▫️وقتی گورباچف بر سر کار آمد کمیسیون سه جانبه، یک هیات دو هزار نفره را به اتحاد شوروی فرستاد تا ین موضوع را بررسی کند که سروته شعارهای گورباچف چیست. برای اینکه حد و حدود این هیات را متوجه شوید، باید بدانید که رئیس آمریکایی کمیسیون سه جانبه کسینجر، رئیس اروپای غربی ژیسکاردستن و رئیس جانب شرق آسیا یاسوهیرو ناکاسونه نخست وزیر ژاپن بود. اینها با دو هزار آدم متخصص چند رشتهای در اتحاد شوروی مستقر شده بودند و چکیده گزارشاشان را در کتاب صد صفحهای منتشر کردند و آقای دعایی که رحمت خدا بر او باد، آن را در انتشارات اطلاعات چاپ کردند.
▫️من آن موقع این گزارش را خواندم و یکی از فرازها این گزارش که پیش از ۱۹۹۰ منتشر شده بود، این بود که غرب در زمینه فناوریهای جدید در حاشیه اطمینان قرار دارد و نباید نگران شوروی باشد. استدلال آنها این بود که غرب حداقل پنج سال از اتحاد شوروی جلوتر است و آنها پنج سال عقبتر هستند اگر اغراق نباشد من ۷۲ ساعت خوابم نبرد که برای من این سوال پیش آمد که پنج سال عقبماندگی اینقدر برای آنها حاشیه اطمینان ایجاد میکند و در کله حکومتگران و روشنفکران ما چه میگذرد که عقبماندگی چند صد ساله آنها را بر نمیانگیزاند!
▫️در عصر دانایی میکروفیزیک قدرت اهمیت پیدا میکند هر شهروند و هر بنگاه میتواند موازنه قدرت را نسبت به بقیه به هم بزند به همین دلیل عصر دانایی را عصر مشارکت میدانند. عصر دانایی عصری است که سازمانها با ساختار عمودی، افقی میشوند. با این حال مشاهده میشود که بسیاری از حکومتگران تلاش دارند با استانداردهای گذشته صحبت کنند. در عصر دانایی همه یک رجل محسوب شده و در همه امور کشور دخالت دارند اما الان مسئولینی وجود دارند که خروج سرسامآور نیروهای انسانی، آنها را نگران نمیکند.
▫️با این افراد باید با چه زبانی صحبت کرد. مهمترین دلیل برای عدم نگرانی این است اقتضائات زمانه را درک نمیکنند. با اقتضائات پیشاعصر دانایی هم باید این احساس نگرانی را داشته باشید که تربیت و پرورش این افراد از محل درآمدی که متعلق به حال و آیندگان مردم این کشور است، چقدر گران تمام شده است. بعد دو دستی این افراد را تقدیم کسانی میکنید که به آنها استکبار جهانی میگویید. واقعا کشور در حال بیچارهتر شدن است به دلیل اینکه مسئولان ما چنین طرز فکری دارند.
*کانال نویسنده | گزیدهای از یک گفتار