به گزارش زمانه: «سارا تبریزی، شهروند ۲۰ ساله، در حالیکه در روزهای پایانی زندگی از طرف مأموران امنیتی زیر فشار بود، به طرز مشکوکی درگذشت.
یکشنبه پنجم فروردین ۱۴۰۳، پیکر سارا تبریزی، زندانی سیاسی سابق در منزل پدریاش در تهران پیدا شد.
این شهروند ۲۰ ساله که گفته میشود در روزهای پایانی زندگیاش از طرف مأموران امنیتی زیر فشار قرار گرفته بود، چهارم فروردین به اداره اطلاعات احضار شده بود.
نیروهای امنیتی ۲۵ آبان ۱۴۰۲ سارا تبریزی را در حالی که قصد سفر به انگلیس داشت در فرودگاه «امام خمینی» بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل کردند.
وی پس از حدود ۱۰ روز بازداشت و بازجویی، با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد تومانی موقتاً از زندان اوین آزاد شده بود.
نیروهای امنیتی بار دیگر در دیماه سال گذشته سارا تبریزی را احضار و بازداشت کردند و وثیقه او را به دو میلیارد تومان افزایش دادند. تبریزی ۲۵ دیماه با تودیع وثیقه موقتاً از زندان آزاد شد.
چندی بعد شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ایمان افشاری، سارا تبریزی را به خاطر اتهاماتی از جمله «توهین به علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، استفاده از اوراق مجعول و گذرنامه متعلق به دیگری» محاکمه و به حبس تعلیقی محکوم کرده بود.
رسانههای حکومتی از جمله «مشرق نیوز» دلیل مرگ سارا تبریزی را «خودکشی» عنوان کردهاند. در مقابل، برخی رسانههای فارسیزبان به نقل از نزدیکان تبریزی این ادعا را تکذیب کردهاند.
رسانه «ایران وایر» نیز به نقل از یک «منبع مطلع» نوشته که در هفتههای اخیر، نیروهای امنیتی بارها با تماس تلفنی سارا تبریزی را برای همکاری زیر فشار گذاشته و تهدید کرده بودند که در صورت همکارینکردن محتوای تلفن شخصیاش را به صورت عمومی انتشار و در اختیار خانوادهاش قرار میدهند.
به گفته این منبع، سارا پس از احضار آخر خود گفته بود که بهشدت ترسیده و به هیچ وجه خود را به اداره اطلاعات معرفی نمیکند».