آملی لاریجانی، رئیس قوه قضاییه، سخنانی ایراد کرد که تاکید دوباره به سیاست های این نهاد بر ادامه خط مشی های تاکنونی می باشد. از جمله اینخط مشی ها، مربوط به نحوه برخورد با مطبوعات می باشد. آملی لاریجانی تقریبا هر هفته یک سخنرانی انجام می دهد که به موارد گوناگون اشاره دارد. مواردی که خارج از حیطه کاری او هم قرار دارد. وی در سخنانی که جدیدا اظهار داشت از جمله گفت:” برخی تلاش دارند بغض و دشمنی آمریکا را نسبت به کشور ما و انقلاب تا حد یک تعصب تقلیل دهند و آن را کمرنگ کنند که البته خوشبختانه مقام معظم رهبری این سخن فریبکارانه را افشا کردند.”آملی لاریجانی تاکید کرد:” ملت ما با فریاد بلند «مرگ بر آمریکا» می خواهد بگوید که دشمنی آمریکا با ایران تمام نشده، اما مشخص نیست چرا عده ای به دنبال کمرنگ جلوه دادن این دشمنی واقعی هستند.” آملی لاریجانی در قسمتی دیگر به مشکلات اقتصادی اشاره کرد و با انتقاد از برخی سیاست ها در حوزه واردات کالا و عدم حمایت از تولید داخلی، حل مشکلات کشور را در گرو خود باوری و کار انقلابی دانست. آملی لاریجانی پس از اشاره به مسایلی که مربوط به حیطه کاری او نبود، به انتقادهایی که به قوه قضاییه در رابطه با مطبوعات وارد می شود، پرداخت و از جمله گفت:”آزادی بیان در جمهوری اسلامی با وجود تبلیغات مسمومی که در این زمینه می شود، یک آزادی معقول و منطقی و واقعی است.” لاریجانی در ادامه در تعریف حد آزادی مطبوعات گفت:”…برخی انتظارات بالایی دارند و می خواهند آزادیشان مطلق باشد در حالیکه در هیچ کجای دنیا و در هیچ نظام سیاسی، آزادی مطلق وجود ندارد.”
آملی لاریجانی یادآور شد: ما در جمهوری اسلامی، قانون اساسی و اسلام را به عنوان چارچوب های اصلی حیات سیاسی خود شناخته ایم و قانون اساسی را نه از باب زور بلکه به عنوان بستر زندگی سیاسی خود پذیرفته ایم. بر همین اساس مطبوعات، رسانه ها و همه مسئولان باید ملتزم به قانون اساسی و شرع مقدس اسلام باشند و این را نباید نوعی مقید یا مضیق ساختن مطبوعات تلقی کرد چرا که ارزش های اخلاقی و قانونی، برای آزادی واقعی انسان ها هستند و خط کشی های اسلام نیز برای حمایت از همین آزادی ها است.”
آملی لاریجانی در قسمتی دیگر از سخنان خود افزود:” برخی فشار می آورند که چرا فلان روزنامه را نمی بندید و برخی دیگر فشار می آورند که چرا فلان رسانه را توقیف کرده اید؛ در پاسخ به تمام این فشارها ما یک سخن داریم و آن اینکه ما راه خود را براساس قوانین کشور و موازین شرعی طی می کنیم و اگر عنوان مجرمانه ای بر اقدام یک روزنامه یا رسانه صدق نکند دلیلی ندارد به موضوع ورود پیدا کنیم.” این قسمت از سخنان لاریجانی جواب به انتقادهایی بود که روحانی در نمایشگاه مطبوعات ایراد کرده بود. آملی لاریجانی در همین ارتباط ادامه داد:”برادر بزرگوار شما خودتان شفاهاً یا کتباً با واسطه یا بیواسطه بارها گفته اید که چرا با فلان روزنامه یا فلان سایت برخورد نمی کنید یا نزد مقام معظم رهبری گلایه می کنید که چرا دستگاه قضایی با فلان روزنامه برخورد نکرده است. اما وقتی در بین اهالی مطبوعات و رسانه حضور می یابید ندای آزادی مطبوعات سر می دهید و اینکه قلمها را نشکنید و دهانها را نبندید! البته ما به هیچ کدام از این سخنان کاری نداریم و راه قانونی خود را می رویم.”
لازم به تذکر است که مذاکره با “آمریکای دشمن”، پنهانی با دستور خامنه ای و زیر نظر او آغاز شد و خود خامنه ای بارها به این موضوع اشاره کرده است. در رابطه با واردات کالا و عدم حمایت از تولید داخلی تقریبا بر همگان آشکار است که نهادهای قدرت مند در جمهوری اسلامی مسببان اصلی قاچاق کالا به داخل کشور و نابودی تولید داخلی هستند، که در هیچ موردی تاکنون دستگیر و محاکمه نشده اند. قوه قضاییه حامی اصلی این نهادهای قدرتمند می باشد. در رابطه با آزادی مطبوعات، کمتر کسی را می توان سراغ گرفت که آزادی مطبوعات حتی در حد بسیار پایین را در ایران را باور داشته باشد بجز وابستگان به حکومت. لاریجانی با وارونه جلوه دادن واقعیت ها می گوید در هیچ کجای دنیا آزادی مطلق وجود ندارد در حالی که باید با جرات اعلام کرد در هیچ کجای دنیا چنین حدی، سرکوب مطلق در رابطه با مطبوعات و روزنامه نگاران وجود ندارد. سخنان لاریجانی بار دیگر این موضوع را اثبات کرد که انتظار گشایش در زمینه اطلاع رسانی آزاد و احترام به روزنامه نگاران و حفظ امنیت آنها، بدون فشار اجتماعی میسر نیست.