بهگزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سعید ماسوری، لقمان امینپور، محمد شافعی، سپهر امام جمعه و میثم دهبانزاده، زندانیان سیاسی محبوس در زندان قزلحصار کرج با انتشار نامهای به تأیید حکم اعدام سه زندانی سیاسی پخشان عزیزی، بهروز احسانی و مهدی حسنی، توسط دیوان عالی کشور اعتراض کردند.
آنها در نامه خود با اشاره به اینکه بیش از ۵۰ نفر دیگر از زندانیان سیاسی ـ عقیدتی و هزاران زندانی با جرائم عمومی در صف اعدام قرار دارند، تأیید حکم اعدام سه زندانی سیاسی را نشانه نزدیک شدن حکومت به «پرتگاه سرنگونی» و به همین دلیل مرعوب ساختن مردم دانستهاند.
این پنج زندانی سیاسی، علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی مسئول اعدامها دانسته و گفتهاند که او «گمان میکند با موج کشتار و اعدام میتواند مردم به جان آمده را مرعوب و به سکوت وا دارد».
روز چهارشنبه امیر رئیسیان، وکیل پخشان عزیزی، روزنامهنگار و مددکار اجتماعی اهل مهاباد اعلام کرد که شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور به ایرادهای متعدد پرونده او توجهی نکرده و حکم اعدام موکلش را تأیید کرده است در حالی که اتهام عضویت پخشان عزیزی در یک «گروه باغی» هیچ محمل حقوقی و قانونی ندارد.
همچنین روز گذشته دیوان عالی حکم اعدام مهدی حسنی و بهروز احسانی اسلاملو را تأیید کرد. آنها به اتهام «بغی، محاربه، افساد فیالارض از طریق عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران و جمعآوری اسناد طبقهبندی شده» از سال ۱۴۰۱ در زندان محبوس هستند.
پنج زندانی سیاسی قزلحصار در نامه خود نوشتهاند:
این سه عزیز زندانی سیاسی محکوم به اعدام خود برای نجات جان محکومان اعدامی از اعضای کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» بوده و هستند و این بدان معنا است که اعدام هم دیگر کارایی خود را از دست داده و چه بسا خود جرقههایی بر بشکه باروت ایرانِ در حال انفجار باشند و عبای ولی فقیه و کل نظام پوشالیش را به آتش بکشد.
گروهی از زندانیان و فعالان سیاسی و اجتماعی محبوس در ۳۰ زندان شهرهای مختلف ایران ۵۰ هفته است که کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» را با اعتصاب غذا برگزار میکنند. آنها هر هفته بیانیهای نیز در مخالفت با حکم اعدام منتشر میکنند.
پنج زندانی سیاسی زندان قزلحصار در پایان نامه خود ضمن محکوم کردن این احکام اعدام از هموطنهای خود خواستهاند که «با هر چه که در توان دارند و از کلیه مجامع بین المللی و حقوق بشری، بهویژه شورای حقوق بشر و گزارشگر ویژه خواستار اقدامی عاجل برای نجات جان این سه زندانی» شوند.
پخشان عزیزی در پاییز سال ۱۳۹۳ جهت کمکرسانی در اردوگاههای آوارگان جنگی به شمال سوریه و شهر قامیشلو رفت. او برای کار در حوزه مددکاری زنان راهی کمپهای آوارگان شد و به زنان و کودکان آسیبدیده کمک میکرد.
مأموران امنیتی جمهوری اسلامی ۱۳ مردادماه ۱۴۰۲ او را در تهران بازداشت کردند. دادگاه انقلاب تهران دوم مرداد سال جاری پخشان عزیزی را به اتهام «بغی» به اعدام محکوم کرد.
مهدی حسنی در شهریور ۱۴۰۱ و بهروز احسانی در آبان همان سال بازداشت شدند. در شهریور سال جاری اعلام شد که دادگاه انقلاب این دو زندانی سیاسی را به اعدام محکوم کرده است.
فعالان حقوق بشر هشدار دادهاند دستگاه قضایی در روزهای آتی قصد دارد حکم اعدام بسیاری از زندانیان را اجرا کند.
رادیو زمانه
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