![](https://andisheh-nou.org/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif)
نیروگاه شهید منتظری و بحران آلودگی اصفهان /۶ واحد مازوتسوزی چه تبعاتی به دنبال دارد؟
🗣صدیقه ترابی، معاون سازمان محیط زیست، در #خبرآنلاین: نیروگاه شهید منتظری یکی از اصلیترین آلایندههای ثابت در اصفهان است و استفاده از مازوت در آن به طور مداوم ادامه دارد، بهویژه در ۶ واحد از ۸ واحد این نیروگاه. با وجود اینکه مصوبات ملی وجود دارد، هنوز شاهد سوزاندن مازوت در این نیروگاهها هستیم.
🔹ما در سازمان محیط زیست نقش نظارتی داریم و باید از وزارت نیرو و وزارت نفت بپرسید که چرا سوخت مناسب به نیروگاهها تحویل نمیشود. آنها باید پاسخگو باشند.
🔹با فرض اینکه۶ واحد از این نیروگاه همچنان از مازوت استفاده میکنند، میتوان تخمین زد که مجموع مصرف روزانه مازوت در این ۶ واحد به حدود ۲۴۰۰ مترمکعب برسد.
🔹در صورتی که ۲۴۰۰ مترمکعب مازوت در ۶ واحد نیروگاه شهید منتظری سوزانده شود، حدود ۶۰۰۰ کیلوگرم دیاکسید گوگرد وارد جو خواهد شد. این میزان آلاینده میتواند به تشکیل بارانهای اسیدی و آلودگی خاک و آب منجر شود.
برای تامین آب شرب مشهد محتاج آب هریرود هستیم/ کمک ۴ کشور در سدسازی به افغانها
محمد درویش، پژوهشگر و فعال محیطزیست:
🔹مهمترین اولویت حکومت افغانستان در دورههای مختلف مهار آبها بوده است و این مسئله فقط مربوط به طالبان نیست؛ اقدامات و کمکهای فنی ترکیه، هند، چین، آذربایجان و آمریکا هم در مهار آبها به افغانستان کمکهای فنی میکنند تا سدهای مورد نظر با سرعت بیشتری ساخته شوند و در حوزه آبخیز هیرمند که به سیستان و بلوچستان و زابل در کشور ما منتهی میشود، در حال ساخت ۷ سد جدید هستند و یکی از این سدها اخیرا افتتاح شد.
🔹ساخت سد پاشدان توسط افغانستان روی یکی از سرشاخههای هریرود، مشکلات متعددی را برای تأمین آب شرب مردم در محدوده خراسان رضوی ایجاد میکند.
🔹سدسازیهای دورههای مختلف، دریاچه ارومیه را خشک و تالاب گاوخونی را نابود کرد؛ هورالعظیم و بختگان، آلماگل و آلاگل را از بین برد و مسئولان به تذکرات فعلان محیطزیست اهمیتی ندادند./خبرآنلاین
هشدار معاون پیشین سازمان محیط زیست درباره وقوع حادثه ریلی شیراز به اصفهان به خاطر فرونشست زمین
مسعود تجریشی درباره تبعات افزایش وسعت و عمق فرونشست در کشور گفت:
🔹با وجود آنکه استان اصفهان از جمله پهنههایی در کشور است که باید بیشترین توجهات برای جلوگیری از تشدید نرخ فرونشست را جلب کرده باشد ولی متاسفانه، عدم رهاسازی آب در زاینده رود به یک بیماری مزمن تبدیل شده در حالی که رهاسازی و تداوم جریان آب در زاینده رود، مهمترین چارهای است که به جلوگیری از تشدید فرونشست کمک میکند.
🔹۱۰ سال قبل وقتی قطار مسافربری از ریل خارج میشد، دلیل این حادثه را به خطای راننده ربط میدادند در حالی که دلیل بسیاری از این حوادث، فرونشست بود. اخیرا در گزارشی خواندم که خطر فرونشست در مسیر ریلی شیراز به اصفهان، بسیار تشدید شده و چنین وضعی، بسیار نگرانکننده است چون در چنین مسیری، امکان سرعتگیری قطار کاهش مییابد و حتی در صورت وقوع حادثه، ترمز و توقف قطار هم بسیار دشوار خواهد شد./ اعتماد
بیانیه سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی منطقه تهران در اعتراض به وضعیت بحرانی آلودگی هوای تهران
🔹هوای پاک، حق مسلم شهروندان و یکی از پایههای حکمرانی خوب است. تأمین سلامت عمومی و حفظ محیطزیستی سالم، تعهدی قانونی و وظیفهای اخلاقی بر عهده دولت و مدیریت شهری است. اما بحران آلودگی هوای تهران، که سلامت میلیونها شهروند را به خطر انداخته، نمادی از ضعف در برنامهریزی، کمکاری و غفلت از نیازهای اساسی جامعه است.
🔹مسئولیت اصلی این بحران بر عهده دولت، مجلس و شهرداری است. دولت چهاردهم که با شعار وفاق و توجه به دغدغههای مردم آغاز به کار کرده، باید ثابت کند که این شعارها ابزاری برای حل بحرانها است. حل بحران آلودگی هوا آزمونی جدی برای صداقت و توانایی این دولت است. برای مدیریت این بحران، ما خواستار اقدامات فوری و مؤثر هستیم:
1️⃣گزارش شفاف و برنامه عملی: دولت باید گزارشی دقیق از وضعیت آلودگی هوا ارائه دهد و برنامهای عملی شامل توسعه حملونقل عمومی پاک، جایگزینی خودروهای فرسوده، کنترل آلایندهها و توسعه فضای سبز شهری تدوین کند.
2️⃣توسعه انرژیهای تجدیدپذیر: استفاده از ظرفیتهای بخش کشاورزی و روستایی برای ایجاد مزارع خورشیدی، گامی مهم در توسعه پایدار و جلوگیری از مهاجرت روستایی است.
3️⃣حفظ بودجههای زیستمحیطی: تصویب مجدد قوانین مرتبط با عوارض آلایندگی برای کاهش آلودگی هوا و توسعه ناوگان حملونقل عمومی ضروری است.
4️⃣نظارت دقیق بر خودروسازی و سوخت: استانداردسازی تولید خودرو و سوخت باید بدون ملاحظات سیاسی انجام شود.
5️⃣فرهنگسازی عمومی: افزایش آگاهی مردم و تشویق به استفاده از حملونقل عمومی و رفتارهای سازگار با محیط زیست، گام مهمی در کاهش آلودگی است.
🔹این بحران، فرصتی برای وفاق ملی و همکاری همهجانبه در راستای منافع عمومی است. اگر دولت، مجلس و شهرداری ارادهای جدی نشان دهند، تهران میتواند از این بحران عبور کند و آیندهای سالمتر برای شهروندان رقم بزند.
سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی منطقه تهران
چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