روز شنبه ده ها نفر دیگر در غزه کشته شدند، شمار قربانیان حملات اسرائیل به بیش از ۱۸ هزار و ۸۰۰ نفر رسیده است؛ سخنگوی یونیسف: در غزه، هیچ جا برای کودکان امن نیست؛ اتحادیه اروپا، استرالیا و کانادا خواستار پایان دادن به خشونت شهرکنشینان اسرائیلی در کرانه باختری شدند؛ تصویربردار شبکه الجزیره در غزه کشته شد
بیش از ۱۸ هزار و ۸۰۰ نفر در غزه کشته شدهاند
وزارت بهداشت تحت کنترل حماس در غزه عصر جمعه اعلام کرد که تاکنون بیش از ۱۸ هزار و ۸۰۰ نفر در حملات اسرائیل کشته شده اند. عملیات اسرائیل که میگوید با هدف نابودی کامل حماس انجام میشود، بعد از حمله روز ۷ اکتبر حماس به اسرائیل شروع شد که حدود ۱۲۰۰ نفر در جریان آن کشته و حدود ۲۴۰ نفر گروگان گرفته شدند. در جریان آتشبس موقت در پایان ماه نوامبر ۱۰۵ گروگان توسط حماس آزاد شدند.
دهها نفر در حملات هوایی اسرائیل به غزه کشته شدند
رسانههای فلسطینی میگویند امروز شنبه در حملات هوایی اسرائیل به غزه، دهها نفر کشته شدهاند. به گزارش خبرگزاری رسمی فلسطینی وفا، حداقل ۱۴ نفر در حمله هوایی به دو خانه در جبلیه کشته شدند و ده ها نفر دیگر در یک حمله هوایی به خانه دیگری در این منطقه کشته شدند. این خبرگزاری میگوید شمار زیادی هم زیر آوار هستند.
سخنگوی یونیسف: در غزه، هیچ جا برای کودکان امن نیست
سخنگوی یونیسف، صندوق کودکان سازمان ملل متحد، روز جمعه، ۲۴ آذر در گزارشی از اثرات مستقیم جنگ بر کودکان و خانوادهها در غزه گفت کودکان این باریکه در شرایط «فاجعهباری که با آن روبهرو هستند» هیچ امنیتی ندارند. جیمز الدر گفت در ۲۰ سال کار خود در یونیسف شاهد بحرانهای انسانی زیادی در جهان از قحطی، سیل و مناطق جنگی و زندگی مردم در اردوگاههای آوارگان بوده اما «هرگز» شاهد این همه ویرانی و نومیدی مانند رویدادهای جاری غزه نبوده است. او گفت به مدت یک هفته، فاصله ۳۵ کیلومتری از شهر غزه تا گذرگاه الرفح، مرز غزه با مصر، را همراه با یک کاروان کمکرسانی طی کرده و شاهد بوده که ویرانی خانهها و ساختمانها بسیار گسترده است و بمبارانها مناطق را «مسطح» کرده است. جیمز الدر مردی را دیده که از دل آوار ساختمانی بیرون آمده و برای او رقم ۳۰ را نوشته: ۳۰ تن از اعضای فامیل او در بمباران کشته شدند و تمامی عزیزان خود را از دست داده بود. یونیسف در آغاز جنگ گفته بود غزه «قبرستان کودکان و جهنمی برای همه است» و با ادامه بمباران و جنگ، اوضاع اکنون وخیمتر شده است. جیمز الدر در شهادت روز جمعه خود سخنان یکی از همکارانش را نقل کرد که چند هفته پس از جنگ گفته بود کشتار و معلولیت کودکان، ناپدید شدن بچهها، حمله به بیمارستانها و مدارس و محرومیت از دسترسی به نیازهای اساسی «لکه ننگی بر وجدان همه ماست» و «هنوز نیز این گفته صادق است». آقای الدر گفت کودکان غزه اکنون از آسمان در خطر هستند، به روی زمین نیز در معرض تهدید بیماری و مرگ از گرسنگی و تشنگی هستند و هیچجا امن نیست. به گفته او، وضعیت کودکانی وخیمتر است که والدین و یا تمامی اعضای خانواده خود را از دست دادهاند و کسی برای سرپرستی آنها نیست. این مقام سازمان ملل اظهار داشت که کودکان غزه به حد کافی رنج تحمل کردهاند و اکنون به یک آتشبس بشردوستانه و صلح نیاز داریم. به گفته آقای الدر، امنیت واقعی برای کودکان غزه مشروط به این است که طرفهای درگیر دسترسی بلامانع به غیرنظامیان را تضمین کنند. او گفت توان یونیسف برای توزیع آب، غذا، مکملهای غذایی، سوخت و سایر اقلام بشردوستانه نیازمند آتشبس فوری است.
