رهبر پیشین حزب کارگر انگلیس فشارهای مردمی در سه کشور اروپایی نروژ، ایرلند و اسپانیا را علت تصمیم آنها برای به رسمیتشناختن فلسطین دانست و تاکید کرد که دولت انگلیس نیز باید چنین اقدامی را در پیش بگیرد.
به گزارش ایسنا، «جرمی کوربین» رهبر پیشین حزب کارگر انگلیس امروز چهارشنبه گفت اقدام نروژ، ایرلند و اسپانیا در به رسمیت شناختن کشور فلسطین پیامی برای دیگر کشورهای اروپایی و آمریکاست.
کوربین به الجزیره گفت:«چه تعداد از مردم باید برای به رسمیت شناختن ملت فلسطین بمیرند؟ زمان آن فرا رسیده که دولت انگلیس کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.»
رهبر پیشین حزب کارگر افزود: «فلسطین نیازمند به رسمیت شناختهشدن و رای موافق اروپا به قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل است».
او همچینین گفت تصمیم این سه کشور اروپایی برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین ناشی از فشار محافل مردمی در این کشورهاست.
کوربین در پایان تاکید کرد: «به رسمیت شناختن کشور فلسطین به تعویق افتاده و دولت انگلیس باید این کار را انجام دهد».
«احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب امروز چهارشنبه در بیانیهای از تصمیم سه کشور اروپایی نروژ، ایرلند و اسپانیا برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین از تاریخ ۲۸ مه جاری (سه شنبه هفته آینده) استقبال و تاکید کرد، از گام مهمی که این سه کشور برداشتند، به شدت استقبال می کنم.
ابوالغیط در ادامه ضمن تبریک این تحول مثبت به فلسطین اظهار کرد: از این سه کشور بابت این گام که در مسیر درستی از تاریخ این درگیری برداشته شده، تقدیر و تشکر میکنم و از کشورهایی که هنوز چنین اقدامی را در پیش نگرفتند، میخواهم از اقدام اصولی و شجاعانه این سه کشور الگوبرداری کنند.
وزارت خارجه عربستان نیز در بیانیهای اعلام کرد، «از تصمیم مثبتی که نروژ، ایرلند و اسپانیا برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین اتخاذ کرد، استقبال میکنیم.»
این وزاتخانه ضمن تقدیر از این اقدام سه کشور اروپایی یاد شده تاکید کرد که این تصمیم نشان دهنده اجماع بینالمللی درباره حق ذاتی ملت فلسطین برای تعیین سرنوشتشان است.
همچنین ریاض از دیگر کشورها خواست هرچه سریعتر اقدام مشابهی را در پیش بگیرند چراکه نقش موثری در ایجاد راهی مطمئن و برگشت ناپذیر دارد که صلح عادلانه و پایداری را برای فلسطینی ها و حقوق مشروع آنها را محقق می کند.
وزارت خارجه عربستان در ادامه نیز خطاب به جامعه جهانی به ویژه اعضای دائم شورای امنیت که تا الآن کشور فلسطین را به رسمیت نشناختهاند، بر اهمیت تسریع در این امر جهت دستیابی ملت فلسطین به حقوق مشروع خود و برقراری صلح فراگیر و عادلانه برای همه تاکید کرد.
وزارت خارجه مصر نیز در بیانیهای ضمن استقبال از تصمیم سه کشور اروپایی یاد شده، از دیگر کشورها نیز خواست همین اقدام را در پیش بگیرند.
پیش از این هشت کشور عضو اتحادیه اروپا شامل بلغارستان، لهستان، جمهوری چک، رومانی، اسلواکی، مجارستان، قبرس و سوئد کشور فلسطین را به رسمیت شناخته بودند.