جمعه ۷ دی
ــ بیش از ۹۵۰ کنشگر مدنی خواهان آزادی فوری محمد نوریزاد، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، برای دسترسیاش به درمان پزشکی شدند و عواقب هرگونه خطر جانی او را متوجه مقامات و مسئولان زندان دانستند.
ــ فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران و سازمان گزارشگران بدون مرز در اطلاعیههای جداگانه بازداشت چچیلیا سالا (خبرنگار ایتالیایی) در ایران را محکوم کرده و بازداشت او را «خودسرانه» و «باجخواهی» توصیف کردند.
ــ سیامک ابراهیمی، زندانی سیاسی، با وجود نقض حکم حبس او در دیوانعالی کشور همچنان بلاتکلیف و محروم از دسترسی به خدمات مناسب پزشکی در زندان اوین به سر میبرد.
شنبه ۸ دی
ــ مدیرمسئول روزنامهی ابتکار به اتهام «نشر اکاذیب» و یاشار سلطانی (روزنامهنگار) به اتهام «انتشار مطالب خلاف واقع» با اعلام جرم دادستانی تهران مواجه شدند.
ــ مهدی یراحی، خواننده و آهنگساز معترض که محکومیت یکسالهی خود را با پابند الکترونیکی به پایان رسانده بود، خبر داد که آزادشدن وثیقهی ۱۵ میلیاردتومانیاش را به تحمل ۷۴ ضربه شلاق (بخش دیگری از حکم) مشروط کردهاند.
ــ مجاهد کورکور، زندانی سیاسی محبوس در زندان شیبان اهواز، با وجود نقض حکم اعدام او در دیوانعالی کشور، بار دیگر در دادگاه این شهر به اعدام محکوم شد.
ــ محکومیت یک سال حبس طاهره نوروزی، شهروند بهایی ساکن شیراز، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» در دادگاه تجدیدنظر استان فارس عیناً تأئید شد. این حکم با پابند الکترونیکی و محدودیت تردد تا شعاع مشخصی از خانهاش اجرا میشود.
ــ سجاد صادقی، مجری پیشین رادیو، با حکمی غیابی در دادگاه انقلاب تهران به اتهامهای «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم» به ۵ سال و ۶ ماه حبس (که ۴ سال و ۶ ماه آن قابلاجراست) و ۱۰ سال ممنوعیت از تدریس و پژوهش در دانشگاهها محکوم شد.
ــ حسین واحدی، بازرس انجمن صنفی معلمان خراسان شمالی، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» در دادگاه انقلاب بجنورد به یک سال حبس محکوم شد.
یکشنبه ۹ دی
ــ حکم یک سال حبس و مجازات تکمیلی برای مهدی مقدری، عضو پیشین شورای شهر اصفهان، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» در دادگاه تجدیدنظر عیناً تأیید شد.
ــ سازمان اطلاعات سپاه پاسداران در اطلاعیهای خبر داد که سه شهروند بهایی را (بدون اعلام هویت) در شهر پرند پس از تفتیش خانهها و ضبط برخی از متون آموزشی آنها بازداشت کرده است.
ــ پیام درفشان، وکیل دادگستری، به اتهام «نشر اکاذیب و افترا و توهین به مقامات و مأموران» در دادسرای انقلاب کرج بازپرسی شد.
ــ شیث امانی، فعال کارگری و عضو اتحادیهی آزاد کارگران ایران، به دلیل «شرکت در مراسم خاکسپاری یکی از مادران دادخواه» و «شرکت در تجمعات کارگری و بازنشستگان» به ستاد فرماندهی انتظامی استان کردستان احضار و بازجویی شد.
ــ شریفه محمدی، فعال کارگری محبوس در زندان لاکان رشت، در پی تشدید عفونت پا به بیمارستان خارج از زندان اعزام شد.
ــ ادارهی ثبت احوال تبریز از صدور شناسنامه برای سه نوزاد با نامهای بومی (ائلشن، ائل نور، سئوگی) به بهانهی غیرایرانیبودن خودداری کرده است. نوزادان بیشناسنامه با مشکلات متعدد از جمله محرومیت از سهمیهی شیرخشک و بیمهی درمانی و دسترسی به خدمات پزشکی در مراکز بهداشتی روبهرو میشوند.
دوشنبه ۱۰ دی
ــ مهدی طباطبایی (مدیرمسئول نسیم بیداری) در دادگاه رسیدگی به جرائم مطبوعاتی به اتهام «توهین به رهبری» مجرم شناخته شد.
ــ حفیظاله رئیسی، امام جمعهی سراوان، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به دادسرای ویژهی روحانیت زاهدان احضار و بازجویی شد.
ــ جمعی از دانشجویان دانشگاه علامه با انتشار بیانیهای حمایت خود را از «کارزار سهشنبههای نه به اعدام» اعلام کردند و آن را «پژواک فریادی بلند از درون زندانهای حکومت» خواندند.
سهشنبه ۱۱ دی
ــ زندانیان سیاسی محبوس در ۲۸ زندان در سراسر کشور چهلونهمین هفتهی «کارزار سهشنبههای نه به اعدام» را در اعتصاب غذا گذراندند و با صدور بیانیهای در اعتراض به احکام اعدام بهویژه صدور مجدد حکم اعدام برای مجاهد کورکور و مجازاتهایی چون سنگسار و قطع عضو، سکوت در برابر چنین فجایعی را نوعی همراهی با آن دانستند.
ــ و شماری از شهروندان در سراسر کشور با وجود گذشت مدت زیادی از زمان بازداشت همچنان بلاتکلیف در حبس به سر بردند: هومان الماسی (۲۰ ماه)، روحاله کاووسی (۱۶ ماه)، منصور جمالی (۱۵ماه) در زندان چوبیندر قزوین، امان جلالینژاد و مهدی معمار (۹ ماه) در زندان شیبان اهواز، فریبرز سبقتاللهی (۵ ماه) در زندان لاکان رشت، معصومه عسکری (۵ ماه) و نیره بهنود (۳ ماه) در زندان اوین، مصطفی هلیچی و رضا حزباوی (یک ماه) در یکی از بازداشتگاه های اهواز، و کیوان رشوزاده (بیش از ۱۰ روز) در زندان ارومیه.