تظاهرات در تل آویو برای آزادی گروگانهای اسرائیلی
در پی بیانیه ارتش اسرائیل در تأیید کشته شدن سه مرد اسرائیلی اسیر در دست حماس با آتش سربازان اسرائیلی در باریکه غزه، هزاران تن از ساکنان تلآویو و شماری از اعضای خانوادههای اسرائیلیهای گروگان در تظاهراتی خودجوش در خیابانهای این شهر خواهان آن شدند که دولت اسرائیل ابتکار تازهای را برای معاملهای که به آزادی سریعتر این گروگانها منجر شود، ارائه کند. به گزارش رسانههای اسرائیل، مردم خشمگین و نگران نزدیک نیمهشب به خیابانها ریختند و از جمله در برابر ساختمان وزارت دفاع و ستاد ارتش راهپیمایی کردند. راهپیمایی در خیابانهای دیگر تلآویو نیز تا ساعاتی از نیمهشب گذشته ادامه یافت.
روزنامه هاآرتص روز شنبه، ۲۵ آذر، نوشت خانوادههای اسرائیلیهایی که هنوز در اسارت حماس در غزه هستند، در تظاهرات جمعهشب خود در پی اعلام خبر کشته شدن سه گروگان اسرائیلی با آتش خودی تأکید کردهاند که زمان برای بازگرداندن آنها در حال پایان است. به نوشته هاآرتص، اوری سابیرسکی، پسرعموی ایتای سابیرسکی، یک مرد جوان اسرائیلی که از ۷۱ روز پیش به غزه ربوده شده، در سخنرانی در جمع راهپیمایان گفت مقامات دولت چنین وانمود میکنند که عملیات جنگی در غزه «به رهایی ربودهشدگان کمک میکند، در حالی که این نبرد آنها را میکشد». آقای اوری سابیرسکی افزود ربودهشدگان «از بمبارانها و عملیات ناکام برای نجات آنها و بر اثر آتش نیروهای خود ما در حالی که توانستهاند (از دست حماس) فرار کنند، کشته میشوند یا حماس آنها را میکشد یا از گرسنگی و نداشتن دارو میمیرند». این شهروند اسرائیلی افزود «دولت و رهبری به گونهای عمل میکنند که گویی از ربودهشدگان صرف نظر کرده و (فکر میکنند) که ما
مردم ربوده شدگان را به عنوان جسد قبول خواهیم کرد. او گفت ادامه بازگشت گروگانها در تابوت «دیگر غیرقابل قبول است». به گفته این اسرائیلی، «یقینا ربودهشدگان در اولویت مسائل مورد نظر دولت نیستند».
پدر لیری آلباگ، یکی دیگر از مردان جوان ربوده شده به غزه در تظاهرات تلآویو گفت: امشب یک شب سخت برای ماست، ما خواهان مذاکره هستیم.
به نوشته یدیعوت آحرونوت، خانوادههای نگران روز شنبه در خصوص اتخاذ اقدامات سختتر برای وادار کردن دولت به تن دادن به معامله تصمیم میگیرند. ستاد خانوادهها در مرکز تلآویو و روبروی محوطه این شهر، در میدانی که از مدتی پیش «میدان ربوده شدگان» نام گرفته، در ظهر شنبه نشست مشورتی خود را برگزار میکند. رسانههای اسرائیل به گستردگی در حال پخش رویدادهای این میدان هستند.
اسرائیل میگوید به اشتباه سه گروگان را در غزه کشته است
ارتش اسرائیل میگوید که در جریان عملیاتی در غزه سه گروگان را پس از آنکه به اشتباه یک «تهدید» فرض شدند کشته است. از آنها به عنوان یوتام حیم ۲۸ ساله، سامر تالالکا ۲۲ ساله و آلون شامریز ۲۶ ساله نام برده شده است. ارتش اسرائیل با ابراز پشیمانی گفت که این سه به ضرب گلوله نیروهایی که در شجاعیه در شمال غزه مشغول عملیات بودند کشته شدند. بیش از صد نفر که در جریان حمله روز ۷ اکتبر حماس به اسرائیل گروگان گرفته شده بودند همچنان در غزه اسیر هستند. ارتش اسرائیل روز جمعه گفت که تحقیق در مورد حادثه در جریان است و «پشیمانی عمیق خود را در ارتباط با این حادثه تراژیک اعلام میکند و به خانوادهها از صمیم قلب تسلیت میگوید.» اجساد سه گروگان کشته شده به اسرائیل بازگردانده شد و بررسیها هویت آنها را تایید کرد.
