ساقی به جام عدل بده باده تا گدا
غیرت نیاورد که جهان پربلا کند
حقا کز این غمان برسد مژده امان
گر سالکی به عهد امانت وفا کند
به نام خداوند جان و خرد!
🔸دیوان عدالت، دفتر ناعدالتی خود را گشود و در قانون شکنیهای موجود، گوی رقابت را از همگنان قضایی خود ربود و در آیینی نه برای دادرسی که برای بیداد گستری، حکم اخراج اینجانب را از پریشان خانهی ویران آموزش و پرورش، صادر کرد. آموزشی و پرورشی که هنوز نیاموخته حیطه اختیارات هیئت تخلفاتش رسیدگی به تخلف زیر مجموعهاش است و نه کشف و احراز جرم و دیوانی که هنوز فرق میان این دو و متولیان رسیدگی به آن را نمیداند تا داوری بی طرف در این منازعه باشد، بی شک اگر رأیی جز این صادر میکرد، جای شگفتی مینمود. اما نیک آگاهم که همهی مصائب و ملالی که بر شهروندان و تضییع حقوق آنها میرود، راهی به سوی روشنایی و آزادی و عدالت را برای آینده این مرز و بوم میگشاید؛ روزی که نخستین بار سالها پیش به حراست آموزش و پرورش فراخوانده شدم، در میانهی راه با خویش در سخن بودم که تازه آغاز راه است و باید برای روزهای سختتر و صعبتر آماده باشی و روزی را تصور کنی که در جاهل خانهای که آموزش را به مسلخ و پرورش را به محبس کشیدهاند، دیگر جای تو نباشد.
🔸ایام سپری شد؛ فشارها بیشتر شد و کنسرتهایم یکی پس از دیگری به رغم مجوزها، لغو میشد. اما عاشقی شیوهی رندان بلاکش است و عشاق را باران تیغ اگر از میغ ببارد، راهی به پس ندارند. دستگیری و زندان اتفاق افتاد؛ اما راهی که میروم و میرویم بر طریقت و طریق رستگاری و منهج عدل پای میفشرد و این پافشاری و سماجت را ملال و خستگی از پی نباشد.
🔸در این ملک هر نهادی را که برای داوری قرار دادهاند نمیتواند مستقل باشد؛ به ویژه هر نهادی که برای داوری در دعاوی علیه شهروندان تعبیه شده باشد؛ آنها هیچ یک نمیتوانند استقلال داشته باشند، چرا که هریک از نهادهای موجود باید تأمین کنندهی آرمانی از منظومه فکری مورد وثوق حکومت باشند و در این مسیر گام بگذارند. شورای نگهبان نمیتواند بی طرف باشد، مصلحت نظام نمیتواند بی طرف باشد، قوه قضاییه نمیتواند بی طرف باشد، هیئت تخلفات اداری و دیوان عدالت و دیوان عالی هیچ کدام نمیتوانند بی طرف باشند چون همه باید طرف حکومت و ایدئولوژی ترویج شده آن از هر بام و کوی و برزن باشند.
عزیز قاسمزاده
پنجشنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۳