افزایش قربانیان جنگ غزه به ۱۶۲۴۸ کشته همزمان با آغاز مرحله سوم عملیات زمینی اسرائیل
همزمان با اعلام آغاز سومین مرحله از یورش زمینی اسرائیل و تشدید حملات و بمباران و درگیریهای میان نیروهای اسرائیلی و گروههای فلسطینی در منطقه خان یونس در جنوب نوار غزه، شبکه بهداشت غزه از افزایش شمار قربانیان غیرنظامی جنگ غزه به ۱۶۲۴۸ کشته خبر داد.
«حماس»، سهشنبه ۱۴ آذر، اعلام کرد از زمان آغاز جنگ در غزه در ۷ اکتبر تاکنون ۱۶ هزار و ۲۴۸ نفر در غزه کشته شدهاند.
این در حالی است که ارتش اسرائیل گزارش داد که مرحله سوم عملیات زمینی خود را در نوار غزه آغاز و بر مقرهای مهم حماس در شمال غزه تسلط پیدا کرده و در حال آماده شدن برای ادامه عملیات در جنوب این باریکه است.
تصاویری از بیمارستان خان یونس در روز سه شنبه
تکمیل محاصره خان یونس؛ شدیدترین نبردهای دو ماه گذشته
خبرگزاری فرانسه گزارش داد، ارتش اسرائیل روز چهارشنبه شهر بزرگ خان یونس، واقع در جنوب نوار غزه را به محاصره خود درآورد، جایی که شدیدترین نبردهای دو ماه گذشته علیه حماس در جریان است. بر پایه این گزارش، هزاران غیرنظامی با پای پیاده، موتورسیکلتها، گاریها و خودروهای شخصی در حال فرار به سمت جنوب و مرز با مصر هستند. در همین حال، رئیس ستاد ارتش اسرائیل در بیانیهای گفت: «نیروهای ما خان یونس را در جنوب نوار غزه محاصره کردهاند». وی ادامه داد: «ما بسیاری از پایگاههای حماس را در شمال نوار غزه به مکانهایی امن بدل کردهایم و اکنون هم در حال انجام عملیات علیه پایگاههای حماس در جنوب هستیم.» او افزود: «نیروهای ما تقریبا در هر ساختمان و خانهای سلاحهای انباشته و پنهان شده تروریستها را پیدا میکنند و در خانههای بسیاری در حال مقابله با آنها هستند.»
حماس مدعی شد که در جریان حملات توپخانهای سهشنبه شب و بامداد چهارشنبه به چندین روستا در شرق خان یونس «دهها کشته و زخمی» بر جای مانده است. حماس همچنین از حملات ارتش اسرائیل به چندین منطقه دیگر در نوار غزه خبر داد.
کشته شدن ۱۰ سرباز اسرائیلی
خبرنگار «العربیه» سهشنبه چهاردهم آذر از کشته شدن ۲ سرباز اسرائیلی دیگر در نوار غزه خبر داد. ساعتی پیش از آن گردانهای القسام از کشته شدن ۸ سرباز اسرائیلی در شرق خان یونس خبر داده بود. یک نظامی اسرائیلی به «رویترز» گفته بود که برای سربازان اسرائیلی سهشنبه دشوارترین روز از آغاز جنگ در غزه بوده است. این در حالی است که مقامات آمریکایی هیچ گونه توافق فوری برای ازسرگیری مذاکرات تبادل اسرا بین اسرائیل و حماس که چهار روز پیش متوقف شده است را پیشبینی نمیکنند.
مقامهای بیمارستانی در غزه: دست کم ۴۵ کشته در جریان حمله هوایی اسرائیل به دیراالبح
سخنگوی بیمارستان الاقصی در دیر البلح نوار غزه به بیبیسی گفته روز سه شنبه در جریان حمله هوایی اسرائیل به این شهر دست کم ۴۵ نفر کشته شدهاند.
نتانیاهو: فعلا امکان آزادکردن گروگانهای بیشتر وجود ندارد
روز سه شنبه در جریان دیدار بنیامین نتانیاهو با گروگان های آزادشده و خانواده گروگانهای باقی مانده در دست حماس، صحنههای بسیار پرتنشی مشاهده شد. فایل صوتی از این دیدار پرهیاهو که وبسایت Ynet به آن دسترسی یافته حاوی رد و بدل شدن مکالمه تند میان یک گروگان آزادشده که نامش مشخص نشده و همسرش هنوز دربند حماس است با بنیامین نتانیاهو است. دراین گفتگو این زن نخست وزیر اسرائیل را متهم میکند که سیاست را بر آزادی ۱۳۸ گروگان باقی مانده در غزه ترجیح داده است. او میگوید: «من شاهد مرگ آریه زلمانوویج (۸۵ ساله) در برابر چشمانم بودم« و ادامه میدهد که: «و حالا این حرف توست. این که میخواهی حماس را ساقط کنی و ثابت کنی که مثلا بیضههای چه کسی بزرگتر است؟» اظهارات این گروگان تازه آزادشده در این جلسه با کف زدن بلند حاضران در سالن همراه شد. با این حال، در این فایل صوتی آقای نتانیاهو شنیده میشود که به خانوادهها میگوید «در حال حاضر هیچ امکانی برای این که همه (گروگانها) را به خانه بازگردانیم نیست».
