محمدتقی کروبی فرزند حجتالاسلام مهدی کروبی یکی از رهبران در حصر جنبش سبز در صفحه فیسبوک خود به اعتراف دیرهنگام سعیدمرتضوی پرداخته است. اعترافی که به مذاق بسیاری از همفکران مرتضوی مانند کیهان و خبرگزاری فارس وابسته به سپاه چندان خوش نیامد و این نامه را بهانهای برای حمله به محصوران کردند. نامه عذرخواهی سعید مرتضوی بیش از آنکه نوشتهای عذرخواهانه باشد تاییدی بر گفتههای محصورانی بود که هفت سال پیش در همان سال ۸۸ این جنایت را افشاگری کردند. نامه عذرخواهی متهم ردیف اول کهریزک اعتراف به جنایتی بود که ابعاد وحشتناکی داشت که تنها دست یک نفر از متهمان آن رو شده است.
حمدتقی کروبی فرزند حجتالاسلام مهدی کروبی، یکی از رهبران در حصر جنبش سبز در صفحه فیسبوک خود به اعتراف دیرهنگام سعیدمرتضوی پرداخته است. اعترافی که به مذاق بسیاری از همفکران مرتضوی مانند کیهان و خبرگزاری فارس وابسته به سپاه چندان خوش نیامد و این نامه را بهانهای برای حمله به محصوران کردند.
به گزارش کلمه، نامه عذرخواهی سعید مرتضوی بیش از آنکه نوشتهای عذرخواهانه باشد تاییدی بر گفتههای محصورانی بود که هفت سال پیش در همان سال ۸۸ این جنایت را افشاگری کردند. نامه عذرخواهی متهم ردیف اول کهریزک اعتراف به جنایتی است که ابعاد وحشتناکی دارد و تنها دست یک نفر از متهمان آن رو شده است.
یادداشت محمدتقی کروبی را در زیر میخوانید:
اعتراف آقای مرتضوی به جنایت کهریزک و اظهار شرمندگیاش از آن واقعه تلخ، خط بطلانی بر همهی انکارهای گذشته حکومت و قلمبهدستانی کشید که وقوع یک جنایت در درون سیستم را از اساس باطل و ساختهوپرداخته بیگانه میدانستند. اگر تا چندی پیش متوهمی در رأس قوه مجریه داشتیم که بر سرخود هاله مقدس میدید، این جماعت در عمل آن هاله مقدس را به کل ارباب جمعی حاکمیت ازجمله مقامات امنیتی، انتظامی، قضایی و خودسرها تسری دادند. در این میان اعتراف قاضیالقضات محبوب جریان سرکوبگر به جنایت کهریزک آشفتگی و نگرانی عمیقی در میان آنان ایجاد کرده است. این موضوع را میتوان در سرمقاله دیروز آقای شریعتمداری در کیهان، و مطالب متعددی در خبرگزاری فارس مشاهده کرد.
سرمقاله نویس کیهان سعید مرتضوی را عامل جنایت “عامدانه کهریزک” معرفی میکند و مینویسد: ” جرم آقای مرتضوی اعزام متهمان به بازداشتگاه کهریزک با توجه به آگاهی از شرایط بسیار بد و نامساعد آن بوده است که نهایتاً منجر به فوت آنان شده بود و مرتضوی ازآنجاکه خود را بهگونهای ناخواسته و غیر عمد در زمینهسازی منجر به فوت ۳ متهم مورداشاره دخیل میدانسته، با ارسال نامه به دادگاه تجدیدنظر از خانوادههای آنان پوزش خواسته است.”
کیهان رأی برمجرمیت مرتضوی را صادر میکند و مینویسد: “با توجه به آگاهی از شرایط بسیار بد و نامساعد آن … که نهایتاً منجر به فوت شده”. از منظر حقوق جزا هر جرم دارای عنصر قانونی، مادی و معنوی است. عنصر قانونی و مادی جرم موردنظر محرز است و کیهان عنصر معنوی که همان سوءنیت مرتکب است (عمد در رفتار و عمد درنتیجه) را نیز محرز میداند. مفهوم حقوقی نوشته کیهان یا همان حامی دیروز مرتضوی و مرتضویها، احراز مجرمیت سعید مرتضوی ست.
کیهان، اما در ادامه به سنت گذشتهاش به عزیزان در حصر توهین کرده و بعد از آسمانوریسمان بافتنها مدعی شده است: “انتظار قانونی، شرعی و منطقی … که سران و اصحاب فتنه آمریکایی- اسرائیلی ۸۸ نیز که برخی از آنان مصداق بیچونوچرای مفسد فیالارض هستند، از مردم به خاطر جنایتهای شرمآوری که مرتکب شدهاند، عذرخواهی کنند.”
این سخن کیهان همان منطق خوارج نهروان در صفین است که پس از نیرنگ عمروعاص و تحمیل حکمیت بر امام علی (ع) و افتضاح ناشی از حکمیت در حالی که از کرده خود پشیمان بودند و توبه میکردند، شعار میدادند: “لا حکم إلا لله و لوکره المشرکون”. آنان خواستار توبه امامی بودند که پیشتر چنین روزی را برایشان پیش بینی کرده بود. امام از دلایل شورش پرسید، گفتند ” از خطایی که در صفین مرتکب شدهای، توبه کن تا باهم به جنگ معاویه برویم.” امام (ع) در پاسخ فرمود: “من شما را در جنگ صفین از موضوع حکمیت نهی کردم، اما شما پافشاری کردید و انجام آن را خواستار شدید و اکنونکه بهاشتباه خود پی بردهاید، آن را گناه میشمرید و خواستار توبه هستید.” خوارج جز سخن بیپایه خود سخنی را برنمیتابیدند لذا ابن عباس که برای مذاکره با آنان رفته بود، فریاد برآورد ابلهان گناه و اشتباه شما محرز اما علی از چه توبه کند؟ از کدام گناه ناکرده توبه و استغفار کند؟
مرادم از ذکر ماجرای خوارج قیاس تاریخی نیست. نمیخواهم با شبیهسازی تاریخی گروهی را در مقام حق و گروه دیگر را در جایگاه باطل بنشانم زیرا بر این باورم تعیین مرز حق و باطل در منازعات امروزی بیش از آنکه عینی باشد، ذهنیست.
حال کیهانیان که همواره به دنبال قیاسهای تاریخی هستند بفرمایند کروبی و موسوی از کدامین گناه و اشتباه توبه کنند؟ نقش شما در تقلب، سرکوب، تخریب نخبگان و سرپوش گذاشتن بر جنایات امثال مرتضوی در دهههای گذشته محرز، آنان از چه چیزی توبه کنند؟
از سرکوب و کشتار بیرحمانه مردم در خیابانها یا از فجایع درون بازداشتگاهها؟ از غارت اموال کشور توسط فاسدترین دولت تاریخ ایران یا از دلالی نفتی نظامی یان پس از سرکوب ۸۸؟ از فساد و غارت دهها میلیارد دلار از اموال کشور توسط چند امین نهادهای امنیتی و نظامی یا از دور خوردن یک ملت بنام دور زدن تحریمها؟ از به پرتگاه بردن کشور یا از فروریختن باورها و اعتقادها؟ از …