بیش از دو سال است که کارگران ارکان ثالث با انتخاب نمایندگانی جسور به دنبال مطالبات خود هستند.
سال هاست مافیای نئولیبرال با ایجاد شرکت های پیمانکاری دست در جیب کارگران کرده و از این واسطه گری مبلغی بیش از نیمی از دستمزد کارگران ارکان ثالث را غارت می کنند. طی هفت ماه گذشته نیز تلاش کرده اند نمایندگان ۱۲۰ هزار کارگر شرکت ملی حفاری را که از تطمیع و تهدیدها نهراسیده اند را با اخراج روبرو کنند.
از ۱۵ نماینده اول یاسر احمدی نژاد را اخراج کردند و اخیرن هم یکی دیگر از نمایندگان را اخراج نموده اند. ۵ تن دیگر نیز در انتظار حکم اخراج خود توسط هسته گزینش هستند و ۸ تن دیگر هم در نوبت احضار هسته گزینش ملی حفاری مانده اند.
نمایندگان کارگران ارکان ثالث ملی حفاری به دنبال اجرای قانون ماده ۱۷ قانون خدمات مدیریت کشوری و حذف پیمانکاران از بخش فنی شرکت نفت و گاز و همچنین اجرای اصول ۱۹ و ۲۰ قانون اساسی در خصوص برابری در مقابل قانون و اجرای همسان سازی مزدی با کارگران رسمی و ۱۴ روز کار و ۱۴ روز مرخصی همچون کارگران رسمی و اجرای طبقهبندی مشاغل صحیح و نه فریبکارانه هستند.
اخراج نمایندگان شجاع همچنان برقرار است و دهها كارگر پیمانكاری از بخش مخابرات، واگن پارس اراك، شهرداری تبریز، شركت پارس طبیعت سلولز شوش، شركت شیشه لرستان، گروه ملی فولاد اهواز، مهمانداران و عوامل فنی برخی قطارهای مسافربری و كمباینسازی تبریز به دلیل اعتراض صنفی و مطالبه حق معوق خود یا همكارانشان، با اخراج و یا جابجایی از شغل خود و مشغول شدن در مکانی دیگر از سوی پیمانكاران مواجه شدهاند.
این زیر پا گذاشتن قوانین توسط مافیای نئولیبرال لانه کرده در دولت و صنعت نفت که نه به فکر منافع ملی ایران و نه به فکر حفظ کارگران فنی در صنعت نفت و گاز هستند به دلیل آن است که آنان فقط به دنبال پر کردن جیب خود از رانت و دور زدن قوانین هستند و مدیران شرکت نفت و دولت هم چشم بر این غارت فکر و توان طبقه کارگر بسته اند.
این زیر پا نهادن قوانین و اخراج نمایندگان کارگری از سال گذشته صورت گرفت و وزیرکار سابق با اخراج علی خدایی مذاکره کننده ارشد کارگران در شورای عالی تعیین حداقل دستمزد و وزیر کار فعلی با اخراج علیرضا میرغفاری عضو دیگر این شورا و به تاسی از این دو وزیر، مافیای پیمانکاری در ملی حفاری نیز برای خفه کردن تلاش های نمایندگان کارگران ارکان ثالث دست به اخراج این کوشندگان کارگری زده اند.
کارگران پروژه ای هم به دنبال رسمی شدن و اجرای قوانین شرکت نفت در خصوص خود هستند از جمله ۱۴ روز کار ۱۴ روز مرخصی. اعتصاب تیرماه امسال هم که بیش از ۲۰ هزار کارگر پروژه ای را به میدان آورد برای همین منظور بود.
ما ضمن محکوم کردن این اخراج ها، که در همه جای دنیا نمایندگان مصون از اخراج و تعدی هستند، این اعمال ضد کارگری مدیران شرکت ملی حفاری و هسته گزینش را محکوم کرده و این روند اخراج ها را در راستای سرکوب جنبش کارگری و بر ضد منافع ملی می دانیم.
سندیکای کارگران فلزکار مکانیک ایران
گروه پایپینگ و اکیپ پروژه ای ها طراح کمپین های کارگری از سال ۹۹ تاکنون
۷ دیماه ۱۴۰۳