وال استریت ژورنال: اسرائیل با راهاندازی دستگاههای پمپاژ میخواهد تونلهای حماس را به آب ببندد
روزنامه وال استریت ژورنال روز دوشنبه به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که اسرائیل با سرهم کردن چند سیستم بزرگ پمپاژ در نظر دارد به منظور بیرون راندن شبهنظامیان حماس از تونلهایی که برای اهداف نظامی در بخشهایی از غزه حفر شده، آب به این تاسیسات بیاندازد.
در این گزارش آمده است: ارتش اسرائیل اواسط نوامبر عملیات نصب و راه اندازی حداقل پنج دستگاه پمپاژ را در حوالی یک مایلی شمال اردوگاه آوارگان الشطی به پایان رساند؛ تجهزاتی که می تواند هر ساعت هزاران متر مکعب آب را جابجا کند و ظرف چند هفته تونلهای غزه را به زیر آب ببرد.
بر اساس این گزارش که رویترز اعلام کرده قادر به تایید جزئیات آن نیست، هنوز مشخص نشده که آیا اسرائیل قبل از آزادی همه گروگان ها، از این پمپها استفاده خواهد کرد یا خیر؟
حماس پیشتر اعلام کرده بود افراد به گروگان گرفته شده در هفت اکتبر را در «مکانها و تونلهای امن» پنهان کرده است.
ارتش اسرائیل ادعای رئیس سازمان بهداشت جهانی را رد کرد
مقامات نظامی اسرائیل روز سهشنبه تعیین ضربالاجل ۲۴ ساعته برای سازمان بهداشت جهانی به منظور تخلیه یک انبار کمکهای پزشکی در جنوب نوار غزه را تکذیب کردند.
نهاد دفاعی اسرائیل که بر فعالیتهای غیرنظامی در سرزمینهای فلسطینی نظارت میکند، با رد هرگونه درخواست در این راستا از سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد: «حقیقت این است که ما درخواستی برای تخلیه انبارها نداشتهایم و این موضوع را به صراحت و به صورت کتبی به مقامات مربوطه سازمان ملل اعلام کردیم.»
این در حالیست که مدیر کل سازمان بهداشت جهانی پیشتر اعلام کرده بود که درخواستی در این خصوص را از سوی ارتش اسرائیل دریافت کرده است.
وی در توضیح آورده بود که مقامات ارتش اسرائیل با تعیین ضربالاجل ۲۴ ساعته خواستار تخلیه انبار کمکهای پزشکی در جنوب نوار غزه شده و اعلام کرده بودند که با گسترش عملیات نظامی به دیگر نقاط این انبار غیرقابل استفاده خواهد شد.
11:13 PM
شدت گرفتن درگیریها در جنوب غزه میان ارتش اسرائیل و حماس
ارتش اسرائیل پس از هفتهها نبرد علیه حماس در شمال غزه از روز سهشنبه دامنه جنگ را به جنوب این منطقه محاصره شده از اراضی فلسطینی گسترش داد.
بسیاری از منابع خبری و رسانههای بینالمللی از تشدید درگیریها میان دو طرف در شرق اردوگاه خان یونس خبر دادند و یک مسئول سازمان ملل نیز نسبت به آنچه وی آنرا «سناریوی جهنمی» در جنوب نوار غزه خواند، ابراز نگرانی کرد.
ارتش اسرائیل که از ۲۷ اکتبر درگیر یک عملیات زمینی در شمال اراضی تحت محاصره فلسطین با شبهنظامیان حماس است، روز دوشنبه از گسترش عملیات زمینی خود به سراسر نوار غزه خبر داد.
برخی شاهدان روز گذشته به خبرگزاری فرانسه گفتند که اسرائیل با دهها تانک و خورد زرهی وارد جنوب باریکه غزه شده است.
با گسترش جنگ به دیگر نقاط غزه، سازمانهای کمکرسان بینالمللی هشدار دادهاند که غیرنظامیان در مناطق پرجمعیت گریزگاهی امن در اختیار ندارند و هیچ نقطه از باریکه غزه دیگر برای آنها امن نیست..
لین هاستینگز، هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل در اراضی فلسطین که اسرائیل هفته گذشته اعلام کرده بود روادید وی را تمدید نخواهد کرد، گفت: «سناریویی جهنمی در جنوب غزه در شرف وقوع است که عملیاتهای بشردوستانه جوابگوی آن نخواهند بود.»