دیدار قریبالوقوع قطر و اسرائیل در مورد آزادی گروگانهای نزد حماس
وبسایت خبری «اکسیوس» شامگاه شنبه ۲۵ آذر گزارش داد، انتظار میرود مدیر سرویس اطلاعاتی «موساد» اسرائیل، ابتدای هفته با وزیر خارجه قطر دیدار و درباره از سرگیری مذاکرات برای آزادی گروگانهای در دست حماس گفتوگو کند. به گفته یک منبع اسرائیلی، تل آویو تمایل خود را برای بحث در مورد توافق جدیدی شامل آزادی گروگانهای زن باقیمانده که در توافق قبلی خواستار آزادی آنها شده بود، ابراز کرده است. «اکسیوس» همچنین به نقل از منابع اسرائیلی اعلام کرد که قطریها با تیم مذاکرهکننده اسرائیلی در مورد موافقت تلآویو با تمدید بیش از یکروز آتشبس در ازای آزادی باقیمانده زنان اسیر، گفتوگو کردند.
کرانه باختری؛ اتحادیه اروپا، استرالیا و کانادا خواستار پایان دادن به خشونت شهرکنشینان اسرائیلی شدند
اتحادیه اروپا، استرالیا، کانادا، نروژ، بریتانیا و سوئیس روز جمعه ۱۵ دسامبر از اسرائیل خواستند تا «اقدامات ملموسی برای توقف خشونت بیسابقه شهرکنشینان اسرائیلی در کرانه باختری اشغالی اتخاذ کند.» بر اساس بیانیه مطبوعاتی مشترک این کشورها که روی سایت وزارت امور خارجه فرانسه منتشر شده است «خشونتهای انجام شده توسط شهرک نشینان افراطی که جوامع فلسطینی را به وحشت می اندازند با قاطعیت» محکوم شده است. این بیانیه همچنین «ناتوانی اسرائیل در حفاظت از فلسطینیها» را محکوم کرده و از این کشور میخواهند که عاملان این خشونتها را به دست عدالت بسپارد. به نوشته خبرگزاری فرانسه، ایالات متحده که در ابتدای دسامبر تحریمهایی را علیه دهها شهرکنشین اسرائیلی اعمال و آنها را از ورود به خاک آمریکا منع کرده بود، در بین امضاکنندگان این بیانیه مشترک نیست. شمار کشورهای که بر اسرائیل فشار میآورند تا خشونت علیه فلسطینیان در کرانه باختری را متوقف کند روز به روز افزایش مییابد. بر اساس سایت وزارت خارجه فرانسه، کشورهای فرانسه، استرالیا، بلژیک، کانادا، دانمارک، اسپانیا، فنلاند، لوکزامبورگ، نروژ، هلند، بریتانیا، سوئد، سوئیس و اتحادیه اروپا نگرانی عمیق خود را از تعداد بیسابقه حملاتی که شهرک نشینان افراطی علیه فلسطینیها در کرانه باختری انجام میدهند ابراز کردند. بیانیه مشترک وزارت خارجه این کشورها تاکید میکند که از ابتدای ماه اکتبر، شهرکنشینان بیش از ۳۴۳ حمله خشونتآمیز انجام داده اند که طی آن ۸ غیرنظامی فلسطینی کشته، بیش از ۸۳ نفر زخمی و بیش از هزار و ۲۶ فلسطینی مجبور به ترک خانههای خود شدند. شدت این خشونتها از زمان حملات خونین هفتم اکتبر حماس به اسرائیل که در آن هزار و ۲۰۰ نفر کشته و حدود ۲۵۰ نفر به گروگان گرفته شدند، افزایش یافته است.
تصویربردار شبکه الجزیره در غزه کشته شد
شبکه خبری الجزیره قطر روز جمعه اعلام کرد٬ سامر ابودقه، فیلمبردار این شبکه خبری در جریان حملات اسرائیل کشته شد. طبق این گزارش، وائل ابو دحدوح، خبرنگار الجزیره نیز مجروح شده است. طبق این بیانیه، «اما نیروهای اسرائیلی اجازه ندادند نیروهای امدادی و آمبولانس به سامر ابودقه برسند و او را به مدت ۵ ساعت با خونریزی روی زمین نگهداشت.» خبرگزاری فرانسه هم اعلام کرد وائل ابو دحدوح از ناحیه دست مجروح شده و به بیمارستان ناصر در خان یونس منتقل شده است.