۲۹ نوامبر در تقویم سالروزهای بینالمللی روزِ “همبستگی با مردم فلسطین” نامگذاری شده است. مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۱۹۷۷/ ۱۳۵۶ خورشیدی بهمنظور بزرگداشت روز تصویب قطعنامهٔ دو کشور مستقل فلسطین و اسرائیل از سوی سازمان ملل متحد در سال ۱۹۴۷/۱۳۲۶ این روز را نامگذاری کرد و بدین ترتیب به حق مسلم مردم ستمدیده فلسطین برای داشتن کشوری مستقل صحه گذاشت.
اما جنگ خانمانسوز و پیامدهای ویرانگر آن علیه مردم فلسطین همچنان از سوی اسرائیل این ژاندارم امپریالیسم در منطقه خاورمیانه ادامه دارد.
جنگها همواره فجایع و ویرانگریهایی فراوان برای مردم بهویژه زنان و آیندهسازان هر کشور یعنی کودکان بههمراه دارد. قبل از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ / ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲ سازمانهای حقوق بشری تخمین زده بودند که تقریباً ۲٫۱ میلیون فلسطینی در سراسر سرزمینهای اشغالی به نوعی کمک بشردوستانه نیاز دارند که از این تعداد ۴۹٫۲ درصد آن زنان هستند.
پس از حمله حماس به مناطق تحت اشغال اسراییل در نوار غزه در ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲، جهان فاجعهٔ کشتار بیش از ۴۴ هزار فلسطینی که بیش از ۱۲ هزار تن از آن کودکان هستند توسط ارتش تا بهدندان مسلح رژیم نژادپرست اسرائیل را شاهد بوده است، کشتاری که مصداق بارز مجازات جمعی مردم فلسطین میتواند باشد. فاجعه ای با دهها هزار مفقود، مجروح، و معلول، دو میلیون بیخانمان، تخریب حدود ۷۰ درصد کل مناطق مسکونی، بیمارستانها و مدارس، فروپاشی کامل زیرساختها، و سیاست هدفمند بهوجود آوردن قحطی علیه جمعیت باقیمانده در نوار غزه افکار عمومی مردم سراسر جهان را بهشدت تحت تاثیر خود قرار داده است. در یک سال گذشته و تا بهحال تظاهراتهای مردمیای بیسابقه در پایتختهای بسیاری از کشورهای جهان علیه این نسل کُشی هولناک که جنایت علیه بشریت است جریان داشته است. حمایت نظامی یکپارچه دولتهای غرب از اسرائیل از ابتدا تا کنون را باید در سیاست سلطهطلبی امپریالیسم و متحدان آن در منطقه خاورمیانه دانست.
طبق گزارش “مؤسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم” از سال ۲۰۲۰/۲۰۱۱ ارسال تسلیحات جنگی به اسرائیل- این ژاندارم امپریالیسم و متحدانش در منطقه- همواره تأمین شده است. بهطورنمونه، در بازهٔ زمانی جنگ اخیر از طرف آمریکا ۷۰٫۲ درصد و پس از آن آلمان با ۲۳٫۹ درصد و ایتالیا با ۵٫۹ درصد ارسال تسلیحات سازمان داده شده است که درعمل حمایت مطلق از رژیم دستراستی و فاشیست اسراییل در نسلکُشی مردم فلسطین بوده است. بر اساس گزارشهای گوناگون، تاکنون ۹۰ درصد جمعیت غزه آواره شدهاند و دستور تخلیه ۸۴ درصد از غزه را ارتش اسرائیل صادر کرده است.
آمارهای بالای کشتار مردم بیدفاع و پاکسازی سیستماتیک قومی مردم فلسطین و ویرانی سرزمین آنان از سوی رژیم اسرائیل و دفاع و تأیید این جنایتها و ویرانگریها از جانب کشورهای امپریالیستی و ناتو با تکرار توجیهگریِ “اسرائیل حق دفاع از خود را دارد”، بیاعتباری ادعاهای کشورهای امپریالیستی به محترم داشتن و رعایت کردن حقوق بشر و قوانین بینالمللی از جانب آنها را بار دیگر برملا کرد.
ارتش اسراییل با حمله به مراکز “آنروا”- “آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاورمیانه”- کمک رساندن به مردم بیدفاع غزه و سازمان دادن خدمات اجتماعیای نظیر آموزش و پرورش و بهداشت و درمان در اراضی اشغالی را مختل و متوقف ساخت و جنایت پاک سازی کردن قومیاش را در بیاعتنایی کامل نسبت به افکار عمومی مترقی جهان و هشدارهای سازمان ملل در کنف حمایت نیروهای امپریالیست گستاخانه به پیش برد.
