ترجمهٔ امید مجد – اختصاصی اندیشۀ نو
۴ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۴ آبان ۱۴۰۳)
کنفدراسیون بینالمللی اتحادیههای صنفی (ITUC) اعلام کرد که برای اینکه موضوع مهم به رسمیت شناخته شدن کشور فلسطین در دستور کار هیئت مدیرهٔ سازمان بینالمللی کار قرار گیرد، همکاری نزدیکی با تشکیلات خودگردان فلسطین داشته است.
اگرچه تصمیم اخیر سازمان بینالمللی کار برای ارتقای جایگاه فلسطین باعث میشود که در نشستها و فعالیتهای این سازمان حقوق و امتیازهای بسیاری به فلسطین داده شود، اما به معنای عضویت کامل فلسطین در این سازمان نیست.
تصمیم تازهٔ سازمان بینالمللی کار در پی صدور قطعنامهٔ ES-10/23 در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گرفته شد که طبق آن واجد شرایط بودن فلسطین برای عضویت در سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شد و از نهادهای سازمان ملل متحد نیز خواسته شد که کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند. اما بهرغم تصمیم اخیر سازمان بینالمللی کار، فلسطین همچنان خارج از دایرهٔ عضویت رسمی در این سازمان باقی میماند، زیرا شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامهای برای پذیرش فلسطین پیشنهاد نکرده است.
به گفتهٔ لوک ترایَنگل، دبیرکل کنفدراسیون بینالمللی اتحادیههای صنفی، «تصمیم اخیر سازمان بینالمللی کار برای به رسمیت شناختن فلسطین گام مهمی در راه به رسمیت شناختن بینالمللی گستردهتر کشور و دولت فلسطین است. این تصمیم نشانهای امیدوارکننده و مهم در ابراز همبستگی راسخ با ملت فلسطین است که برای برخورداری از حقوق بشر و کارگری همچنان با دشواریهای بزرگی روبهرویند.»
او افزود: «ما از همهٔ دولتها می خواهیم که به ۱۴۶ کشوری بپیوندند که پیش از این کشور فلسطین را به رسمیت شناختهاند. جنبش جهانی اتحادیههای صنفی همچنان به تلاش برای پذیرش فلسطین بهعنوان عضو کامل و برابر در جامعهٔ بینالمللی متعهد است.»
به بیان لوک ترایَنگل: «این حرکت سازمان بینالمللی کار نشانهٔ سیاسی مهمی از به رسمیت شناخته شدن بیش از پیش کشور و دولت فلسطین در عرصهٔ بینالمللی و گامی اساسی در راه دستیابی به صلح پایدار و وجود دو کشور است که میتوانند در کنار یکدیگر در امنیت مشترک زندگی کنند.»
اندیشه نو: استفاده از تمام یا بخشهایی از این مطلب با ذکر منبع بدون مانع است.