بمباران و حرکت ستونهای زرهی به سوی خان یونس؛ دهها هزار نفر به دنبال راهی برای خروج
صبح سهشنبه در غزه در حالی آغاز شد که هزاران نفر در غزه در تلاشند تا از شهر جنوبی خان یونس خارج شوند. همزمان تصاویری از حرکت ستون زرهی و تانکها به سمت خانیونس مخابره میشود.
سازمان ملل متحد میگوید با تغییر خط مقدم جنگ از شمال به جنوب غزه، هزاران نفر یک بار دیگر هشدار تخلیه و جابجایی دریافت کردهاند و بیم آن می رود که یک جابجایی عظیم انسانی دیگر با مصائب مرتبط به آن در حال شکلگیری باشد.
هفته گذشته آنتونی بلینکن، وزیرخارجه آمریکا در تلآویو تاکید کرده بود که اسرائیل نباید آنچه را که در شمال غزه روی داد در جنوب تکرار کند.
در همین حال دولت اسرائیل ادعای سازمان جهانی بهداشت را مبنی بر این که ارتش این کشور تنها ۲۴ ساعت برای جابجایی اقلام و تجهیزات پزشکی به این سازمان مهلت داده را رد کرده است.
رئیس سازمان جهانی بهداشت روز دوشنبه گفت که امدادگران این سازمان چنین هشداری را برای تخلیه فوری دو انبار اقلام بهداشتی و پزشکی در جنوب غزه دریافت کرده اند و علت آن هم آغاز عملیات نظامی ارتش اسرائیل در جنوب نوار غزه عنوان شده است.
سازمان ملل متحد تاکید کرده است از شروع مجدد جنگ در غزه «به شدت نگران» است و به گفته مقام های این سازمان دیگر «جای امنی در غزه» باقی نمانده است.
ارتش اسرائیل «تلاش برای جابجایی دایمی» ساکنان غزه را رد کره است. سرهنگ هشام ابراهیم، از فرماندهان ارتش اسرائیل اتهام تلاش برای بیرون راندن فلسطینیان از نوار غزه را رد کرده و گفته «اسرائیل به دنبال جابجایی همیشگی هیچکس از هیچجا نیست».
جهنم در خان یونس
هانی محمود که از خان یونس برای الجزیره گزارش می دهد، گفته است که فلسطینیان آنجا با “شب بسیار بسیار سختی” روبرو شدند. او نوشت: از اوایل عصر دیروز، گلوله باران سنگین توپخانه ای بی وقفه، حملات هوایی بی امان و بمباران دسته جمعی صورت گرفته است. اکثریت قریب به اتفاق منازل مسکونی و تأسیسات عمومی – مدارس، بیمارستان ها، مراکز درمانی و مغازه ها – در ضلع شرقی خان یونس به طور کامل ویران شده است. هنگامی که آمبولانسها تلاش میکردند به سمت شرق بروند… جایی که مردم در زیر بمباران شدید گیر افتاده بودند، به آنها شلیک شد و نتوانستند هیچ یک از مجروحان را تخلیه کنند یا هیچ یک از کشتهشدگان را بیرون بیاورند.
کمیته حفاظت از روزنامهنگاران: مرگبارترین ماه برای خبرنگاران از زمان ثبت دادهها
کمیته حفاظت از روزنامهنگاران در گزارشی تازه از آمار تلفات خبرنگاران و کارمندان رسانهها گفت این مرگبارترین ماه برای خبرنگاران از زمان ثبت دادههاست. این گروه آمارهای خود را از سال ۱۹۹۲ ثبت کرده است. بنابر این آمار تا کنون مرگ ۶۳ روزنامه نگار و کارمند رسانه تایید شده است. ۵۶ فلسطینی، ۴ اسرائیلی و ۳ لبنانی در میان خبرنگارانی هستند که جان خود را از دست دادند. گزارش شده است که ۱۱ خبرنگار هم زخمی شدهاند. ۳ خبرنگار مفقود شدهاند. ۱۹ روزنامه نگار دستگیر شدند. همزمان حملات متعدد سایبری و فیزیکی، سانسور و ، تهدید و قتل اعضای خانواده نیز از دیگر معضلاتی بوده که خبرنگاران با آن مواجه بودهاند.