محسن مظلوم، محمد (هژیر) فرامرزی، وفا آذربار و پژمان فاتحی، چهار زندانی سیاسی کُرد، توسط دادگاه انقلاب تهران به اعدام محکوم و پروندهی آنها به تایید شعبه نهم دیوان عالی کشور رسیده است. با در نظر داشتن شرایط کنونی و در حالی که این زندانیان، به همکاری با اسرائیل متهم شدهاند، جان آنها در معرض خطر جدی اخذ تصمیمات سیاسی حکومتی و غیرقضایی قرار دارد.
به بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری ههنگاو، محسن مظلوم ۲۷ ساله اهل مهاباد، محمد فرامرزی ۲۸ ساله اهل دهگلان، وفا آذربار ۲۶ساله اهل بوکان و پژمان فاتحی ۲۸ ساله اهل کامیاران، توسط شعبه ٢۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری به اعدام محکوم شدهاند. این حکم در سکوت مطلق خبری توسط شعبه ٩ دیوان عالی کشور به ریاست قاضی قاسم مزینانی عیناً تایید شده است.
به گفته منابع نزدیک به خانواده این چهار زندانی، خانوادههای این چهار زندانی از زمان بازداشت هیچ اطلاعی از سرنوشت و محل نگهداری آنها ندارند و تاکنون هیچ ملاقات حضوری و یا تماس تلفنی با فرزندان خود نداشتهاند. همچنین وکیل آنها تاکنون موفق به مطالعه پرونده نشده است.
ههنگاو، ضمن هشدار نسبت به خطر جدی و قریبالوقوع اجرای احکام اعدام این زندانیان، تاکید کرده است محسن مظلوم، محمد (هژیر) فرامرزی، وفا آذربار و پژمان فاتحی، بدون دسترسی به حداقل حقوق متهمان سیاسی، یک سال و پنج ماه و پانزده روز گذشته را در نهادهای امنیتی نگهداری شده و تحت انواع شکنجههای جسمی و روانی قرار داشتهاند.
بنابر این گزارش در حال حاضر، نهادهای امنیتی با شتاب بیشتری در تلاش هستند تا احکام اعدام این چهار زندانی سیاسی کُرد را به اجرا درآورند. این اقدام با توجه به نیاز حکومت برای تبلیغات سیاسی در پی بالا گرفتن تنشها با اسرائیل، کاملا پیشبینی شده به نظر میرسد.
رسانههای حکومتی در مرداد ماه ١۴٠١، با انتشار گزارشی مدعی شدند که این چهار زندانی سیاسی کُرد که از اعضای حزب کومله میباشند را “به صورت مسلح و در حین تلاش برای انفجار در تاسیسات صنعتی اصفهان” بازداشت کردهاند.
حزب کومله کردستان ایران با انتشار بیانیه رسمی ادعاهای حکومت جمهوری اسلامی ایران را بیاساس خوانده و تاکید کرده است که “چنین سناریویی برای سرکوب بیشتر مردم و معترضان مطرح شده است”.
تلویزیون حکومتی جمهوری اسلامی، اعتراف اجباری محسن مظلوم، محمد (هژیر) فرامرزی، وفا آذربار و پژمان فاتحی را دستکم برای دو بار پخش کرده است. چنین اعمالی در رویه نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی مسبوق به سابقه بود و عمدتا در جهت عملی کردن سناریوی ماموران امنیتی به منظور پروندهسازی صورت میپذیرد.
خانواده این چهار زندانی نیز توامان تحت فشار نهادهای حکومتی قرار گرفتهاند که در آخرین مورد، اداره اطلاعات کامیاران برای چندین ساعت افسانه یوسفی، مادر پژمان فاتحی را مورد بازجویی و شکنجه روانی قرار داده و وی را به احضار و بازداشت دیگر اعضای این خانواده تهدید کردهاند.
این چهار عضو عضو حزب کومله کردستان ایران، روز ١ مرداد ۱۴۰۱، در روستای “ینگجه” از توابع منطقه صومای برادوست ارومیه بازداشت شدهاند.