
کیر استارمر، نخست وزیر بریتانیا، به رهبرانی که روز یکشنبه برای نشستی درباره جنگ در اوکراین گرد هم آمده بودند، گفت که آنها باید به حمایت از کیف ادامه دهند.
استارمر در افتتاحیه این نشست گفت: «حتی در حالی که روسیه درباره صلح صحبت می کند، آنها به تجاوزات بی امان خود ادامه می دهند».
استارمر، در کنار ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین و امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه، گفت که هر سه آنها توافق کردهاند که روی طرحی برای توقف درگیریها کار کنند و آن را به ایالات متحده ببرند، که در مورد میانجیگری یک توافق صلح بحث کرده است.
او گفت: «ما باید به توافق برسیم که چه گام هایی از این نشست بیرون می آید تا صلح را از طریق قدرت به نفع همه برسانیم. “پس، بیایید شروع کنیم.”
این نشست تحت الشعاع سرزنش فوقالعاده دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا از زلنسکی قرار گرفته است و او روز جمعه در کاخ سفید او را ناسپاسی از حمایت آمریکا در برابر تهاجم روسیه خواند.
استارمر گفت که تمرکزش روی پلی برای بازگرداندن مذاکرات صلح است، که از فروپاشی آن به عنوان فرصتی برای تعامل مجدد با ترامپ، زلنسکی و امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه، استفاده کرد تا اینکه «لفاظیها را افزایش دهد».
جلسه یکشنبه گام مهمی است
نشست لندن در دفاع از متحد جنگ زده و تقویت دفاع قاره اهمیت بیشتری یافته است.
نشست روز یکشنبه احتمالا شامل گفتگوهایی در مورد ایجاد یک نیروی نظامی اروپایی برای اعزام به اوکراین برای ایجاد آتش بس خواهد بود.
استارمر به بی بی سی گفت که به ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه اعتماد ندارد اما به ترامپ اعتماد دارد. «آیا وقتی دونالد ترامپ می گوید خواهان صلح پایدار است، باور دارم؟ پاسخ به آن مثبت است.»
استارمر گفت “مذاکرات شدید” برای دریافت تضمین امنیتی از ایالات متحده وجود دارد.
استارمر گفت: «اگر قرار است توافقی حاصل شود، اگر قرار است درگیریها متوقف شود، باید از این توافق دفاع کرد، زیرا بدترین نتیجه این است که یک مکث موقت و سپس (ولادیمیر رئیس جمهور روسیه) پوتین دوباره بیاید. این اتفاق در گذشته رخ داده است، من فکر میکنم که این یک ریسک واقعی است و به همین دلیل است که ما باید اطمینان حاصل کنیم که اگر توافقی وجود داشته باشد، یک توافق پایدار است، نه یک مکث موقت.»
سه مورد ضروری که استارمر برای یک توافق صلح موفق ذکر کرد عبارتند از: مسلح کردن اوکراینیها برای قرار دادن آنها در موقعیت قدرتمند. از جمله یک عنصر اروپایی برای تضمین امنیت؛ و ارائه ” پشتیبانی امریکا، برای جلوگیری از نقض وعده های پوتین.
«این بسته است. هر سه بخش باید سر جای خود باشند، و این چیزی است که من سخت در تلاش برای گردآوری آن هستم.»
رهبران آلمان، دانمارک، ایتالیا، هلند، نروژ، لهستان، اسپانیا، کانادا، فنلاند، سوئد، جمهوری چک و رومانی در این اجلاس حضور داشتند. وزیر خارجه ترکیه، دبیرکل ناتو و روسای کمیسیون اروپا و شورای اروپا نیز در این مراسم حضور داشتند.
رهبران اروپایی از زلنسکی حمایت می کنند
زلنسکی پس از شکست کاخ سفید، حمله استثنایی به متحدی که از تلویزیون زنده پخش شد، از حمایت گسترده رهبران سراسر اروپا برخوردار شد.
استارمر هنگام ورود زلنسکی به جلسه یکشنبه در آغوش گرفت.
اروپا از زمانی که ترامپ مذاکرات مستقیم صلح با پوتین را آغاز کرد، که از زمان حمله به اوکراین سه سال پیش توسط اکثر رهبران غربی منزوی شده بود، نگران بود.
بازدید مکرون از دفتر بیضی شکل، که سفر خود را یک “نقطه عطف” اعلام کرده بود، و استارمر به عنوان گام هایی در جهت درست تلقی شد. این دیدارها صمیمانه بود و ترامپ حتی لحن ملایم تری در قبال اوکراین داشت، اگرچه او متعهد به ارائه ضمانت های امنیتی ایالات متحده نبود و معتقد بود اروپا باید نیروهای حافظ صلح را تامین کند.
در عرض 12 ساعت پس از بازگشت استارمر از واشنگتن، به نظر می رسید که گفتگوها در مورد صلح به هم خورد زیرا معاون رئیس جمهور جی دی ونس زلنسکی را به دلیل به چالش کشیدن اظهارات ترامپ مبنی بر اینکه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه می توان اعتماد کرد، سرزنش کرد.
راشل الهوس، مدیرکل موسسه رویال یونایتد خدمات، یک اندیشکده دفاعی و امنیتی، گفت: «استارمر کار قابل توجهی در دفاع از نمایندگی اروپا در جنگ با اوکراین انجام داد و به پرزیدنت ترامپ گفت که اروپا مایل است و میتواند نقش رهبری را در اجرای هر توافق صلح معتبر ایفا کند». متأسفانه، نشست روز جمعه کاخ سفید یک گام بزرگ به عقب بود.»
الهوس گفت، پس از اینکه ترامپ خود را در مذاکرات بی طرف اعلام کرد، اوکراین دیگر نمی تواند روی حمایت نظامی یا سیاسی ایالات متحده حساب کند. او گفت اروپا باید وارد عمل شود و میتواند حدود 200 میلیارد یورو (207 میلیارد دلار) از داراییهای توقیف شده روسیه را برای کمک به تامین مالی این تلاش آزاد کند.
او گفت: «هدف فوری جلسات در لندن باید حفظ اوکراین در نبرد باشد تا بتواند از حداکثر موضع قدرت مذاکره کند.»
رهبران اروپایی متعهد شدند که هزینه های نظامی را افزایش دهند
استارمر در این هفته متعهد شد که هزینه های نظامی را تا سال 2027 به 2.5 درصد از تولید ناخالص داخلی برساند. سایر کشورهای اروپایی نیز ممکن است از این روند پیروی کنند.
پتر فیالا، نخست وزیر چک روز شنبه گفت که اروپا با یک آزمون تاریخی روبرو است و باید مراقب خود باشد. وی گفت که کشورهای اروپایی باید هزینه های تسلیحاتی خود را افزایش دهند تا به حداقل 3 درصد تولید ناخالص داخلی برسند.
وی گفت: «اگر ما به اندازه کافی تلاش خود را افزایش ندهیم و اجازه دهیم متجاوز شرایط خود را دیکته کند، عاقبت به خیر نخواهیم شد.
مکرون که گفت برای آمریکا مشروع است که تمرکز خود را به رویارویی با چین و آسیا معطوف کند، همچنین خواستار هزینههای دفاعی بیشتر شد زیرا او خواستار اتحاد شد.
مکرون گفت: باید زودتر بیدار می شدیم. سالهاست که میگویم ما به اروپای مستقلتر، مستقلتر، متحدتر و مستقلتر نیاز داریم.