
پارلمان اسرائیل روز دوشنبه به ممنوعیت فعالیت آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای فلسطینیان (UNRWA) در مناطق جنگزده، از جمله نوار غزه و کرانه باختری، رای داد. تصویب این قانون در اسرائیل واکنشهای زیادی از سوی رهبران جهانی و سازمانهای بینالمللی امدادی به دنبال داشته است. دبیرکل سازمان ملل، آنتونیو گوترش، در واکنش به این تصمیم تاکید کرد «هیچ جایگزینی» برای فعالیتهای آنروا وجود ندارد و از اسرائیل خواست به تعهدات خود بر اساس منشور سازمان ملل و قوانین بینالمللی عمل کند.
در صورت اجرای این قانون، دفتر اصلی آنروا در شرق بیتالمقدس بسته خواهد شد و کمکهای بشردوستانه به غزه، به ویژه از طریق گذرگاه رفح، محدود میشود. این قانون باعث نگرانی بسیاری از کشورها شده است؛ کییر استارمر، نخستوزیر بریتانیا، گفت این قانون ممکن است به قطع کامل خدمات بهداشتی و آموزشی در کرانه باختری و غزه منجر شود. وزیر خارجه بریتانیا به احتمال تحریمهایی علیه سیاستمداران اسرائیلی، در صورتیکه ان کشور مانع فعالیتهای آنروا شود، اشاره کرد.
بسیاری از کشورها از جمله آلمان، استرالیا، اسپانیا، اسلوونی، ایرلند، نروژ و بلژیک مخالفت خود را با این قانون اعلام کردند. به گفته آنها، این تصمیم میتواند عواقب جدی برای ارائه خدمات حیاتی در مناطق فلسطینی داشته باشد و الگویی نگرانکننده برای سازمانهای چندجانبه ایجاد کند. در همین حال، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اظهار داشت که آنروا نقش جایگزینناپذیری در ارائه کمکها به غزه دارد و اعلام کرد که این قانون ممکن است پیامدهای حقوقی بر روابط بینالمللی داشته باشد.
نخستوزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، گفت برخی از کارکنان آنروا در فعالیتهای تروریستی علیه اسرائیل دخالت داشتهاند و خواستار پاسخگویی آنها شد. در عین حال، تاکید کرد بحران انسانی در غزه نباید مورد غفلت قرار گیرد و اسرائیل آماده است تا با همکاری بینالمللی به کمکهای بشردوستانه ادامه دهد.
مرگ ۶۷ نفر در دره ی بقاع، روزی خونین برای لبنان
خبرنگاران در جنوب لبنان روز سهشنبه گزارش دادند حملات هوایی اسرائیل به منطقه بقاع لبنان منجر به کشته شدن بیش از ۶۰ نفر شده است. این حملات که شب گذشته صورت گرفت، به مرگ ۶۷ نفر در دوازده شهر مختلف این منطقه انجامید و تا کنون به عنوان مرگبارترین روز درگیریها طی بیش از یک سال گذشته شناخته شده است.
بشیر خضر، فرماندار منطقه بقاع، ضمن اشاره به شمار بالای تلفات، گفت عملیات جستجو و نجات همچنان ادامه دارد و ممکن است آمار نهایی تلفات افزایش یابد. وی اعلام کرد دستکم ۱۲۰ نفر نیز زخمی شدهاند و افزود که «این تنها تعداد اجسادی است که تا کنون از زیر آوار بیرون کشیده شدهاند و هنوز آمار نهایی مشخص نیست.»
بر اساس گزارشها، شهر رام که یکی از مناطق مورد حمله بوده، شاهد کشته شدن ۹ نفر از جمله یک زن و چهار فرزندش بود. نزیه نون، شهردار رام، در این باره گفت: «در حال حاضر اوضاع آرام است، اما با توجه به وضعیت امنیتی، نمیدانیم چگونه میتوانیم مراسم خاکسپاری را برگزار کنیم.»
به گفته مقامات لبنانی و گروههای حقوق بشری، حملات اسرائیل در مناطق مختلف بدون هشدار قبلی و به صورت بیهدف انجام شده و بسیاری از مناطق به ویرانه تبدیل شدهاند. برخی از شهرهای درگیر در این حملات از مراکز اصلی حضور حزبالله لبنان بهشمار میروند که از سوی اسرائیل به عنوان هدف اصلی حملات اعلام شده است. اسرائیل تاکنون درباره این حملات اظهار نظری نکرده است.
طی بیش از یک سال از آغاز درگیریهای نظامی میان اسرائیل و حزبالله، بیش از ۲۷۰۰ نفر در لبنان بر اثر حملات هوایی اسرائیل جان باختهاند که دستکم دو سوم این تلفات مربوط به پنج هفته اخیر است. اسرائیل در این دوره حملات خود را افزایش داده و همچنین به بندر صور و مناطق دیگری که محل استقرار دفاتر سازمانهای امدادی همچون صلیب سرخ و پزشکان بدون مرز بودهاند نیز حمله کرده است.
به دنبال این حملات، تصاویر ماهوارهای نشان میدهند که بسیاری از شهرهای مرزی لبنان با اسرائیل به ویرانه تبدیل شدهاند و شرایط زندگی برای ساکنان این مناطق بسیار دشوار شده است.