حماس: بدون توقف جنگ هیچ مذاکرهای برای تبادل اسرا در کار نیست
اسامه حمدان، یکی از رهبران «حماس»، گفت، تا زمانی که اسرائیل بمباران غزه را متوقف نکند، به هیچ صورت مذاکره یا تبادلی صورت نخواهد گرفت. حمدان، سهشنبه ۱۴ آذر، در یک کنفرانس مطبوعاتی افزود که حماس، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل را مسئول زندگی اسرای و مانع آزادی تبادل زندانیان میداند. او تاکید کرد: «نابودی حماس و پیروزی اسرائیل بر فلسطینیها به هیچ صورت امکانپذیر نیست و گفت که نتانیاهو و رهبران جنگ او هر چه بیشتر در باتلاق غزه غرق میشوند.» وی افزود: «اسرائیل جز با شرایط جنبش حتی قادر به آزادی یک اسیر نبود و باز هم تاکید میکنیم که هیچ مذاکره و تبادلی جز با توقف جنگ امکانپذیر نیست.» حمدان هشدار داد، اسرا در معرض خطر کشتهشدن در بمبارانهای اسرائیل هستند و «نتانیاهو هیچ ارزشی برای اسرا، زندگی و خانوادههایشان قائل نیست.»
ارتش اسرائیل روز سهشنبه اعلام کرد، گروگانهای اسرائیل نزد حماس در غزه ۱۳۸ هستند. اسرائیل پس از افزودن فردی که در حملات هفت اکتبر حماس مفقود شده بود، تعداد زندانیان غزه را به ۱۳۸ نفر افزایش داد. دفتر نتانیاهو این آمار را بدون اشاره به جزئیات مربوط به ۱۳۸ زندانی اعلام کرد. پیشتر مقامات اسرائیلی، تعداد زندانیهای اسرائیلی در بند حماس در نوار غزه را ۱۳۷ نفر از جمله ۲۰ زن و کودک اعلام کرده بودند.
آوارگی در آوارگی؛ غیرنظامیان از خان یونس می گریزند
پس از آغاز حملات اسرائیل علیه حماس در جنوب لبنان و هشدار ارتش این کشور به ساکنان شهر خان یونس مبنی بر ترک آن، روز گذشته تصاویر متعددی از تلاش دهها هزار غیرنظامی ساکن خان یونس مخابره شده که آنها را در حال گریختن به مناطقی در خارج از این شهر نشان میدهد. یک مقام ارتش اسرائیل امروز مدعی شده بود که ارتشیان این کشور در «قلب شهر خان یونس» مستقر شدهاند و رهبران شبه نظامیان حماس در این شهر پنهان شدهاند. بسیاری از غزه ای ها طی دو ماه گذشته بارها ناچار به جابجایی شدهاند؛ ابتدا از شمال و مرکز غزه به مناطق جنوبی و شهرهایی چون خان یونس و اکنون احتمالا به مناطق جنوبیتر چون رفح هر چند مقامهای نهادهای امدادرسان چون سازمان ملل متحد روز گذشته گفته بودند که «دیگر نقطه امنی در نوار غزه» باقی نمانده است.
فلسطینیان آزادشده میگویند در زندانهای اسرائیل «کتک خوردهاند»
فلسطینیهایی که از زندانهای اسرائیل آزاد شدهاند میگویند در هفتههای بعد از حملات ۷ اکتبر حماس به اسرائیل، زندانبانها آنها را کتک زدهاند و هدف مجازات گروهی قرار گرفته بودند. این زندانیها میگویند آنها را با چوب زدهاند، سگها را با پوزهبند به جانشان انداختهاند و لباس و غذا و پتوهای آنها را با خود بردهاند. لاما خاطر، یکی از زنان آزادشده در تماس تلفنی به خبرنگار بیبیسی گفت که او و چند زندانی زن دیگر را تهدید به تجاوز کردند و دو بار هم به داخل سلول آنها در زندان دامون گاز اشکآور شلیک کردند. بیبیسی در مجموع با شش نفر صحبت کرد که همگی گفتند قبل از ترک زندان مورد ضرب و جرح قرار گرفتهاند. «انجمن زندانیان فلسطینی» میگوید بعضی از زندانبانها بر روی زندانیانی که دستبند داشتند، ادرار کردهاند. این انجمن همچنین میگوید شش زندانی فلسطینی در طول ۷ هفته گذشته در زندانهای اسرائیل جان باختهاند. اسرائیل میگوید تمام زندانیان طبق قانون بازداشت شده و مطابق قوانین با آنها رفتار شده است. محمد نزال ۱۸ ساله از کسانی است که در مبادله زندانیها با گروگانهای زن و کودک در دست حماس، از زندان اسرائیل آزاد شده است. او که از ماه اوت بدون تفهیم اتهام در زندان نفحه در بازداشت بوده، میگوید دلیل دستگیر شدنش را نمیداند. او میگوید «ما را در یک صف قرار میدادند و شروع میکردند به کتک زدن. من سعی میکردم نگذارم ضربه به سرم بخورد و آنها تلاش میکردند دست و پایم را بشکنند». اداره زندانهای اسرائیل روایت محمد را رد میکند و میگوید او قبل از آزاد شدن از زندان معاینه شده و هیچگونه مشکل پزشکی نداشته است.