانمند کنیم تا در توسعه و شکوفایی بنگلادش مشارکت کنند.»
علیرغم چالش ها، بنگلادش پیشرفت هایی در زمینه سلامت داشته است، از جمله یک کمپین موفق واکسیناسیون HPV که 93 درصد از دختران واجد شرایط را تحت پوشش قرار داد و از آنها در برابر سرطان دهانه رحم محافظت کرد.
این گزارش خواستار تغییرات فوری سیاست ها برای رفع شکاف ها در آموزش، توسعه مهارت ها و سواد دیجیتال شد.