بر اساس گزارش وزارت بهداشت غزه که روز سهشنبه ۲۶ نوامبر/۶ آذرماه ۱۴۰۳ منتشر شده است، بالغ بر ۱۴۰۰ خانواده در غزه بهطورکامل قتلعام شده و از بین رفتهاند. و نیز از ۳۴۶۳ خانواده تنها یک عضو آن زنده است و ۲۲۸۷ خانواده اعضای خود را از دست دادهاند اما چندین بازمانده دارند.
در این جنگ خانمانسوز زنان فلسطینی در فاجعهبارترین وضعیت بشریِ غیرانسانی قرار گرفتهاند که پیامدهایش همچنان ادامه دارد. آنان مانند پیشینیانشان در مبارزات خلق ستمدیده فلسطین برای داشتن کشوری مستقل نقشی تاریخی دارند. هزاران زن و دختر فلسطینی با استواری در صفهای نیروهای ترقیخواه فلسطین مانند “جبههٔ دمکراتیک برای آزادی فلسطین”، “حزب مردم فلسطین”، بهطورکلی “سازمان آزادیبخش فلسطین” (ساف)، و دیگر سازمانهای مترقی و آزادیخواه مردمی حضور مؤثر داشته و دارند و به مبارزات رهاییبخش خلق فلسطین یاری میرسانند.
ادامه دادن به جنگ و تهاجم اسرائیل علیه آوارگان بهویژه زنان و کودکان فلسطینی که چندین بار خانه و کاشانهشان ویران شده است شیوع انواع بیماریهای مهلک مانند فلج اطفال و دیگر ابتلاها که زندگی فلسطینیان و کودکانشان را در معرض هلاک قرار داده را موجب شده است. زنان و دختران فلسطینی نیز به دسترسی نداشتن به آموزش، فرصتهای شغلی مناسب و شایسته و مراقبتهای بهداشتی و حق درمان روبرو هستند و در این جنگ ویرانگر رنجهایی مضاعف بر آنان تحمیل میشود. هماکنون نیاز به کمکهای انساندوستانه برای تنها بقای حیات در فلسطین اشغالی ضرورت تام دارد. بااینحال ارتش اسرائیل با تشدید تحریم و با هدف توقف خدمات اساسی ارائه شده توسط سازمان ملل و دیگر کشورها و تداوم ایجاد قحطی در مناطق فلسطینی برای زنان و مردان، کودکان و سالمندان این منطقه که به این نوع خدمات امدادی و ضروری متکی هستند فاجعههایی دردناک را موجب گردیده است. چندی پیش دیوان بینالمللی دادگستری (ICJ) اعلام کرده بود که اسرائیل بر اساس پروندهای که توسط آفریقای جنوبی مطرح شده است، نسلکُشی در جریان حمله به غزه را باید پاسخگو باشد.
اول آذرماه امسال ( ۱۴۰۳) نیز دیوان کیفری بینالمللی (ICC) در اقدامی تاریخی و در پی شکایت آفریقای جنوبی و بهموازات مبارزات بیوقفهٔ مردم انساندوست و صلحخواه جهان حکم جلب “بنیامین نتانیاهو” و وزیر جنگ برکنار شدهٔ این کشور را بهاتهام جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت صادر کرد. این حکم تاریخی هرچند از ابزار لازم اجرایی برخوردار نیست و مانند قطعنامههای سازمان ملل ضمانت اجرایی ندارد، بااینهمه در جهت تقویت و گستردهتر شدن هر چه بیشتر جبههٔ همبستگی جهانی با مردم رنجدیدهٔ فلسطین عمل میکند، همبستگیای که بهاین لحاظ در حال گسترش است.
نیروهای مترقی و صلحدوست جهان مجازات جمعی مردم فلسطین بهدست اسراییل که تا کنون اکثر آنان زنان و کودکان و سالمندان بودهاند و اساساً قربانی کردن غیرنظامیان را- در واقعیت امر قربانیانِ سیاستهای جنگافروزانهٔ امپریالیسم جهانی و متحدانش را- محکوم کرده و محکوم میکنند.
“تشکیلات دموکراتیک زنان ایران” ضمن اعلام همبستگی با مبارزات قهرمانانهٔ مردم رنجدیدهٔ فلسطین بهویژه مبارزهٔ زنان مبارز و صلحجوی فلسطینی در دست یافتن به حق تاریخی و قانونیشان برای برپا داشتن کشور مستقل فلسطین و نیز همصدا با تمام صلحدوستان جهان، خواهان توقف این جنگ خانمانسوز و پایان دادن به این فاجعهٔ بزرگ جنایت علیه بشریت است.
نه به جنگ، زنده باد صلح !
تشکیلات دموکراتیک زنان ایران
۲۸ نوامبر ۲۰۲۴/ ۸ آذر ۱۴۰۳
برگرفته از: سایت تشکیلات دموکراتیک زنان ایران